Skip to main content

Στην τελική ευθεία η ανάκριση για τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά είδη

αστυνομικοιΣτην τελική ευθεία για τις απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση με τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά είδη της εταιρείας De Puy μπαίνει η ανάκριση.

Οι πρόεδροι πρωτοδικών – ειδικοί ανακριτές κατά της Διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει αναμένεται να στείλουν κλήσεις προς απολογία σε περίπου 30 πρόσωπα, γιατρούς, εκπροσώπους εταιρείας παροχής συμβουλών και της εταιρείας ιατρικών ειδών.

Το κατηγορητήριο κατά περίσταση περιλαμβάνει σειρά κακουργηματικών πράξεων σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, όπως απάτη και δωροδοκία, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι αξιόποινες πράξεις που φέρνουν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη τους κατηγορούμενους, φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα μεταξύ 2000 – 2006 και η ζημιά ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ με βάση την υπερκοστολόγηση των ιατρικών ειδών αλλά και τα «δώρα» που φέρονται να καταβλήθηκαν σε μετρητά στους κατηγορουμένους γιατρούς.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων υπολογίζεται ότι τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρεία κατά 35% ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών η μίζα ανέρχεται σε 20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εμπλεκόμενες εταιρίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες που τιτλοφορούσαν «best doctors», με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων καθώς και ηλεκτρονική αλληλογραφία με περιεχόμενο που συνδυαστικά με άλλα στοιχεία αξιοποιήθηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Οι κατηγορούμενοι που θα καλούνται σε απολογία αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *