Ο πιλότος του… Σημίτη, που έγινε υποδιοικητής του ΟΓΑ, με υπογραφή Λοβέρδου

Η «δημοκρατία» συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το «πράσινο» κομματικό παραμάγαζο του υπουργού Υγείας και κορυφαίου «δελφίνου» στα εσωτερικά της κυβερνητικής παράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, που με συρροή ρουσφετολογικών προσλήψεων «στρατιάς» φίλων και «αυλικών» του εξοπλίζεται για τη διεκδίκηση της καρέκλας του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις αποκαλύψεις, που δημιούργησαν αίσθηση, για τη σύζυγο του υπουργού κυρία Πηνελόπη Παπαϊωάννου, που με «συνταγή» Καρχιμάκη από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία «προσγειώθηκε» στο υπουργείο Εσωτερικών, σειρά για υψηλό διορισμό είχε ο… κουμπάρος.
Πρόκειται για ένα εκ των τριών πιλότων του Κώστα Σημίτη τον καιρό που ήταν πρωθυπουργός, τον κ. Βασίλειο Δόριζα.
Ο κ. Δόριζας, με μοναδικό προσόν το πτυχίο του πιλότου και τις υπερατλαντικές πτήσεις με το πρωθυπουργικό Φάλκον, κατόρθωσε με Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 2ας Αυγούστου 2010 (απόφαση 19015/2878/2-8-2010) να διοριστεί υποδιοικητής σε έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας: στον ΟΓΑ. Με υπογραφή, φυσικά, του τότε υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδου.
Το παρασκήνιο για τη συγκεκριμένη πρόσληψη σε έναν οργανισμό, που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε ότι παρείχε συντάξεις ακόμη και σε κατοίκους της… Μποτσουάνα, βοά. Πληροφορίες από την πάλαι ποτέ κραταιά Ολυμπιακή (όπου εργαζόταν και η σύζυγος του υπουργού Υγείας) λένε ότι ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που μέτρησαν ώστε ο κ. Δόριζας να διοριστεί στον ΟΓΑ ήταν οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με την οικογένεια Λοβέρδου. Μάλιστα, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι γυναίκα, φιλικό πρόσωπο του κ. υποδιοικητή, είναι κουμπάρα με τη σύζυγο του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο Βασίλειος Δόριζας αποζημιώθηκε από την Ολυμπιακή Αεροπορία το 2009 με το ποσό των 220.000 ευρώ και στη συνέχεια κάνει καριέρα στο Δημόσιο. Πάντως, για να μη λέει ότι τον αδικούμε, στο βιογραφικό του δηλώνει ότι έχει διοικητική εμπειρία και ότι είχε αναλάβει νευραλγικά πόστα στην Ο.Α.
Στέφανος Χίος

http://www.dimokratianews.gr/content/2486/1900

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *