Νέα από Αρκαδία. Το μέλλον ανήκει στις καινοτόμες επιχειρήσεις

ARKADIA18-150x15017 Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στη χώρα μας μια συνεχή και έντονη οικονομική κρίση. Μια κρίση, η οποία έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας και με κυριότερα θύματά της τους νέους. Όλους αυτούς οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της χώρας μας. Όλους αυτούς, οι οποίοι τελειώνοντας τις σπουδές τους, αδυνατούν να ενταχθούν στον παραγωγικό ιστό της χώρας και αναζητούν λύσεις σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Και όμως υπάρχουν πολλοί που έχουν εκπληκτικά προσόντα και εξαιρετικές ιδέες, τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, να εκμεταλλευτούν και να δώσουν μια ώθηση στην ταλαιπωρημένη Ελληνική οικονομία. Το διαβλέπουμε μέσα από τις εναγώνιες προσπάθειες κάποιων εξ αυτών να στήσουν μικρές παραγωγικές επιχειρήσεις, προσωπικές ως επί το πλείστον, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση αγαθών. Δυσκολεύονται στην αρχή να «ανοιχτούν» σε μεγάλες δουλειές, προχωρούν δειλά δειλά και ευελπιστούν για το καλύτερο. Τρέμουν την αποτυχία αλλά η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, που απόχτησαν μέσα από πολύχρονες σπουδές, δεν τους απογοητεύει.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ενισχυθούν παντοιοτρόπως από την πολιτεία. Κυρίως όσοι ασχολούνται με καινοτόμες επιχειρήσεις. Γιατί αυτές τις επιχειρήσεις έχει ανάγκη η οικονομία μας, συνεπώς αυτούς τους νέους επιχειρηματίες πρέπει να ενισχύσουμε ώστε να αναπτυχθούν καλύτερα και συντομότερα και να επιβιώσουν σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο που αναζητεί την καινοτομία, την εξωστρέφεια, μέσα από την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Αυτού του τύπου οι επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της μεταποίησης, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, αλλά και η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας σε σύγχρονες βάσεις, μπορούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να δώσουν ώθηση στις εξαγωγές.

 

Επαναλαμβάνουμε, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες φαίνεται ότι υπάρχουν. Τα εξειδικευμένα μυαλά, επίσης. Καιρός είναι οι τράπεζες να ανοίξουν τα σεντούκια τους και να βοηθήσουν, διοχετεύοντας στοχευμένα τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους. Το δικαιούνται οι νέοι μας, άλλωστε, και το αξίζουν. Η νίκη στο εξής θα έρχεται από τη διαχείριση ευκαιριών και ανάπτυξης και όχι από τη διαχείριση του θυμικού της μιζέριας και της απογοήτευσης. Εκεί κρύβεται η πραγματική κυβερνησιμότητα.

 

 

 

 

 

Από τα καλύτερα

 

Μπήκε στο ζύγι της αξιολόγησης, όπως όλα τα νοσοκομεία της χώρας, και με βάση τα οικονομικά του δεδομένα αλλά και τις λειτουργικές του αποδόσεις κρίθηκε και βρέθηκε λειτουργικά άρτιο. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το Παναρκαδικό νοσοκομείο φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των νοσοκομείων με δυναμικότητα 400 κλινών και άνω, και με τον υψηλότερο βαθμό για το 2013, στην κλίμακα αξιολόγησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Αναλυτικά και με αλφαβητική σειρά για το έτος 2013 τα νοσοκομεία με δυνατότητα από 400 κλίνες και άνω, στα οποία περιλαμβάνεται και το νοσοκομείο μας, είναι τα ακόλουθα: Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», Γενικό Νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών «Σωτηρία», Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος”»,Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

 

Η νέα κυκλοφοριακή μελέτη

 

Στη φιλοσοφία που διέπει την νέα κυκλοφοριακή μελέτη αναφέρθηκε τη Πέμπτη το απόγευμα ο εκ των μελετητών κ. Ηλιόπουλος, κατά την παρουσίαση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Η μελέτη ρίχνει το βάρος στην απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών με αύξηση των πεζοδρομίων, στην κυκλοφορία με ποδήλατα, στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων, στην αστική συγκοινωνία που δεν υπάρχει και τέλος σε πολλούς χώρους στάθμευσης, κυρίως υπόγειους που πρέπει να δημιουργηθούν σε κοινόχρηστους χώρους για να αποσυμφορηθεί ο επίγειος χώρος από τα αυτοκίνητα. Ως τέτοιοι χώροι, σε βάθος χρόνου προτείνονται η πλατεία Βαλτετσίου, η παλιά αγορά, η πλατεία Άρεως και η Αγία Τριάδα..Η κυκλοφοριακή μελέτη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου για διαβούλευση και τελικά θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο..

 

Τρόφιμα για πολύτεκνους

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Αρκαδίας (Τριπόλεως), ανακοινώνει ότι, από την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014, μέχρι και την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2014, θα διανέμεται ελαιόλαδο στις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες εκρίθησαν “δικαιούχοι”, βάσει του “Προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2013” (δηλαδή, του περσινού προγράμματος) και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η διανομή θα γίνεται από τα Γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Αρκαδίας, στην Τρίπολη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες από 09:00′ έως 13:00′. Προς τούτο καλούνται οι δικαιούχους πολύτεκνες οικογένειες της Αρκαδίας για την έγκαιρη προσέλευσή τους και παραλαβή των διανεμομένων τροφίμων.

 

Βουδούρης για ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Οδυσσέας Βουδούρης μίλησε την Πέμπτη το βράδυ στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: “Αυτές θα κρίνουν πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές”, ενώ αμέσως μετά ξεκαθάρισε ότι “ούτε είμαι, ούτε και θα γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ”. Μιλώντας για την υποψηφιότητά του, ο κ. Βουδούρης τόνισε: “Στην Πελοπόννησο αναπαράχθηκε όλη η παθογένεια του ελληνικού συστήματος, συγκεντρωτισμός και προτεραιότητες που δεν απορρέουν τις πραγματικές ανάγκες. Θέλουμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και την παθογένεια…”. Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει. “Είναι ένα κομμα σε ραγδαία εξέλιξη και είναι λογικό αφού διεκδικεί την εξουσία. Κάνει πολύ σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση…”. Πηγή: newsit.gr

 

Προσοχή στα σαρακοστιανά

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την Σαρακοστή ξεκίνησε. Η Καθαρά Εβδομάδα εκτός από τους χαρταετούς, το χαλβά, τη λαγάνα και τα παιχνίδια στην εξοχή, περιλαμβάνει και πολλά εδέσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι θαλασσινά. Όσο υπέροχα όμως και να γαργαλάνε τον ουρανίσκο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους γιατί ο κίνδυνος δηλητηριάσεων από την βρώση κάποιων εξ αυτών που είναι μολυσμένα με παθογόνους μικροοργανισμούς ή τοξίνες, είναι υπαρκτός. Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος δηλητηρίασης αλλά και αυτός της αλλεργίας σε κάποια ουσία τους, ή και στην ίδια την τροφή. Εάν αντιληφθούμε ότι κάποιος, ή και εμείς, πάθαμε αλλεργία θα πρέπει μα τηλεφωνήσουμε στον γιατρό μας και δίχως καθυστέρηση να πάμε στο νοσοκομείο.

 

Χαμογελάτε

 

Πάει η άλλη 70 χρόνων και ψηφίζει Οικολόγους – Πράσινους. Οικολόγρια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *