Κόβουν τώρα σε 9.500.000 ασφαλισμένους τον οδοντίατρο!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάζουν 9.500.000 ασφαλισμένοι, εάν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε οδοντιατρικό πρόβλημα, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας έκριναν ότι οι γιατροί του συγκεκριμένου κλάδου δεν θα συμπεριλαμβάνονται στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Οπως φαίνεται, η κυβέρνηση του Μνημονίου έχει σκοπό να αφήσει τους Ελληνες και χωρίς δόντια εκτός από χρήματα, διότι πλέον θα μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτη ιατρό μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα! Αλλιώς, πονάει δόντι, βγάζει δόντι… Ο νέος φορέας Υγείας, στον οποίο από 1ης Οκτωβρίου θα ανήκουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ (Δημοσίου), του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) και του ΟΓΑ, με στόχο να προσφέρει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν θα περιλαμβάνει την οδοντιατρική κάλυψη!
Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΟΣΑ), Αθανάσιος Υφαντής, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχει οδοντιατρική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους των τεσσάρων Ταμείων, τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο στοματικής υγείας. «Ουσιαστικά το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση αναγκάζουν τους συνταξιούχους των 300 και 500 ευρώ και τους ανθρώπους που βλέπουν τον μισθό τους να συρρικνώνεται κάθε μέρα από τα νέα χαράτσια να πληρώνουν από τα πενιχρά εισοδήματά τους τον οδοντίατρο! Επιπλέον, ποιος συνάδελφος, μέσα σε αυτήν την τρικυμία φοροεισπρακτικών μέτρων, θα αντέξει, από τη στιγμή που ξέρει ότι οι ασθενείς του θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα;»
Ο ΟΣΑ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι το υπουργείο Υγείας σκόπιμα οδηγεί σε αφανισμό έναν ολόκληρο κλάδο, τα μέλη του οποίου φτάνουν τα 20.000 σε όλη τη χώρα και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είναι έτοιμος για κινητοποιήσεις.
Η προσθετή επιβάρυνση με το νέο τέλος για τα ιατρεία, η φημολογούμενη θέσπιση και πάλι αντικειμενικών κριτηρίων εξαθλιώνουν βιολογικά και οικονομικά τους Ελληνες οδοντιάτρους, αναφέρει ο ΟΣΑ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει: «Με την πλήρη απουσία της οδοντιατρικής κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ, το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να δημιουργηθούν οδοντιατρεία «σούπερ μάρκετ» και αυτό το καταφέρνει με τη δήθεν απελευθέρωση και την είσοδο των ιδιωτών στο επάγγελμά μας. Δεν θα αφήσουμε, όμως, το υπουργείο να στήσει τον κλάδο στο απόσπασμα. Θα αντιδράσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις».
Ρίτα Μελά

http://www.dimokratianews.gr/content/2470

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *