Πάγια θέση του ΙΣΑ η θέσπιση συμμετοχής στις δαπάνες με βάση εισοδηματικά κριτήρια

ΙΣΑsmallΈνα ακόμα πλήγμα στην ενότητα του ιατρικού σώματος και στην αποτελεσματικότητα την διεκδικήσεών του κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο αποτελεί η εσκεμμένη παραποίηση των θέσεων του Προέδρου του ΙΣΑ, για την συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες υγείας.

Μετά λύπης παρακολουθούμε τον γνωστό συνδικαλιστή, πρόεδρο του Σωματείου-Σφραγίδα, να βάζει μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα για άλλη μια φορά πλάτες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της, απέναντι στο ιατρικό σώμα και στους ασθενείς. Ξεπουλώντας τους αγώνες μας , και ρίχνοντας λάσπη στο βωμό της άκρατης προσωπικής του φιλοδοξίας.

Έτσι για άλλη μια φορά έσπευσε να δώσει το άλλοθι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να μετακυλήσει την ευθύνη για την πληρωμή του ιατρικού σώματος στις πλάτες των ασθενών.

Πάγια θέση του ΙΣΑ αποτελεί ότι το ιδεατό θα ήταν η Πολιτεία να αναλαμβάνει όλες τις δαπάνες υγείας των ασφαλισμένων. Ωστόσο στην σημερινή κατάσταση αυτό δεν είναι εφικτό οπότε θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή της επιβάρυνσης ,ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασφαλισμένου. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε επανειλημμένως ζητήσει την θέσπιση συμμετοχής στις δαπάνες υγείας, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

Οποιαδήποτε νέα οριζόντια επιβάρυνση, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, για πολιτικές που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση όσους ασθενείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμβάλλουν . Ενώ θα απειλήσει το ιατρικό σώμα καθώς θα περιοριστεί η πρόσβαση σε αυτό των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, κάτι το οποίο οφείλει να χρηματοδοτεί η πολιτεία.

Δυστυχώς ο εν λόγω συνάδελφος, πιστός ακόλουθος του Α. Γεωργιάδη στο twitter και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιεί, για να περάσει απροκάλυπτα τις θέσεις του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί το Δούρειο ίππο, για να διασπαστεί η ενότητα του ιατρικού σώματος και να καταρρεύσουν οι διεκδικήσεις του ιατρικού σώματος.

Σε αντίθεση με τη πάγια πρακτική του συγκεκριμένου συναδέλφου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ έχει προβεί σε σειρά πρωτοβουλιών προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαστηριακών ιατρών και των υπολοίπων ιατρών , μια εξ αυτών άλλωστε των κινητοποιήσεων ήταν και η δημιουργία πανυγειονομικού μετώπου. Έχει επίσης πρωτοστατήσει στην δικαστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των μελών του ΙΣΑ (για την επιβολή rebate, clawback). Για αυτούς τους λόγους που αποτελούν δείγματα γραφής επιλέχθηκε από τους συναδέλφους του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

Ο συγκεκριμένος όμως συνάδελφος υπηρετεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ξεπουλώντας τους αγώνες ετών που έχουν δοθεί από τον ιατρικό κόσμο, δρώντας ύπουλα και παρασιτικά εις βάρος του ιατρικού κόσμου.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια του γιατρού και των ασθενών, την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *