1.900 νοσηλευτές τώρα σε εφεδρεία

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας έχουν πάρει προφορική εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταγραφούν τα ονόματα όλων των νοσηλευτών που προσελήφθησαν με την προκήρυξη 7Κ του ΑΣΕΠ το 2010.

Η επικοινωνία του υπουργείου με τους διοικητές γίνεται τηλεφωνικά ώστε να μην υπάρχει έγγραφο το οποίο θα διαρρεύσει και θα προκαλέσει «σεισμό» στο ΕΣΥ. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ενωσης Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) Δημήτρης Σκουτέλης, το υπουργείο προσπαθεί να «περάσει τις απολύσεις» κρυφά και με πονηρό τρόπο: «Ουσιαστικά βασίζονται στον νόμο που ορίζει ότι η μονιμοποίηση των δημοσίων υπάλληλων γίνεται μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την πρόσληψή τους». Οπως μάλιστα αποκαλύπτει ο κ. Σκουτέλης, για να αποδείξουν ότι υπάρχει και επάρκεια από νοσηλευτές, «αντί να πάρουν τον οργανισμό των νοσοκομείων το 2011, αυτοί γυρίζουν πίσω στο 1986, στον παλιό οργανισμό, τότε που τα νοσοκομεία δεν είχαν τόσες πολλές κλινικές!

Αυτό λέγεται εμπαιγμός!» λέει αγανακτισμένος.
Ας θυμηθούμε, όμως, τι έλεγε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 7 Σεπτεμβρίου:
«Κάθε νέα πρόσληψη που θα κάνουμε θα αφορά νοσηλευτή και κανέναν γιατρό. Δεν μπορούμε να έχουμε υπερδιπλάσιους γιατρούς στο ΕΣΥ, όταν υπάρχει μόλις ένας νοσηλευτής ανά 30 ασθενείς».
Φυσικά, κάνεις από το υπουργείο Υγείας δεν παραδέχεται ότι σκοπεύουν να γίνουν απολύσεις και σε νοσηλευτές, όπως εξηγεί ο κ. Σκουτέλης: «Οσες φορές κι αν έχουμε μιλήσει με τον υπουργό, αυτός «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» και μας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Εμείς, όμως, δεν τον πιστεύουμε πια! Οι νέοι συνάδελφοί μας μάς ενημερώνουν ότι τους καλούν να περνάνε, ένας ένας, από τα γραφεία των διοικητών και να δίνουν τα στοιχεία τους, τα οποία παρεμπιπτόντως είχαν δώσει στο τμήμα προσωπικού όταν είχαν προσληφθεί πριν από έναν χρόνο!»
Ρίτα Μελά

http://www.dimokratianews.gr/content/2486/1900-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *