Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα οι απαγωγείς της 22χρονης φοιτήτριας

Η απαχθείσα είναι κόρη του πρώην δημάρχου των Ιωαννίνων και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες την άφησαν ελεύθερη στις τέσσερις σήμερα τα ξημερώματα, μετά την καταβολή λύτρων από τους γονείς της.
Όταν οι απαγωγείς, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, πήραν τα χρήματα, 43.000 ευρώ, άρχισαν οι έρευνες και τελικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Κατά την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κρατούσαν τη νεαρή σε αγροτική περιοχή, κοντά στο χωριό Αβγό. Οι δύο δε από τους δράστες της απαγωγής είναι από τα Ιωάννινα και εργάζονταν σε πιτσαρία στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα η σύζυγος του ενός ήταν η γυναίκα που πήγε στο ραντεβού και παρέλαβε τα λύτρα, στην εθνική οδό Ιωαννίων – Αθηνών.
Το χρονικό της απαγωγής
Η απαγωγή είχε σημειωθεί όταν η φοιτήτρια είχε πάει για διασκέδαση με μία φίλη της. Άγνωστος την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο και της είπε πως είχε κερδίσει σε διαγωνισμό ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο,όμως, έπρεπε να παραλάβει η ίδια.

Ανύποπτη η νεαρή για την παγίδα που της είχαν στήσει, ρώτησε τον άγνωστο εάν μπορούσε να πάει να το παραλάβει εκείνη την ώρα.Όταν συνάντησε τους οργανωτές και εκτελεστές του σχεδίου απαγωγής, τα ίχνη της χάθηκαν.
Αρχικά οι δράστες ζήτησαν από τον πατέρα της φοιτήτριας 4.000.000 ευρώ! Μετά από διαπραγματεύσεις συμφώνησαν στο ποσό που καταβλήθηκε και η φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη.
Οι έρευνες των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση έγιναν με απόλυτη μυστικότητα στην Καστοριά, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ είχαν ενημερωθεί και οι αλβανικές Αρχές για το ενδεχόμενο οι απαγωγείς να είχαν οδηγήσει το θύμα στην γειτονική χώρα.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι δράστες, κατά τη στιγμή της σύλληψης είχαν στην κατοχή τους τα χρήματα που είχαν πάρει προκειμένου να αφήσουν ελεύθερη τη νεαρή.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63399110

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *