Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αριθ. Πρωτ.: 7925/8-9-2011

Κυβέρνηση και τρόικα, παρά το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής που έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες, επιμένουν με ακόμα σκληρότερα μέτρα που θα επιδεινώσουν την ύφεση, θα αυξήσουν την ανεργία, θα εξαλείψουν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους.
Η υγεία δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το στόχαστρό τους. Με πρόσχημα την καταπολέμηση της σπατάλης, το υπουργείο, με τις πρόσφατες νομοθετικές του πρωτοβουλίες, επιχειρεί να οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση κάθε έννοια δημόσιας υγείας, να συρρικνώσει μέχρι εξαφάνισης τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, να εξαθλιώσει τους γιατρούς. Το πεδίο που διαμορφώνεται για τους λειτουργούς της υγείας είναι ζοφερό.
Η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Κάθε μέρα που παρατείνει την παραμονή της, είναι μια μέρα πιο κοντά στην καταστροφή.
Οι γιατροί, προσπαθώντας να προασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, θα σταθούμε ενεργά δίπλα σε κάθε αγώνα της κοινωνίας που θα επιδιώκει την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πορείας.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει με μαζικό, συλλογικό και αποτελεσματικό τρόπο να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα στο χώρο της υγείας, ευαισθητοποιώντας και ενεργοποιώντας το σύνολο της κοινωνίας.
Η πρόσφατη απόφαση της Γ.Σ. του ΠΙΣ (20/8/11) αποτελεί καταρχήν ένα σωστό πλαίσιο για την κινητοποίηση του κλάδου.
Χρειάζεται να δοθεί έμφαση σε δύο σημεία:
–    Κάθε επιμέρους σύλλογος (και ο ΙΣΠ) θα πρέπει με συγκεκριμένα μέτρα να περιφρουρήσει τις μορφές κινητοποίησης και να εξασφαλίσει την καθολική υλοποίησή τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό από το σύνολο του κλάδου ότι η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση είναι μετωπική, κι αυτό θα πρέπει να καθορίσει την συνδικαλιστική μας πρακτική.
–    Ζωτικής σημασίας για τον κλάδο είναι η διεκδίκηση της συλλογικής σύμβασης που θα εξασφαλίζει συνθήκες αξιοπρεπούς παροχής υπηρεσιών για τους ασφαλισμένους και αξιοπρεπούς αμοιβής για τους γιατρούς. Στα πλαίσια της γενικής μας θέσης που έχει διατυπωθεί «συμμετοχή στο φορέα όποιου γιατρού επιθυμεί, με αξιοπρεπείς  αμοιβές». Ο ΠΙΣ θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη επιμονή, συνέπεια και αποφασιστικότητα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στην εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν είναι οι συλλογικοί αγώνες. Οι εποχές των ατομικών λύσεων και των προσωπικών διαδρομών έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Απόστολος Σωτηρούδης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ανδρέας Μαζαράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *