Νέα από Αρκαδία. Οι αιώνιοι φοιτητές

ΣτARKADIA18-150x15017ην Ελλάδα ανήκει η παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως άλλωστε και τόσες άλλες, οι φοιτητές πανεπιστημίων που έχουν ξεπεράσει τα ελάχιστα έτη σπουδών της σχολής τους (περίπου 180.000) να είναι περισσότεροι από εκείνους (περίπου 170.000) που φοιτούν κανονικά στα έτη σπουδών τους. Ένα καθεστώς πληγή για την Παιδεία μας που έρχεται να βάλει τέλος ο ψηφισμένος προ μηνών νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας. Και που, δυστυχώς, συναντά την σφοδρή αντίδραση κάποιων πρυτάνεων, οι οποίοι επιμένουν στη διατήρηση του αναχρονιστικού αυτού καθεστώτος.

Αλλά γιατί, άραγε, οι πρυτάνεις δε θέλουν να βγουν εκτός ιδρυμάτων οι αιώνιοι φοιτητές; Μήπως τούτο οφείλεται στο γεγονός πως τα κονδύλια στα ιδρύματα κατανέμονται με βάση τον αριθμό των φοιτητών, άσχετα με το πόσοι είναι ενεργοί και πόσοι μη ενεργοί; Ή είναι απλά μια επίδειξη φτηνού και εύκολου λαϊκισμού;

Όσο για την επίκληση της κρίσης, που προβάλλεται από κάποιες πλευρές, είναι τουλάχιστον αστεία δικαιολογία, όταν αυτό ισχύει για τα τελευταία χρόνια, ενώ οι αιώνιοι φοιτητές απουσιάζουν πολύ περισσότερα χρόνια από τα φοιτητικά έδρανα.

 

Ας ρωτήσουν οι πρυτάνεις που κάνουν τα στραβά μάτια στο απαράδεκτο φαινόμενο, για να τα έχουν καλά με τους κομματικούς στρατούς και τους «επαγγελματίες φοιτητές» τους, πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα τα άλλα μεγάλα πανεπιστήμια, με τα οποία καμαρώνουν πως συνεργάζονται… Δεν τολμούν, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει.

 

Μην ξεχνάμε πως η καθήλωση των ελληνικών πανεπιστημίων στις διεθνείς λίστες αξιολόγησης, όπως παρουσιάζεται τις μέρες αυτές, έχει βεβαίως να κάνει και με την ύπαρξη των αιώνιων φοιτητών, αφού μία από τις παραμέτρους που εξετάζονται είναι και ο μέσος χρόνος αποφοίτησης!

 

Συνεπώς μάταια αγωνίζονται οι επί κεφαλής κάποιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη διατήρηση μιας κατάστασης που ζέχνει οπισθοδρόμηση όπως οπισθοδρομικό είναι και το να επιδίδονται σε έναν πόλεμο καθυστερήσεων, αφού είναι αδιανόητη η μη εφαρμογή του νόμου.

 

 

 

 

 

Ο Τζιούμης το αποφάσισε

 

Ο κύβος ερρίφθη. Και ο κ. Τζιούμης, επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για την Τρίπολη Πρωτεύουσα Πόλη», με ανακοίνωσή του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δηλώνει «παρών» «στην πρόκληση-πρόσκληση για μία Τρίπολη της συμμετοχής, του διαλόγου και της συνεργασίας» . Για να συμπληρώσει πως: «Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να φέρουμε την Τρίπολη, την πόλη που αγαπάμε και ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, εκεί που πραγματικά της αξίζει. Καλώ μαζί μου όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου μας.

Καλώ όλες και όλους όσους έχουν διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς ,να δουλέψουμε μαζί για μια νέα προοπτική στην πόλη και στα χωριά μας».

 

«Με μολύβι ΦΑΜΠΕΡ…»

 

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και οι εκδόσεις μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο νέου της Άλκης Ζέη «Με μολύβι ΦΑΜΠΕΡ νούμερο δύο», την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, στις 8:30μμ, στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού κέντρου Δήμου Τρίπολης . Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελική Βουλουμάνου, σύμβουλος επικοινωνίας στον εκδοτικό χώρο και η δασκάλα Εύη Μεντή. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαριάννα Φιλοπούλου, μέλος της θεατρικής ομάδας Τρίπολης την οποία θα συνοδεύει στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής Μάτα Κοτσιώνη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος Μίλτα Πετροπούλου.

 

Με το αυτοβιογραφικό «Μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» η Ζέη εστιάζει στα πρώτα χρόνια της ζωής της: Από τη γέννησή της, το 1925, έως τον γάμο της με τον σκηνοθέτη Γιώργο Σεβαστίκογλου (1913-1990), το 1945, λίγο πριν η Ελλάδα μπει στη χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Μας δίνει τα κλειδιά που μας έλειπαν για να εισέλθουμε στο σύμπαν από το οποίο προήλθε η ίδια και μαζί της μια φουρνιά μοναδικών ανθρώπων – αποδίδοντας έτσι εύσημα σε εκείνους που θεωρεί πως τους τα οφείλει.

Γιορτάζει τα 30χρονά του

 

Το Αττικό Ωδείο Τρίπολης οργανώνει Επετειακή-Εορταστική συναυλία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας του, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 8.00 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Παίρνουν μέρος οι νεανικές ορχήστρες, τα μουσικά σύνολα και η τρίφωνη χορωδία του Ωδείου. Στο 1ο μέρος θα ερμηνευθούν Ελληνικά και ξένα τραγούδια σε πρωτότυπες διασκευές και στο 2ο μέρος η Τρίφωνη χορωδία και ορχήστρα του Ωδείου υπό την διεύθυνση του Σταύρου Θεοδωρόπουλου, θα παρουσιάσει τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Κουμγιουτζή και Διονύση Σαββόπουλου. Προλογίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Κατραλής.

 

Αναδάσωση

 

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί αναδάσωση σε καμένες από το έτος 2000 δασικές εκτάσεις του Νότιου και Δυτικού Μαινάλου. Για την αναδάσωση θα χρησιμοποιηθούν 5000 δενδρύλλια Μαύρης Πεύκης και μικρός αριθμός δενδρυλλίων Ελάτης τα οποία διέθεσε το Δασαρχείο Βυτίνας. Οι εργασίες αναδάσωσης θα πραγματοποιηθούν υπό την εποπτεία του Δασαρχείου Βυτίνας και την συμμετοχή διαφόρων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ βαθμού, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, εθελοντικών οργανώσεων της Αρκαδίας και λοιπών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου της Αρκαδίας. Τονίζεται ότι στην αναδάσωση μπορούν να συμμετάσχουν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι όμως διαθέτουν δικά τους σκαπανικά και δικό τους μεταφορικό μέσο, καθώς τα υπηρεσιακά μεταφορικά μέσα θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά του προσωπικού των φορέων και των εθελοντικών ομάδων. Σημείο Συνάντησης ορίζεται η περιοχή Ραπούνι που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο Χρυσοβιτσίου-Στεμνίτσας και ώρα συνάντησης 10.00 π.μ.

 

Ελλείψεις οδηγών

 

Κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις οδηγών του ασθενοφόρου, αποφασίστηκαν χθες σε συνάντηση εκπροσώπων συλλόγων της περιοχής με τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Αστρους.

 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία πολιτιστικών συλλόγων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 19/3, στην πλατεία του Αστρους και σ” αυτή να κληθούν να δώσουν το παρών οι πάντες. Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι της περιοχής, επαγγελματικές συλλογικότητες, Σύλλογοι Γονέων και πρωτοβουλία των οποίων οι μαθητές (αν είναι εφικτό) να δώσουν το παρών, απέχοντας από τα μαθήματά τους, κ.ά. Αποφασίστηκε, επίσης, ο καλύτερος συντονισμός της συγκέντρωσης υπογραφών (δες ΕΔΩ), ενώ συγκροτήθηκε μια συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει όλες τις λεπτομέρειες και τις σχετικές ανακοινώσεις. Πηγή: astrosnews.gr

 

Γιάννης Μανώλης

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης θα βρίσκεται σήμερα στην πόλη μας και στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, του παλαιού Δημαρχείου, θα δώσει συνέντευξη τύπου.

 

Απεργεί το δημόσιο

 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου. οι δημόσιοι υπάλληλοι της Αρκαδίας ενάντια, όπως αναφέρει η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, « στο υπό Ψήφιση Νομοσχέδιο που προβλέπει: Την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου. Την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος αξιολόγησης και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *