Νέα από Αρκαδία. Σε αναζήτηση ενός άλλου πόλου

ARKADIA18-150x15017Πολλή και μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες μέρες στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό για τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου. Αλλά και στα καθ ημάς τοπικά πολιτικά πράγματα η αναζήτηση και δημιουργία του τρίτου πόλου παραμένει το ζητούμενο των ημερών. Η συζήτηση είναι παλιά – από την εποχή των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, τότε που την εξέφραζε με το δικό του τρόπο ο Κώστας Γεωργακόπουλος. Ήταν η εποχή του σκληρού δικομματισμού που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ακύρωνε προσπάθειες και δημιουργούσε ρήγματα, με το τοπικό ΠΑΣΟΚ να έχει κοπεί στα δύο.

Μετά από τρία και κάτι χρόνια επανερχόμαστε στην ίδια αφετηρία με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Μόνο που τώρα έχει μεσολαβήσει μια θητεία μεστή έργων, εν καιρώ κρίσης, που άλλαξε την εικόνα της πόλης, ύστερα από υλοποίηση σχεδίων και προγραμμάτων της δημαρχίας Κοτσιάνη, προς όφελος του νυν δημάρχου Σμυρνιώτη. Όμως ο τρίτος πόλος εξακολουθεί να αναζητεί πρόσωπα και ιδέες, με τους «απογόνους» του Κοτσιάνη να βολοδέρνουν μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, μεταξύ προσωπικών εγωισμών και ανυποχώρητης πρωτοκαθεδρίας, χρησιμοποιούντες μικροπολιτικούς τακτικισμούς.

Όμως, επειδή η φύση απεχθάνεται το κενό, επειδή οι εκπρόσωποι της μείζονος και κάποιοι της ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης δεν έκαναν μαζί το αυτονόητο και επειδή η περιδίνηση στην οποία μας έχει βάλλει το Μνημόνιο είναι τρομακτική, με τον κόσμο να νοιώθει χαμένος στο διάστημα, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φωτογένεια της τηλεοπτικής «Λάμψης», φαίνεται να κερδίζει πόντους στο δημοτικό σκηνικό και να διεκδικεί με αξιώσεις την εκπροσώπηση του τρίτου πόλου, επιχειρώντας την κατάληψη του χώρου.

Όλα αυτά σε μια στιγμή που η προεκλογική περίοδος δεν έχει καν αρχίσει, αλλά που οι συζητήσεις για πρόσωπα και συνεργασίες προσώπων ή συνδυασμών είναι σε εξέλιξη. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για μια ακόμη τη φορά στο νέο ασταθές πολυδιασπασμένο σύστημα που δημιούργησε το Μνημόνιο.

Δεν ξέρουμε που τελικά θα καθίσει η μπίλια των εκλογών, ο νυν δήμαρχος ωστόσο έχει το προβάδισμα που του προσφέρουν τα έργα ανάπλασης της πόλης. Στους αντιπάλους του έγκειται να αλλάξουν το σκηνικό, ισχυροποιούμενοι εν τη ενώσει τους.

Σπονδή στο ’21

Εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιήσει απόψε το βράδυ στις 8.15 το Λύκειο Ελληνίδων της πόλης μας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Ομιλήτρια, η φιλόλογος κ. Στέλλα Λάκα – Ζαχαριάδη με θέμα: Το ’21 μέσα κι έξω από τον εθνικό θρύλο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μαντινειακή Συμπολιτεία

Τις επισκέψεις της ξεκίνησε η υποψήφια δήμαρχος κ. Αντωνία Γιαννούλη στις δημόσιες υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα του δήμου Τρίπολης. Έτσι την Τρίτη 18 Μαρτίου βρέθηκε στο κτήριο της ΔΕΥΑΤ και συζήτησε με τους εργαζόμενους, στη συνέχεια δε επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Τρίπολης όπως και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπου παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα της «Μαντινειακής Συμπολιτείας» της οποίας ηγείται . Αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στην ανάγκη να στηριχτούν οι πολίτες από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και μίλησε για ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο και σεβασμό στο περιβάλλον, που θα αποτυπώνεται με έργα και δράσεις.

Προσκύνημα στον Όσιο Πατάπιο

Το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 28 Μαρτίου επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι για την παρακολούθηση των Χαιρετισμών. Γι αυτό και παρακαλούνται τα μέλη του ΚΑΠΗ να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο γραφείο του κέντρου. Εγγραφές έχουν ξεκινήσει από χθες Δευτέρα 17 και θα γίνονται έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου.

ΟΙ Αρκάδες Ν. Ηρακλείου

«Αρκαδικό Πανηγύρι» προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου και ώρα 11.00 στην κεντρική πλατεία 25ης Μαρτίου –Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απέναντι (ΗΣΑΠ), του Νέου Ηρακλείου Αττικής υπό την αιγίδα και χορηγία του Υπουργείου πολιτισμού και με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολύδροσου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση». Αναφορά στη συμβολή της Αρκαδίας στην ελληνική επανάσταση του 1821,από την Δρ. Σμαραγδή Αρβανίτη, Ιστορικό Αρχαιολόγο. Φαγητό με την εποπτεία της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας «Great kouzina» και την συμμετοχή Αρκαδικών συλλόγων και Αρκάδων με παραδοσιακά φαγητά. Παραδοσιακή μουσική και χορό με κλαρίνο με τον κ. Λάλεζα Παναγιώτη και χορευτικά συγκροτήματα από το Άστρος και τον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας. Έκθεση και παζάρι παραδοσιακών Αρκαδικών προϊόντων. Προβολή ξενώνων της Αρκαδίας.

Αναρριχητικό Πάρκου Λεωνιδίου

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε., στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου με τίτλο «Δημιουργία Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου», διοργανώνει για το τετραήμερο 22 – 25 Μαρτίου 2014, Αναρριχητικό Φεστιβάλ στο Λεωνίδιο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το αναρριχηθούν στα νέα αναρριχητικά πεδία, να γνωρίσουν την όμορφη κωμόπολη του Λεωνιδίου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα γίνει προβολή αναρριχητικών φωτογραφιών από τον Παύλο Τσιαντό στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης Λεωνιδίου, προβολή αναρριχητικής ταινίας με θέμα «Αναρρίχηση στον Κοκκινόβραχο», διοργάνωση βραδιάς party και διεξαγωγή Aνοιχτού Aγώνα Aναρρίχησης (Οpen Climbing Competition) στις αναρριχητικές διαδρομές.

Το δημοτικό τραγούδι στην κλασική μουσική

Ο Δήμος Τρίπολης και η πολιτιστική επιτροπή του Μαλλιαροπουλειο θεάτρου , με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου , διοργανώνουν τη Δευτέρα 24 Μαρτίου και ώρα 8.30μμ, μια επίκαιρη μουσική εκδήλωση με τίτλο ” Το δημοτικό τραγούδι στην κλασική μουσική” στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει γνωστά μουσικά κομμάτια της δημώδους ποίησης όπως τα: Ο Γέρο Δήμος, Απόψε τα μεσάνυχτα, Μα τι το θελ’ η μάννα σου, Τ’ αηκούς μαυριδερούλα μου, Μέρα μέρωσε, Λουλούδι της Μονεμβασιάς, Σαράντα παλληκάρια, Έγια Μόλα κλπ. Ερμηνεύουν οι : Βασίλης Κωστόπουλος ( βαθύφωνος), Μαριλίνα Τζελέπη ( πιάνο), Ισιδώρα Κοψιδά( όμποε).

Παράδοση – παραλαβή

Σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στις 11το μεσημέρι θα λάβει χώρα η παράδοση της Διοίκησης της ΔΙΚΕ (ΙV ΜΠ) από τον Αντιστράτηγο Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδη στον Υποστράτηγο Μανίκα Κωνσταντίνο, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ (ΙV ΜΠ), στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη» (11ο ΣΠ). Στην εκδήλωση θα παραστούν Πολιτικές – Θρησκευτικές -Στρατιωτικές και Τοπικές Αρχές καθώς και τα Στελέχη της φρουράς Τρίπολης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα σταθεροποίησης

Η Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet και τα ΠΜΣ στην «Οικονομική Ανάλυση» και στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, διοργανώνουν ανοικτή διάλεξη της Δρ. Μιράντα Ξαφά, Διευθύνοντος Συμβούλου , E.F. Consulting Ltd, πρώην στελέχους Δ.Ν.Τ. σήμερα Παρασκευή, 21/03/2014 και ώρα 18.30, με θέμα: «Πρόγραμμα σταθεροποίησης: Έχουμε φτάσει το σημείο καμπής;»

Η διάλεξη είναι ανοικτή στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Χαμογελάτε

Στην Εφορία 5 γυναίκες μάλωναν για το ποια προηγείται. Αναστατωμένος ο υπάλληλος λέει: Με σειρά ηλικίας κυρίες μου.

Φήμες λένε πως είναι ακόμα εκεί…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *