Νέα από Αρκαδία. Για συντεταγμένη πορεία

ARKADIA18-150x15017Μπορεί μέσα στον ορυμαγδό των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων να χάνεται το τοπικό εγχείρημα της περιβόητης συνεργασίας του πάλαι ποτέ δημοκρατικού χώρου της πόλης, που δόξασαν με τα έργα τους στην πόλη, Σεχιώτηδες και Κοτσιάνης, είναι όμως φανερό ότι η ανάγκη υπάρχει και το κενό θα καλυφθεί ούτως ή άλλως. Παυλής και Τζιούμης δηλώνουν έτοιμοι για συνεργασία, όμως για την ώρα μένουν στα λόγια. Και ο ένας περιμένει από τον άλλο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επιτυχία του πειράματος είτε απέχουν διακριτικά είτε το υπονομεύουν φανερά και αναμένουν το ατύχημα για να δηλώσουν προφήτες.

Πέρα από ασήμαντα μικρομάγαζα, αυτός που πολεμάει την προσπάθεια της συμπόρευσης είναι ο εγωισμός και η προσωπική προβολή του καθενός, η προσπάθεια να ηγηθούν του συνδυασμού σε έναν αγώνα επιβολής και πρωτοκαθεδρίας. Και εδώ είναι η αχίλλειος πτέρνα της όλης υπόθεσης που τινάζει στον αέρα το εγχείρημα της συνεργασίας.

 

Η ζωή όμως έχει τους δικούς της νόμους και ενίοτε τιμωρεί τους στενοκέφαλους.

 

Στην πορεία προς τις εκλογές του Μαΐου, η δυναμική που καταγράφουν κάποιες άλλες σοβαρές υποψηφιότητες του ευρύτερου αυτού χώρου για την αυτοδιοίκηση αποκαλύπτει πως οι πολίτες που επιθυμούν την ενωτική κάθοδο των δύο κορυφαίων στελεχών της σημερινής δημοτικής αντιπολίτευσης, που έδωσε βροντερό παρών στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της περασμένης τετραετίας, τουλάχιστον αυτών και όχι μόνον, είναι υπαρκτό και υπολογίσιμο μέγεθος. Γι αυτό και όσοι το υποτιμούν κάνουν μέγα λάθος. Μπορεί τα πολιτικά κόμματα να αμφισβητούνται καθολικά, όμως οι ψηφοφόροι δεν έπαψαν να υπάρχουν και σε κάθε ευκαιρία κάνουν την εμφάνισή τους, όπως έγινε και γίνεται σε αρκετές κλαδικές αναμετρήσεις.

 

Για να ξαναγίνει γοητευτικός ο δημοτικός χώρος των Σεχιώτηδων και τόσων άλλων που σωστά θυμίζουν κάποιοι παλαιοί συμπολίτες μας, δεν αρκούν οι εξορκισμοί, αλλά απαιτείται τόλμη και φαντασία, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και μικροϋπολογισμούς. Απαιτείται από τους διεκδικούντες τα σκήπτρα της δημοτικής αυτής παράταξης να πάνε συντεταγμένα στις εκλογές ώστε να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Τότε και μόνο τότε θα ανακτήσουν κάτι από το ένδοξο παρελθόν, το οποίο κάποιοι άλλοι καρπώνονται αυτή τη στιγμή. Διαφορετικά το τέλος τους θα είναι εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

Αγάπη για το Μαλλιαροπούλειο

 

Η αγάπη για το Μαλλιαροπούλειο έφερε την περασμένη Τετάρτη τους φίλους του στο Θέατρο και στην εκδήλωση – απολογισμό των δράσεων και εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του ενός έτους από την επαναλειτουργία του. Ζεστό το περιβάλλον, αγκάλιασε τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης και τους θεατές με την υπόσχεση για συνεχή, πραγματική άνοιξη στα πολιτιστικά του τόπου μας. Επίκεντρο της εκδήλωσης το βιβλίο – πολύτιμος οδηγός για την πνευματική ζωή της πόλης, της Γεωργίας Δάλκου «Ο Διόνυσος στην Αρκαδία», για το οποίο μίλησαν οι Εύα Γαλανιάδου, ιστορικός, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, συγγραφέας και Κώστας Φαρμασώνης, σκηνοθέτης, αναδεικνύοντας τις αρετές του που έχουν ως βάση την πολύμοχθη δράση και έρευνα που κατέβαλε η συγγραφέας του.

 

Δούλεψε σκληρά

 

Αφανής όμως ήρωας και πρωταγωνιστής της επίπονης διαδικασίας που έθεσε στις ράγες του την επανεκκίνηση του τρένου του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, παρά τα εμπόδια και τους κραδασμούς που συνάντησε, ήταν αναμφίβολα η επί κεφαλής του Νομικού Προσώπου του δήμου Τρίπολης κ. Χριστίνα Ζαμπαθά. Δούλεψε, μόχθησε, κινητοποίησε εθελοντές που «ξεδίπλωσαν και στην περίπτωση της λειτουργίας του Θεάτρου όλες εκείνες τις αρετές που επιτρέπουν να παρακαμφθεί το πολυειπωμένο «δει χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων», ισορρόπησε πάνω σε τεντωμένο σχοινί και αποδείχθηκε ικανός μάνατζερ σε μια τόσο δύσκολη υπόθεση, αναδεικνύοντας το Μαλλιαροπούλειο «σε πρωταγωνιστή των πολιτιστικών δρώμενων της χειμερινής περιόδου στην Τρίπολη, παρέχοντας μια ευπρεπή στέγη όχι μόνο στα σχήματα που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα, αλλά και σε καλλιτέχνες που πρόβαλλαν ως κύρια ιδιότητά τους την Αρκαδική τους καταγωγή …», όπως η ίδια τόνισε. Και από την άποψη αυτή επιβάλλεται η ιδιαίτερη μνεία του ονόματός της στην προσπάθεια που κατεβλήθη για την τόσο σημαντική στιγμή της επαναλειτουργίας του Θεάτρου.

 

Οδηγοί ασθενοφόρου

 

Σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου στο ΚΥ Αστρους. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός κ. Γεωργιάδης σε μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που τον επισκέφθηκαν συνοδευόμενα από τον βουλευτή κ. Ανδ. Λυκουρέντζο και τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Βασ. Κοντοζαμάνη. Κατόπιν αυτού τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προαναγγελθεί.

 

Με δημοσκόπηση η επιλογή

 

Δημοσκόπηση προτίθεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου για την επιλογή του προσώπου που θα υποστηριχθεί από το κίνημα για την Περιφέρεια αυτή.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων π.χ farenews, pelopsnews.gr κλπ. θα τε­θούν στη κρίση των πο­λι­τών πε­ρί­που δέ­κα(10) ο­νό­μα­τα, στελέχη του ΠΑ­ΣΟΚ, με­τα­ξύ των ο­ποί­ων ο Γιώργος Δέ­δες και η Νάν­τια Γι­αν­να­κο­πού­λου, αν και η τελευταία έχει δηλώσει πως δεν ε­πι­θυ­μεί να εί­ναι υ­πο­ψή­φια Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης. Η α­πό­φα­ση αυ­τή του Προ­έ­δρου του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί προϊόν των συνθηκών που δι­α­μορ­φώ­θη­καν α­πό τις το­πο­θε­τή­σεις των πα­ρευ­ρι­σκο­μέ­νων στε­λε­χών, όπου οι πε­ρισ­σό­τε­ροι εξ αυτών που αν­τι­δρούν στην στή­ρι­ξη Τα­τού­λη δεν εί­χαν ε­ναλ­λα­κτι­κή πρό­τα­ση. Η χα­λα­ρή πρό­τα­ση στην ε­πι­λο­γή του Γι­ώρ­γου Δέ­δε, βρή­κε αντίθετους πολλούς, με το αιτιολογικό πως δεν έ­χει ού­τε την αναγνωρισι­μό­τη­τα στην Πε­λο­πόν­νη­σο, ού­τε την ι­κα­νό­τη­τα συγ­κέν­τρω­σης υ­πο­ψη­φί­ων συμ­βού­λων.

 

Ο κ. Βε­νι­ζέ­λος σε ό­τι εί­χε να κά­νει με τα δη­μο­σι­εύ­μα­τα πε­ρί σκαν­δά­λων Τα­τού­λη, εν­τυ­πω­σι­ά­στη­κε πε­ρισ­σό­τε­ρο με την “α­δρά­νεια” των Αν­τι­πε­ρι­φε­ρεια­ρχών οι ο­ποί­οι τό­σο και­ρό δεν τα κα­τήγ­γει­λαν στις δι­κα­στι­κές αρ­χές, αλλά έμεναν στην επιφάνεια των κα­ταγ­γε­λι­ών. Μά­λι­στα έ­θε­σε το ε­ρώ­τη­μα και δεν πή­ρε α­πάν­τη­ση. Του­λά­χι­στον πει­στι­κή. Κά­τω α­πό τις συν­θή­κες που δι­α­μορ­φώ­νον­ται εί­ναι σί­γου­ρο πως τε­λι­κά το ΠΑ­ΣΟΚ θα στη­ρί­ξει τον Τα­τού­λη, ε­κτός κι αν η δη­μο­σκό­πη­ση “δεί­ξει” πρό­σω­πο ι­κα­νό και να έ­χει την δυ­να­τό­τη­τα για παρουσία που δεν θα εκθέσει το κόμμα!

 

Υπογραφές κατά Βουδούρη!

 

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έβαλε πλάτη για να κοπάσουν όλες οι εσωκομματικές αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Βουδούρη, ωστόσο κάποιοι… επιμένουν. Ο λόγος για την περίφημη «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία σχεδιάζει να θέσει το θέμα εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, η εν λόγω τάση θέλει να έχει και ένα… ισχυρό επιχείρημα στα χέρια της, πέραν του ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης έχει υπερψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο. Έτσι, συλλέγει ιντερνετικά υπογραφές κατά της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, υποστηρίζοντας ότι η στήριξη της υποψηφιότητας Βουδούρη από την πλειοψηφία της Κ.Ε. συνιστά καταφανή παραβίαση της ρητής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ για αποφυγή συνεργασιών με πολιτικά πρόσωπα που στήριξαν τις βασικές πολιτικές της άρχουσας τάξης συντελώντας στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων». Πάντως, ως τώρα, έχουν μαζευτεί μόλις 234 υπογραφές, οπότε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου μάλλον δεν… κινδυνεύει ιδιαιτέρως. Πηγή: matrix24.gr

 

Χαμογελάτε

 

Τα 3,10 ευρώ που δίνεις μόλις βγαίνεις από την Πάτρα, μην το βλέπεις σαν αντίτιμο διοδίων. Δες το σαν τάμα για να φθάσεις στην Αθήνα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *