Νέα από Αρκαδία. Και ο λαϊκισμός έχει τα όριά του

ARKADIA18-150x15017Είναι εύλογο να υπάρχουν αντιδράσεις στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της έναντι των εταίρων και δανειστών. Ιδιαίτερα όταν κάποια από τα μέτρα αυτά συνεπάγονται επαχθείς οικονομικές επιβαρύνσεις για τις ήδη εξουθενωμένες χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις.

Εκείνο, όμως, που δεν είναι εύλογο, αλλά αντίθετα προβληματίζει σοβαρά, είναι η προσπάθεια υπονόμευσης οποιουδήποτε μέτρου έχει ως στόχο να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας από άσκοπες δαπάνες. Συνέβη παλαιότερα με τη μεταρρύθμιση που επιχειρήθηκε από την κατάργηση δεκάδων εφοριών ανά τη χώρα. Παρατηρείται και τώρα που επιχειρείται κατάργηση ή συγχώνευση αναρίθμητων οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου, που μόνο περιττές δαπάνες προκαλούν επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό. Και στις δύο περιπτώσεις ενεργοποιήθηκαν τα γνωστά παλαιοκομματικά ανακλαστικά της συντηρητικής λογικής που αρνείται καθετί το καινούργιο και εμμένει στη διαιώνιση καταστάσεων και νοοτροπιών που εξυπηρετούν μικροκομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα. Σε μια περίοδο που, αν μη τι άλλο, εκείνο που πρωτίστως αξιώνει ο απλός πολίτης από το Κοινοβούλιο και τα μέλη του είναι η στοιχειώδης σοβαρότητα, υπάρχουν ακόμη και σήμερα βουλευτές που υπερασπίζονται την ανάγκη να μην καταργηθούν παντελώς άχρηστοι φορείς του Δημοσίου. Και με τη στάση τους υπερβαίνουν κάθε όριο γελοιότητας όταν υποστηρίζουν ότι η κατάργηση ενός οργανισμού που φέρει το όνομα του Θ. Κολοκοτρώνη αποτελεί «έλλειψη σεβασμού στον πρωτεργάτη της επανάστασης του 1821», εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα την επαναπρόσληψη όλων των απομακρυν­θέντων δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη κι εκείνων που είχαν παρανομήσει με τη χρησιμοποίηση πλαστών πιστοποιητικών για την πρόσληψή τους.

Ο λαϊκισμός έχει και τα όριά του. Και οι εν λόγω κύριοι πρέπει να καταλάβουν πως η Ελλάδα αλλάζει επειδή πρέπει και γιατί μόνο έτσι θα παραμείνει όρθια. Και αυτή την αναγκαιότητα οφείλουν πρώτοι να την αποδεχθούν αφού δεσμεύτηκαν δημοσίως ότι θα την υπηρετήσουν. Είναι η μόνη οδός που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην καταντήσουν στο τέλος γελοίοι.

Εργασίες αιμοδυναμικού

Προχωρούν κανονικά οι εργασίες, μετά από μια καθυστέρηση που σημειώθηκε, στο χώρο που έχει οριστεί από τη διοίκηση του Παναρκαδιοκού νοσοκομείο για τη δημιουργία μονάδας αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Μιας μονάδας η λειτουργία της οποίας αναμένεται να αναβαθμίσει τα μέγιστα το νοσοκομείο, αν και υπάρχει πάντα η ανάγκη εμπλουτισμού του με ικανό αριθμό γιατρών ειδικοτήτων αιχμής, όπως παθολογίας, παιδιατρικής και καρδιολογίας.

Ισπανοί μαθητές στο Αστρος

Την Πέμπτη 13/03/2014 η περιβαλλοντική ομάδα της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Άστρους με φιλοξενούμενους Ισπανούς μαθητές του σχολείου Itaca (Ιθάκη) το προαστίου Tomares της Σεβίλλης, στο πλαίσιο προγράμματος e-twinning με θέμα “Here, there and … everywhere! An -journal about the protection of the environment”, υλοποίησαν περιβαλλοντική επίσκεψη στην προστατευόμενη περιοχή του όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Στην επίσκεψη συμμετείχαν συνολικά 38 μαθητές με τρεις συνοδούς καθηγητές.

Παδηλατάδα ΣΑΟΟ

Η όμορφη μέρα, όταν συνδυάζεται με το αναπάντεχο, την έκπληξη, φτάνει στον ορίζοντα του ονείρου.

Η ποδηλατάδα του ΣΑΟΟ στο Μαντινειακό κάμπο, την Κυριακή 16/03/2014, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο συντρόφεμα από την παρουσία του αρχιτέκτονα Κώστα Παπαθεοδώρου, ο οποίος μπροστά σε ένα έκπληκτο ακροατήριο (40 ποδηλατοδρόμων – μελών και φίλων του ΣΑΟΟ), παρουσίασε στους τυχερούς παρισταμένους το «έργο των χειρών» του .

Επιθεώρηση λιμενικών έργων

Το Παράλιο Αστρος επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και επιθεώρησε τις εργασίες που συντελούνται στο χώρο του λιμανιού. Συνοδευόμενος από το δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Σκαντζό, τους αντιδημάρχους κ.κ Τάκη Μαντά και Δημήτρη Γκαύρο, τον πρώην δήμαρχο κ. Γιώργο Δαλιάνη, τον πολιτευτή κ. Βλάση κ.ά., ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών και τόνισε την αναγκαιότητα ανάλογων έργων για την ενίσχυση του συνολικού τουριστικού προϊόντος της χώρας στο επίπεδο του θαλάσσιου τουρισμού.

Αρκαδικό Πανόραμα

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ανακοινώνει την διοργάνωση του 8ου Αρκαδικού Πανοράματος που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Φέτος θα υλοποιηθεί το Α’ Δεκαήμερο του Μαΐου (2-7 Μαΐου) 2014 στο χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής της Τριπόλεως. Με δεδομένη την απόλυτη επιτυχία που σημειώνει η «Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα» το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην φετινή του διοργάνωση θα στηρίξει δυναμικά τον πρωτογενή τομέα και τα Παραδοσιακά Προϊόντα. Το κόστος συμμετοχής στην Έκθεση ανέρχεται στα 29 ευρώ/τ.μ. (πλέον Φ.Π.Α.).

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 2 έως τις 7 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της: Καθημερινές: 17.00 – 22.00 και Σαββατοκύριακο: 10.30 – 22.00.

Εκλογικά κέντρα

Αν και είναι νωρίς, ωστόσο κάποιοι υποψήφιοι φροντίζουν για την εξεύρεση και εξασφάλιση των κατάλληλων χώρων σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Πληροφορούμαστε πως ο κ. Βουδούρης επέλεξε ισόγειο κατάστημα στην οδό Εθνικής Αντίστασης, κάτω από το ξενοδοχείο «Ανακτορικόν».

Οι ριζοσπάστες της Γορτυνίας

Με επιστολή – κάλεσμα προς τους κατοίκους της Γορτυνίας και κυρίως τους νέους ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ριζασπαστική Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση”, Γιάννης Μουρούτσος καλεί «όλους τους νέους Γορτύνιους σε κοινή κάθοδο και συστράτευση στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για να καταφέρουμε όλοι μαζί να βγούμε μπροστά, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να χαράξουμε ένα νέο δρόμο ελπίδας, αλλαγής και ανανέωσης για την Γορτυνία. Είναι ιερό καθήκον να προσφέρουμε στον τόπο μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας».

Αλεξιπτωτιστής, ή… καταδρομέας;

Με στρατιωτικούς όρους επέλεξε να μιλήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέας Βουδούρης, όταν ρωτήθηκε τι απαντά σε όσους τον χαρακτηρίζουν «αλεξιπτωτιστή» στον ΣΥΡΙΖΑ. «Για να μιλήσω κι εγώ με στρατιωτικούς όρους, δεν είμαι αλεξιπτωτιστής, αλλά καταδρομέας σε μια αποστολή να ανατραπεί το υφιστάμενο σύστημα και να αναπτυχθεί η Πελοπόννησος, προς όφελος των κατοίκων της και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων». Μένει να φανεί αν θα κερδίσει ο ίδιος ή ο Πέτρος Τατούλης σε αυτό τον πόλεμο των… Ειδικών Δυνάμεων. Πηγή: Matrix24.gr

Προβολή του Αστέρα

Ντοκιμαντέρ γυρίζεται τις μέρες αυτές από την Super league, τη Nova και εταιρεία παραγωγής με σκοπό την προβολή των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Πρόκειται για σημαντική προβολή της ομάδας του Αστέρα και κατ επέκταση της πόλης της Τρίπολης σε ολόκληρη τη χώρα, που θα προβληθεί από τη Nova, εν καιρώ.

Χαμογελάτε

Ο Κώστας και η Χαρίκλεια μαλώνουν:

-Χαρίκλεια δεν πάει άλλο, καλύτερα να χωρίσουμε, να πάρουμε διαζύγιο.

-Τι λες Κώστα μου. Αυτό δεν γίνεται. Χήρα με πήρες, χήρα θα με αφήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *