ΙΣΑ. Οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις επισκέψεις από τον Οκτώβριο 2013 και για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις από τον Αύγουστο του 2013

ΙΣΑsmallΠρος τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριο Κοντό

Αθήνα, 27/3/2014

ΑΠ 43677

Θέμα: Οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις επισκέψεις από τον Οκτώβριο 2013 και για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις από τον Αύγουστο του 2013

Κύριε Πρόεδρε,

Παρά το γεγονός ότι είχατε ενημερώσει τους ιατρούς μέλη μας να προσκομίσουν στις κατά τόπους περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ τις ισχύουσες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, προκειμένου να πληρωθούν τις επισκέψεις για τους μήνες Οκτώβριο , Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2013, παρά ταύτα έως σήμερα δεν έχουν λάβει τα σχετικά ποσά.

Μάλιστα ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με την διεύθυνση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Κεντρικής Αθήνας (πρώην ΥΠΑΔ Κεντρικής Αθήνας), ενημερωθήκαμε ότι είναι αδύνατο να γίνει η οριστικοποίηση των ως άνω μηνών λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να πληρωθεί μόνο ο μήνας Οκτώβριος και οι υπόλοιποι μήνες μελλοντικά. Σας επισημαίνουμε δε ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση καλύπτει τα 1/3 των συμβεβλημένων παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει διαμαρτυρόμενοι έως και σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η πληρωμή των εργαστηριακών πράξεων και εξετάσεων του Αυγούστου του 2013 και εφεξής.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι κάθε φορά που δηλώνετε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι οι γιατροί έχουν πληρωθεί δημιουργείται την έντονη αγανάκτηση μας, αφού οι ισχυρισμοί σας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Επιπροσθέτως πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι δεν θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αγνοεί αν οι πάροχοι υγείας έχουν λάβει τα ληξιπρόθεσμα ποσά.

Επανερχόμαστε λοιπόν και αιτούμαστε όπως άμεσα διευθετηθεί το ως άνω σοβαρότατο ζήτημα το οποίο μαστίζει τα μέλη μας και όπως ανακαλέσετε τις δηλώσεις περί δήθεν εξόφλησης των ληξιπροθέσμων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                             ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *