ΠΙΣ. Να αρθεί τώρα η διαθεσιμότητα των ιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ

ΠΙΣ6-150x120Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του και τη διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική και χωρίς σχετική ενημέρωση θέση σε διαθεσιμότητα για τους ιατρούς των πρώην Νοσοκομείων του ΙΚΑ, οι οποίοι εντάχθηκαν στα Νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ.

Η διαθεσιμότητα σημαντικού αριθμού ιατρών από Νοσοκομεία αιχμής, όπως το Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων, Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Άγιος Σάββας, κ.λπ., δημιουργεί νέες περιπέτειες στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, καθώς και αποδυνάμωση σημαντικών τμημάτων των Νοσοκομείων αυτών.

Η πολιτική της αποδυνάμωσης της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Περίθαλψης, πέραν του ότι είναι επικίνδυνη και άκρως αντικοινωνική, προσθέτει ταλαιπωρία σε ένα σημαντικό κομμάτι του ιατρικού κόσμου, πολλοί των οποίων τίθενται σε διαθεσιμότητα για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, αλλά και την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί το Υπουργείο Υγείας να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στους ιατρούς, αλλά και τους ασθενείς αυτών των Νοσοκομείων, και να επαναφέρει άμεσα στις θέσεις του το προσωπικό αυτό, το οποίο είναι και υψηλού επιπέδου και αναγκαίο.

Οι ανάγκες στα Νοσοκομεία είναι τόσο μεγάλες και η οριακή κατάσταση της λειτουργίας τους είναι πλέον τόσο ορατή, ώστε λογιστικού χαρακτήρα τακτικές και πολιτικές δεν πρέπει να υπερτερούν των αναγκών της κοινωνίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *