Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη 4-3-2014

θεσσαλονικη ισ.Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 2014

 

Αρ. Πρωτ. : 1338/Γ

 

  

 

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

κ. Α. Γεωργιάδη

 

 

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,  

Διαβλέποντας για μια ακόμη φορά την είσπραξη «καρπαζιάς» από τον κυβερνητικό σας εταίρο σχετικά με την από τηλεοράσεως ανακοίνωσή σας για το εισιτήριο των 5 € στο ΠΕΔΥ, επιθυμούμε να σας κοινοποιήσουμε ορισμένες σκέψεις μας:

 

α) Άπειρος ων με τον χώρο, από αλαζονική αυτοπεποίθηση οδηγείτε τα πράγματα της υγείας στα άκρα, βασιζόμενος σε ομάδα επαγγελματιών «μόνιμων» συμβούλων, χωρίς να αναλογιστείτε, ότι οι αποτυχίες δεκαετιών είχαν τους ίδιους αρχιτέκτονες.

 

β) Η μνημονιακή σας έπαρση, εάν συνοδευόταν από στοιχειώδες αίσθημα δικαίου, θα έπρεπε να σας απομακρύνει από το ΥΥΚΑ καθώς είναι παράλογο τους δανειστές της χώρας να πληρώσουν οι ασθενείς και οι αδύναμοι.

 

Σε πρακτικό επίπεδο τα ανωτέρω μπορούν να διερμηνευτούν ως εξής:

 

α) Αναθεώρηση της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ που κονιορτοποίησε τα δικαιώματα ασφαλισμένων και εργαζομένων.

 

β) Μεταρρύθμιση στην υγεία με βάση επιστημονικά «πραγματικά» δεδομένα (ο αριθμός των ειδικών ιατρών της χώρας μας δεν μπορεί να αγνοείται από το σχεδιασμό ούτε του ΠΟΥ ούτε της Τask force).

 

γ) Ισοτιμία δικαιωμάτων των ιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα (αμοιβές-πλαφόν κλπ) και σαφείς ευρωπαϊκοί κανόνες για όλους.

 

δ) Πάταξη της γραφειοκρατίας που συντηρείτε ανελλιπώς με κομματικά στελέχη και παρατρεχάμενους και εξάλειψη των παρασιτικών επαγγελμάτων  που με στοργή περιθάλπετε (ελεγκτικές εταιρείες κλπ).

 

ε) Αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του ΥΥΚΑ με την καταβολή των οφειλών του.

 

Τέλος με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας σας υπενθυμίζουμε δύο εκκρεμότητες προς τον ΙΣΘ:

 

α) Δεν έχετε απαντήσει ακόμη γιατί τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υποχρηματοδοτούνται σε σχέση με τα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας και

 

β) Δεν έχετε απαντήσει ούτε εσείς ούτε κάποιος συνεργάτης σας στην πρόσκλησή μας να αιτιολογήσετε τον παραλογισμό του πλαφόν στη συνταγογράφηση.

 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αναμένουμε την άμεση  θεραπεία της υποχρηματοδότησης και του πλαφόν αλλά με βάση το ιστορικό της περίπτωσης εκτιμούμε, ότι για μια ακόμη φορά θα σιωπήσετε.

 

 

 


 Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
 Τσάμης Δημήτρης
Νίτσας Νικόλαος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *