Νέα από Αρκαδία. Παραβατικότητα χωρίς έλεγχο

ARKADIA18-150x15017Κόσμημα της Τρίπολης και «βιτρίνα» για τον τουρισμό, που αρχίζει να επανακάμπτει στην πόλη και να μπαίνει στους τουριστικούς προορισμούς των ταξιδιωτικών γραφείων, μετά την τετράχρονη διακοπή λόγω των εργασιών ανάπλασης, το Ιστορικό της Κέντρο και η πλατεία του Αρεως. Καμάρι για όλους, ντόπιους και ξένους. Παρόλα αυτά,η ευχάριστη εικόνα που πήγε αρχικά να δημιουργηθεί «πολιορκείται» πλέον από τα τροχοφόρα. Τα παντός είδους τροχοφόρα. Από τα ποδήλατα και τα μοτοποδήλατα των ντεληβεράδων, που κινούνται σε βαθμό επικίνδυνο για την σωματική μας ακεραιότητα, όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας, ως τα ταξί και τα φορτηγά που δεν τηρούν τις ώρες της φορτοεκφόρτωσης. Από τότε που έπαψε να υπάρχει συστηματικός έλεγχος και από την ΕΛ.ΑΣ και από τη δημοτική αστυνομία, που καταργήθηκε, είναι φορές που γίνεται το «έλα να δεις».

Είναι τραγικό για την πόλη ως εικόνα – σύνολο αλλά και για τους κατοίκους της αυτό που συμβαίνει. Η πλατεία Αρεως έχει γίνει παράκαμψη για πλείστους όσους οδηγούς, που τους βολεύει, γιατί κόβουν δρόμο. Για κάποιους δε κατοίκους της περιοχής ο αυλόγυρος του σπιτιού τους, με δικαίωμα χρήσης και παρκαρίσματος.

Τα κόκκινα πλαστικά κολονάκια δεν εμποδίζουν κανένα. Ούτε στον πεζόδρομο του Προφήτη Ηλία που ακόμα δεν έχει καλά καλά τελειώσει, αλλά ούτε και στο χώρο παραπλεύρως του ξενοδοχείου «Μαίναλον». Όπου ο εκεί χώρος έχει καταστεί μόνιμο στέκι παρκαρίσματος και διέλευσης οχημάτων μέσω της πλατείας.

Η περιφρούρηση και η συντήρηση του συγκεκριμένου δημόσιου χώρου είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να επιβληθεί με κάθε μέσο. Ήδη πριν καν παραδοθεί στο δήμο άρχισαν να ξηλώνονται πλακάκια και γρανίτες. Ο κ. Γεωργακόπουλος πολύ εύγλωττα ανέδειξε το πρόβλημα στο προ ημερών δημοτικό συμβούλιο. Δεν ξέρουμε αν είναι θέμα αρχιτεκτονικών μελετών και υλικών που επελέγησαν για την επίστρωση ή αν τούτο οφείλεται σε παρέκκλισης του κατασκευαστή εργολάβου από τα προβλεπόμενα. Πιθανώς και τα δύο, μαζί με την ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων βαρέο τύπου, όπως οι νταλίκες του παγοδρόμιου.

Κάποτε ωστόσο πρέπει να κοπεί ο «βήχας» σε όσους παρανομούν και τα παραπάνω συμπτώματα μιας νοοτροπίας που χρόνια τώρα υπάρχει και εξελίσσεται στην πόλη μας με αυξανόμενο ρυθμό, με την παραβίαση της νομιμότητας, πρέπει και αυτά να εξαφανιστούν. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πλατεία σαν κόσμημα για την πόλη.

Οι καταγγελίες Μανώλη…

Το πέρασμά του από την Τρίπολη συνέδεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Μανώλης με την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του ψηφοδελτίου του που καλείται «Πελοποννησιακή Ένωση»και έχει ως υπότιτλο «Με καθαρά χέρια». Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μανώλης στάθηκε στο σύστημα της αδιαφάνειας και της οικογενειοκρατίας, στο σύστημα Τατούλη, όπως είπε, το οποίο πρέπει να αλλάξει. Υπερηφανεύτηκε πως είναι λαϊκός δεξιός, πως το ψηφοδέλτιό του είναι ανεξάρτητο, με υποψήφιους που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα , ενώ δεσμεύτηκε πως αν τον εμπιστευτεί ο κόσμος, για δέκα μέρες θα κλείσει την περιφέρεια, θα καλέσει ελεγκτικούς μηχανισμούς, για να ελέγξουν την κατάσταση που υπάρχει και αν βρεθεί κάτι το επιλήψιμο, θα σταλεί στον Εισαγγελέα. Όσον αφορά τα σκουπίδια, παραδέχτηκε ότι οι εντολές έρχονται άνωθεν και πως αν βγει περιφερειάρχης, θα υπάρξει επανεξέταση με συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, για να λυθεί το θέμα καθώς η παρούσα κατάσταση διαμορφώθηκε μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες.

…Και η απάντηση Νικολάκου

Απαντώντας στον κ. Μανώλη η αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ο Πελοποννησιακός λαός δεν γνωρίζει αν το όνομα του κ. Μανώλη εμπλέκεται στις μαύρες λίστες των μεγαλοσυνδικαλιστών, που τα πήραν χοντρά από τους δημόσιους οργανισμούς στους οποίους υπηρέτησαν, με συνέπεια τη γνωστή σε όλους μας αποψίλωση και εκποίησή τους. Αυτό πρέπει να μας το πει ξεκάθαρα. Ειδάλλως κουβέντες περί ηθικής δεν του επιτρέπει η διαδρομή του να εκστομίζει. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με την δημόσια κατάθεση του πόθεν έσχες του και να μην λέει ότι αυτά είναι γνωστά, διότι δεν είναι». Όσον αφορά το θέμα των σκουπιδιών στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μανώλης η κ. Νικολάκου επεσήμανε πως αυτός ήταν απών από την Πελοπόννησο για τόσα χρόνια, συνεπώς δεν γνωρίζει ότι αυτά που έγιναν, σύμφωνα με τον ίδιο ερήμην του περιφερειακού συμβουλίου μας, έγιναν στην πραγματικότητα με διευρυμένες πλειοψηφικές αποφάσεις του ανώτατου θεσμικού μας οργάνου».

Προεκλογικές κόντρες

Σκληραίνουν οι κόντρες μεταξύ των υποψηφίων αυτοδιοικητικών όσο περνούν οι μέρες και οι λεκτικές επιθέσεις πολλαπλασιάζονται. Έτσι ως «αλεξιπτωτιστή» χαρακτήρισε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Πέτρος Τατούλης τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Οδυσσέα Βουδούρη σε συνέντευξη του στον «Alpha Radio», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Βουδούρης δεν γνωρίζει καθόλου την Πελοπόννησο, ούτε και έχει καμία γνώση των προβλημάτων μας.

Από την άλλη και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης σε κοινή τους ανακοίνωση κατηγορούν τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τάχθηκε με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς των λαϊκών αναγκών μέσα από τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)». Επίσης ότι «είναι ταγμένος και αυτός όπως και ο κ. Τατούλης, με τον ποιοτικό τουρισμό, δηλαδή τον τουρισμό υψηλών βαλαντίων, που υπηρετεί τους Tour Operators και τους μεγάλους του τουρισμού σε βάρος των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων του κλάδου».

Παράταση εργασιών με καταγγελίες

Παράταση των εργασιών έως τις 30 Απριλίου του 201, για την ολοκλήρωση της πλατείας Αρεως ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης. Αντέδρασε έντονα από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Γεωργακόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι η πλατεία πριν καν παραδοθεί χρειάζεται ένα γερό λίφτιγκ, αφού πλάκες ξεκολλάνε, κενά δημιουργούνται και ο κίνδυνος ατυχημάτων υπαρκτός.

Συνεργασίες

Υπέρ της συνεργασίας με τον κ. Τζιούμη τάχθηκε εκ νέου ο κ. Παυλής, σε συνέντευξή του, ευθύς ως ο πρώτος ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εκλογές. Υποστήριξε πως πολλοί θέλουν την συνεργασία γεγονός που επιβάλλει στους πρωταγωνιστές την υποχρέωση να ακούσουν τη φωνή αυτή και να προσπαθήσουν για την ευόδωσή της. Ήδη έχουν οριστεί να γίνουν κάποια σταθερά βήματα σε συγκεκριμένο χρόνο στο άμεσο μέλλον για να εξεταστεί η όλη κατάσταση και να προχωρήσουν παραπέρα, αν καταλήξουν σε κοινή κάθοδο.

Δεν παραιτήθηκε;

Δεν έχει υποβάλλει καμία παραίτηση από τη θέση του ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει με επιστολή του ο κ. Ανδρέας Πουλάς και έτσι απαντά στης ανακοίνωσης της Περιφέρειας περί παραίτησής του. Κατηγορεί δε τον Περιφερειάρχη για θεσμική εκτροπή, την οποία ο ίδιος δεν δέχεται ενώ δηλώνει κατηγορηματικά πως θα διαμορφώσει τις επιλογές του στο άμεσο μέλλον και σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος και μάλιστα εγγράφως.

Χαμογελάτε

Έτρεχα στο πάρκο και μου λέει η άλλη:

-Σε πειράζει να τρέξω μαζί σου;

-Γιατί της λέω, έκλεψες και συ απ` το περίπτερο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *