Αυστραλία. Η Βικτώρια θέλει προσοντούχους εργαζόμενους από την Ελλάδα

Η Πολιτεία της Βικτώριας θα συμμετάσχει στις ενημερωτικές εκδηλώσεις (Australian Job Expo) που θα διοργανώσει στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου το αυστραλιανό Υπουργείο Μετανάστευσης με στόχο να προσελκύσει εξειδικευμένους Έλληνες εργαζομένους σε επαγγέλματα που έχουν ζήτηση σήμερα στην Αυστραλία.

Ο υπουργός Εργασίας και Εργασιακών Σχέσεων της Βικτώριας, Ρίτσαρντ Ντάλλα-Ρίβα, μετά και από σχετική ερώτηση του ομογενή Εργατικού βουλευτή, Γιάννη Πανταζόπουλου, στο πολιτειακό κοινοβούλιο  δήλωσε στο «Νέο Κόσμο»:

«Η Βικτώρια θα εκπροσωπηθεί με υψηλόβαθμο στέλεχος. Η πολιτειακή κυβέρνηση αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν προσοντούχοι εργαζόμενοι με γνώση της αγγλικής γλώσσας που θα ήθελαν να εργαστούν στην Αυστραλία.

«Η κυβέρνηση του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών επιδιώκει αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις να έρθουν στη Βικτόρια και έτσι θα ενισχύσουν  το εργατικό δυναμικό της πολιτείας, την οικονομία της αλλά και την πολυπολιτισμική κοινωνία της».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα με τοποθέτησή του στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας, ο ομογενής Εργατικός βουλευτής, Γιάννης Πανταζόπουλος, είχε καλέσει την πολιτειακή κυβέρνηση να συμμετάσχει στις ενημερωτικές  εκδηλώσεις που οργανώνει το αυστραλιανό Υπουργείο Μετανάστευσης στην Αθήνα για την προσέλκυση εξειδικευμένων Ελλήνων εργαζομένων στην Αυστραλία.

Ο κ. Πανταζόπουλος τόνισε ότι θα ήταν παράλειψη η Βικτώρια να μην συμμετέχει σ’ αυτές τις ημερίδες όπου οι πολιτείες της χώρας «ανταγωνίζονται» για να κερδίσουν τους πιο προσοντούχους εργαζομένους.

«Γνωρίζω το ενδιαφέρον του πολιτειακού πρωθυπουργού, κ. Τεντ Μπέιλιου, για την ομογένεια και, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ομογενείς ζουν στη Μελβούρνη, αισιοδοξώ ότι και η Βικτώρια θα εκπροσωπηθεί στις ενημερωτικές συναντήσεις που θα γίνουν στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα» είπε από το βήμα της βουλής ο κ. Πανταζόπουλος.

Υπενθυμίζουμε πως μόνο όσοι συμπληρώσουν ειδική αίτηση και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα λάβουν πρόσκληση από την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα για να παραβρεθούν στη διήμερη συνάντηση.

Μία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις είναι η ειδικότητά τους να συμπεριλαμβάνεται στην ειδική λίστα επαγγελμάτων που έχει καταρτίσει το υπουργείο Μετανάστευσης στην οποία καταγράφονται τα είδη των επαγγελματιών που η Αυστραλία χρειάζεται για να καλύψει τις ελλείψεις της σε εργατικό δυναμικό.

http://neoskosmos.com/news/el/node/16891

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *