Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 23-9-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απολύσεις μόνιμων από κερκόπορτα

“Μέσω των νέων πιο σφιχτών οργανισμών υπηρεσίας θα γίνουν οι απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα -όπου δεν υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι και δεν υφίστανται τα συνταγματικά προσκόμματα- επιλέγεται απ’ ευθείας η εργασιακή εφεδρεία”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Και άλλα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση!

“Νέο-σοκ με πρόσθετα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση, προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τη χθεσινή γραπτή ανακοίνωση για τις περικοπές ως και 40% στις (πρόωρες) συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και την “φοροεξόντωση” μισθωτών και συνταξιούχων με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ!!!”.

Η ΑΥΓΗ: Βλέπουν… το ελικόπτερο

“Ο εφιάλτης της Αργεντινής, όπου η οικονομική χρεωκοπία οδήγησε στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και ανάγκασε τους κυβερνώντες να διαφύγουν με ελικόπτερο, κυνηγάει την ελληνική κυβέρνηση”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταρρέουν με πάταγο οι τράπεζες σε Γαλλία και Ιταλία

“Ο εφιάλτης της κατάρρευσης μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παραλύει την Οικονομία στην Ευρωζώνη, βουλιάζει τα Χρηματιστήρια και προκαλεί ισχυρούς πολιτικούς κραδασμούς”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι

“Η τελική μείωση στις συντάξεις είναι ανάλογη με το ύψος της σύνταξης και την ηλικία του ασφαλισμένου και για ποσά από 1.400 έως 2.000 ευρώ κυμαίνεται από 10% έως 27%. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι δικαιούνται το ανώτερο όριο σύνταξης (2.773 ευρώ), η τελική περικοπή μπορεί να φτάσει το 35,5%”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τιτανικός χωρίς τιμόνι και ορχήστρα

“Με Τιτανικό που δεν έχει πια καπετάνιο και ορχήστρα μοιάζει πλέον η κυβέρνηση, όπως παραδέχονται απελπισμένοι και οι βουλευτές της. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από ημέρες εξαφάνισης, εμφανίστηκε χθες υποδεχόμενος σε ακρόαση -με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι αμφίβολο αν πραγματικά αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του”.

ΕΘΝΟΣ: Τρία σενάρια για το θρίλερ του χρέους

“Χωρίς περιστροφές εξήγησε χτες στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος την κατάσταση της οικονομίας και τις σκληρές λύσεις που διαφαίνονται. Ανέλυσε τα τρία σενάρια που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Ζήτησε στήριξη, ώστε να τιθασευτεί το χρέος και να αρχίσει ο νέος κύκλος ανάκαμψης”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Και για τον «γενικό πόλεμο» «προφήτεψε» ο Νοστράδαμος!

“Κι άλλες «προφητείες» του Γαλλοεβραίου αλχημιστή, που επιβεβαιώνουν ότι και «δαιμόνια πονηρά» μπορούν να προβλέψουν το μέλλον…”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρομοκρατία και φλερτ Βενιζέλου-Παπανδρέου με χρεοκοπία

“«Πρωθυπουργεύων» και πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση των μέτρων βγήκαν από την κρυψώνα τους για να νουθετήσουν την κοινωνία και τους βουλευτές τους”.

ΕΣΤΙΑ: Η κρίσις λαμβάνει απίστευτες διαστάσεις

“Ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου αναδεικνύεται σε μοιραίο Πρωθυπουργό. Ολα δείχνουν ότι θα είναι ο Πρωθυπουργός της πτωχεύσεως. Επί των ημερών του τίποτε δεν έχει βελτιωθή. Η κατάστασις βαίνει διαρκώς προς το χειρότερο. Και ήδη, μετά από δύο χρόνια δικής του διακυβερνήσεως, η κρίσις της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας λαμβάνει απίστευτες διαστάσεις”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στα όριά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

“Σε τεντωμένο σκοινί κινείται η κυβέρνηση εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για τα νέα μέτρα, καθώς στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνονται εντονότατες αντιδράσεις που φτάνουν έως τις απειλές καταψήφισης”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Κόλαση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

“Τρεις ημέρες παράταση παίρνει η ονομαστική ψηφοφορία για το “χαράτσι” στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ αλλά και η τροπολογία που αφορά τη λήξη της θητείας των μελών της ΕΛΣΤΑΤ”.

ΤΑ ΝΕΑ: Τα τρία σενάρια για την Ελλάδα

“Το καλό: εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου που προβλέπει αναδιάρθρωση με «κούρεμα» του χρέους κατά 20%. Το χειρότερο: Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία με έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Το καλύτερο: ελεγχόμενη αναδιάρθρωση εντός του ευρώ με «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, εξασφάλιση των τραπεζών, των καταθέσεων και των Ταμείων”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Πώς σε ένα βράδυ κατήργησαν το αφορολόγητο

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος θέλοντας να δικαιολογήσει τη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ υποστήριξε ότι διαμορφώνεται στο μέσο επίπεδο των κρατών της Ευρωζώνης. Μόνο που δε μας χαρακτήρισε δίκαιο το μέτρο”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Παράκρουση

“Μια πανικόβλητη κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα ατάκτως υπολογισμένα, προετοιμάζοντάς μας για το χειρότερο. Και ενώ λαμβάνονται μέτρα που δεν μπορούν να πληρωθούν από τον ελληνικό λαό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ότι πρόκειται μόνο για τον «πρόλογο» της πραγματικής κρίσης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διαρκής λαϊκός αγώνας ανατροπής των μέτρων

“Κυβέρνηση και τρόικα αδίστακτα ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, για να σωθεί η πλουτοκρατία από τη χρεοκοπία. Αν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές τους, αν δεν ξεμπερδέψει τώρα με τα ψέματα και τις αυταπάτες των κομμάτων του συστήματος, δε θα χάσει μόνο πολλά, αλλά θα τα χάσει όλα”.

DEALnews: Απειλή για το νέο οικονομικό «κραχ»

“Ο φόβος για νέο οικονομικό κραχ στοιχειώνει τα χρηματιστήρια, τα οποία την Πέμπτη υποχώρησαν σε χαμηλά 16 μηνών. Οι επενδυτές φεύγουν άρον άρον από τις μετοχές και τα επικίνδυνα assets, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την ευρωστία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος αλλά και για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η κρίση χρέους”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 600.000 Ελληνες ψωνίζουν εκτός συνόρων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Διεθνής κρίση ρευστότητας απειλεί με νέο κύκλο ύφεσης

“Εντείνονται οι φόβοι ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη μεταλλάσσεται και πάλι σε διεθνή κρίση ρευστότητας, θέτοντας την παγκόσμια οικονομία προ του κινδύνου ενός νέου κύκλου ύφεσης”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ο φόβος της ύφεσης «ματώνει» τις αγορές

“Οι φόβοι για ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και για σημαντική επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας αναζωπυρώθηκαν χθες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση νέων μακροοικονομικών στοιχείων, με αποτέλεσμα τα παγκόσμια χρηματιστήρια να «βουλιάξουν» κατά 4%”.

ΚΕΡΔΟΣ: Ο εφιάλτης νέας ύφεσης κλονίζει τις διεθνείς αγορές

“Γενική… κατάρρευση επικράτησε χθες στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν μαζικά τα χρηματιστήρια και να αναζητούν ασφάλεια στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, εν μέσω των εντεινόμενων φόβων για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Απειλή παγκόσμιας ύφεσης «βύθισε» τις αγορές μετοχών

“Κύμα μαζικής φυγής από τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων πυροδότησε η αναζωπύρωση των σεναρίων για επιστροφή των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη σε ύφεση”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=312239

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *