Τεράστιες ποσότητες ιατρικών υλικών στο Νοσοκομείο Χανίων-Επι χρόνια “έμεναν” σε αποθήκη

νοσοκ χανιαΑπίστευτες ήταν οι ποσότητες υγειονομικού υλικού οι οποίες – επι επτά σχεδόν χρόνια – ήταν σε αποθήκες των Χανίων και σήμερα παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Χανίων.
Πρόκειται για υγειονομικό υλικό το οποίο – στην περίοδο του «πανικού» για την νόσο των πτηνών και της νόσου των χοίρων – είχε δοθεί από την πολιτεία στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της τότε, Νομαρχίας.
Το υλικό αυτό δεν αξιοποιήθηκε και έτσι παραχωρήθηκε στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη και του προισταμένου της Δ/νσης Υγείας κ.Δημήτρη Νικολαράκη, σε συννενόηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Χαράλαμπο Δουλγεράκη, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να παραχωρηθούν τα υλικά στο Νοσοκομείο Χανίων.
Όμως για να δοθεί η τελική έγκριση χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια (!) και έτσι σήμερα το πρωί με αρκετά δρομολόγια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων οι εξής ποσότητες υγειονομικού υλικού:
Μάσκες νοσοκομειακές 117.000 τεμάχια
Μάσκες aerolin 100 τεμάχια
Μάσκες πλήρους κάλυψης 50 τεμάχια
Γάντια νοσοκομειακά 28.000 τεμάχια
Σύριγγες ινσουλίνης 200 τεμάχια
Σύριγγες 5 ml 1.250 τεμάχια
Σύριγγες 2,5 ml 100 τεμάχια
Γύψοι ορθοπεδικοί 1.000 τεμάχια
Επίδεσμοι 300 τεμάχια
Νεφροειδή χάρτινα 130 τεμάχια
Δύο κρεββάτια εξέτασης ασθενών και 
Δύο σετ παραβάν για εξέταση ασθενών.


Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης, το υλικό αυτό θα καλύψει ανάγκες του Νοσοκομείου αλλά και των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
«Το υλικό αυτό ελέγχθηκε από επιτροπή και βρέθηκε σε αρίστη κατάσταση» είπε ο κ.Δουλγεράκης ευχαριστώντας τους κ.κ.Βουλγαράκη και Νικολακάκη καθώς και όλους όσοι βοήθησαν, ενώ επεσήμανε πως «ευτυχώς που ανακαλύφθηκαν αυτά τα υλικά και δόθηκαν στο Νοσοκομείο γιατί εάν έμεναν και άλλο στις αποθήκες θα πήγαιναν για πέταμα».
Από την πλευρά του ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Κάναμε τα έγγραφα στο Υπουργείο για να παραδόσουμε νωρίτερα αυτό το υλικό, όμως η απάντηση ήταν ότι θα έπρεπε να παραμείνουν μήπως εμφανιστεί επιδημία. Όμως ανησυχήσαμε ότι θα μείνουν στα αζήτητα και θα τα πετάξουμε. Έτσι πρόσφατα πήραμε την έγκριση για να τα διαθέσουμε στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών του Νοσοκομείου¨.
Ναπολέων Σαραντίδης
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=168118&cid=299

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *