ΙΣΑ. Απολογισμός θανάτου η επιδημία της γρίπης στην Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης

γριππη23/3/2014

 

 

 

Απολογισμός θανάτου η επιδημία της γρίπης στην Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης – Την αδράνεια του Υπουργείου Υγείας θα προσπαθήσει να καλύψει ο ΙΣΑ για την περίοδο 2014-15

 

 Την αναγκαιότητα για μια εθνική πολιτική πρόληψης από τη θανατηφόρο γρίπη για την περίοδο 2014-2015 τόνισε Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιωργος Πατούλης με αφορμή την ανακοίνωση των μέχρι τωρα 106 θανάτων από τη γρίπη.

 Από φετινές ευρωπαϊκές μελέτες στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που έγιναν ανά ηλικιακή ομάδα, φάνηκε ότι περισσότερο από όλο τον πληθυσμό, πλήττονται τα παιδιά 5 – 14 ετών, στα οποία και κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός. Τόσο σε αυτές τις ηλικίες όσο και στην 3η ηλικία,  στους χρόνιους αρρώστους και στα υγειονομικά επαγγέλματα, που όλοι τους είναι ομάδες υψηλού κινδύνου, η φετινή εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 35%.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) των ευρωπαϊκών χωρών, από τις οποίες πέρασε φέτος επιθετικά η γρίπη (κυρίως Μ.Βρετανία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία), η μικρή Ελλάδα σπάει ευρωπαϊκά ρεκόρ στους θανάτους της γρίπης, όπως φαίνεται από τα πληθυσμιακά και επιδημιολογικά στοιχεία του παρακάτω πίνακα:

DELTIO TYPOY GIA GRIPPH     PDF           ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΓΡΙΠΠΗ                 23-3-14

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *