Ομιλία του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε συνέδριο στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.

συνεδριοΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, θα πραγματοποιήσει αύριο, στις Βρυξέλλες, την εναρκτήρια ομιλία στο Συνέδριο «Επιτυγχάνοντας μια Δικαιότερη Υγεία για την Ευρώπη», στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

To Συνέδριο εμβαθύνει σε θέματα τα οποία διερευνήθηκαν από την «Υψηλού Επιπέδου συνάντηση για το HIV και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (Μάιος 2013) και την συνεδρίαση για τις διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη (Gastein, Οκτώβριος 2013). Το Συνέδριο εστιάζει στο ζήτημα βελτίωσης της αμεροληψίας και της ισότητας στην υγεία στην Ευρώπη, βελτιώνοντας την πρόσβαση και καταπολεμώντας τις διακρίσεις ως προς αυτήν.

 

Ειδικότερα στοχεύει:

 

1.      Στην ανάδειξη τρεχόντων ζητημάτων για τη δικαιοσύνη, πρόσβαση και διάκριση στην υγεία στην Ευρώπη.

 

2.      Στην ανταλλαγή πληροφοριών επί πολιτικών και βέλτιστων πρακτικών για τη βελτίωση στη δικαιοσύνη και ισότητα στην υγεία και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

 

3.      Στην πρόταση διαμόρφωσης συμπερασμάτων επί κοινών βασικών αρχών και αξιών για τη βελτίωση της ισότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων στην υγεία.

 

Ο σχεδιασμός του Συνεδρίου περιλαμβάνει ένα συνδυασμό συνεδριάσεων ολομέλειας και παράλληλων εργαστηρίων. Τα εργαστήρια θα αναδείξουν ζητήματα και βέλτιστες πρακτικές στην προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων στην προαγωγή της υγείας, την πρόληψη και θεραπεία σε τρεις τομείς-κλειδιά: τις χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες, τις μεταδοτικές ασθένειες – ιδιαίτερα το AIDS, και τις ευάλωτες ομάδες και άτομα σε ευπαθείς καταστάσεις.

 

Αναμένονται 430 μετέχοντες. Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει εκπροσώπους Κρατών Μελών, μη κυβερνητικές οργανώσεις και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, επαγγελματικές ομάδες, ακαδημαϊκούς και όργανα της ΕΕ.

 

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο με την ιστοσελίδα του συνεδρίου:

 

http://ec.europa.eu/health/social_determinants/events/ev_20140318_en.htm

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *