Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»: Νεοδιορισμένοι νοσηλευτές χωρίς αντικείμενο

nosokomeio_agia_varvaraΟι διορισμοί συνεχίστηκαν, παρά το προσωρινό λουκέτο – Οι εργαζόμενοι, αν και τα γύρω νοσοκομεία έχουν μεγάλες ανάγκες, αρνούνται να μετακινηθούν

Περίεργη εξέλιξη έχει η κινητικότητα προσωπικού στο… πολυδιαφημισμένο, και λόγω των συχνών επισκέψεων του υπουργού Υγείας σε αυτό, νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» της Δυτικής Αττικής. Νοσηλευτές και τραυματιοφορείς όχι μόνο παραμένουν χωρίς αντικείμενο επί πέντε μήνες τελώντας σε μια άτυπη αργομισθία αλλά και αρνούνται να μετακινηθούν στο διασυνδεόμενο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» που στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού και την προσέλευση ασθενών.

Μετά τις δραστικές αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της Αττικής τον περασμένο Σεπτέμβριο, το πρώην Λοιμωδών Δυτικής Αττικής μετατράπηκε από τριτοβάθμιο νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου, λειτουργώντας τα τακτικά εξωτερικά του ιατρεία.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα λειτουργήσει επίσης παθολογικό και χειρουργικό τμήμα, κάτι που όμως ακόμη παραμένει στα χαρτιά. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε την ενίσχυση του «Αγία Βαρβάρα» με προσωπικό – έτσι νοσηλευτές και τραυματιοφορείς τοποθετήθηκαν εκ νέου στο νοσοκομείο μετά το προσωρινό «λουκέτο» της μεταβατικής περιόδου.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννης Ευδοκιμήδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» βρίσκονται 8 τραυματιοφορείς χωρίς αντικείμενο εργασίας, την ώρα που στο Γενικό Κρατικό οι λιγοστοί συνάδελφοί τους αγωνίζονται να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες ασθενείς που συρρέουν σε κάθε εφημερία. Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο της Νίκαιας δέχτηκε 1540 περιστατικά!

 

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και νοσηλευτικό προσωπικό που κλήθηκε να στελεχώσει τις δύο κλινικές του «Αγία Βαρβάρα». Οι 8 νοσηλευτές αποτελούν σημαντική δύναμη, περιζήτητη για τα όμορα νοσοκομεία, με τις δραματικές ελλείψεις που υπάρχουν. Ωστόσο, η απόφαση του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας να μετακινήσει τους 4 εξ αυτών στο νοσηλευτικό ίδρυμα συνάντηση τη σθεναρή άρνηση των εργαζομένων –μάλιστα οι 2 εξ αυτών φέρεται να έχουν ζητήσει και λάβει αναρρωτική άδεια μετά την απόφαση για μετακίνηση…

 

protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *