Νέα απεργία στα Φαρμακεία Παρασκευή – Δευτέρα

farmakeiaΑναστολή της απεργίας και επανέναρξη της την Παρασκευή αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του, που ακολούθησε τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, οι Φαρμακοποιοί να ανοίξουν τα φαρμακεία τους για δύο ημέρες και να ξανακατεβάσουν ρολά την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Με δεδομένη τη σύμπλευση με το Υπουργείο Υγείας, αλλά και τη σαφή εντολή του Πρωθυπουργού για τον τρόπο που η κυβέρνηση θα χειριστεί τα ζητήματα του κλάδου, για τα οποία η Τρόικα ασκεί ιδιαίτερη πίεση, ο ΠΦΣ αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της κινητοποίησης για τις ερχόμενες ημέρες και να τη συνεχίσει στις 14 και 17 Μαρτίου.

«Αν θιγοούν τα θεσμικά ζητήματα λειτουργίας των φαρμακείων και οδηγηθούν τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις χωρίς τέλος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κ. Θεοδοσιάδης.

«Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η Τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης», σημειώνουν τα μέλη του ΠΦΣ σημειώνοντας πως παράλληλα, θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Όπως τονίζουν, «η Τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων και τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς .

Άλλωστε, οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με την άφιξη και πάλι των κορυφαίων στελεχών της, καθιστώντας τα επόμενα 24ωρα έως και την Κυριακή κρίσιμα. Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να ξεκαθάρισε στους Φαρμακοποιούς ότι ο ίδιος αλλά και η κεντρική κυβερνητική γραμμή δεν κάνουν αποδεκτή οποιαδήποτε μετατροπή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση στην πρόταση για τα ΜΗΣΥΦΑ. Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείο υγείας υποστηρίζουν πως υπάρχει και plan B στο θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), ενώ περιθώρια ευελιξίας υπάρχουν στο θέμα του ωραρίου.

Έτσι, το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/2154-nea-apergia-sta-farmakeia-paraskevi-deftera

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *