Έρευνα στο ‘Αγία Όλγα’ για τις επεμβάσεις από ιδιώτες γιατρούς

xeiroyrg.Σε διερεύνηση των καταγγελιών ότι ιδιώτες και συνταξιούχοι γιατροί χειρουργούν στο νοσοκομείο ‘Αγία Όλγα’, προχωρεί η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Την Πέμπτη το πρωί, έχουν κληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους οι υπεύθυνοι του χειρουργικού τομέα.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο με έγγραφο της πενταμελούς επιτροπής της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) προς τον διοικητή του νοσοκομείου.

Τη σκυτάλη των καταγγελιών πήρε η Ομοσπονδία των γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας κατήγγειλε την παρουσία και εκτέλεση χειρουργικών πράξεων στα χειρουργεία του νοσοκομείου από ιδιώτες γιατρούς, καθώς και από συνταξιοδοτηθέντες γιατρούς του ΕΣΥ.

 

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η πρακτική αυτή υποθάλπεται από συγκεκριμένους γιατρούς του εν λόγω νοσοκομείου, ενώ παρόμοιες καταγγελίες υπάρχουν και για άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Έκνομη

‘Αυτή η έκνομη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα’, τονίζει ο κ. Βαρνάβας, ο οποίος ζητεί την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και συνταξιοδοτηθέντων ιατρών από τα νοσοκομεία και τον πειθαρχικό έλεγχο των συνεργών τους.

Ο υπεύθυνος του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου κ. Νίκος Μαρουδιάς σημειώνει ότι η τακτική να παρίσταται στο χειρουργείο γιατρός εκτός νοσοκομείου συνηθίζεται στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, όταν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση σε μία επέμβαση.

Δ.Κ.

http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/26231/erevna-sto-agia-olga-gia-tis-epemvaseis-apo-idiwtes-syntaxioyxoys.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *