Τσίπρας: «Συνταγματολόγος είστε, όχι συνταγματάρχης!»(video)

 

 

«Κύριε Βενιζέλε συνταγματολόγος είστε, όχι συνταγματάρχης!» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην τάση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης να μιλά για πόλεμο συγκρούσεις και απώλειες, διερωτώμενος με ποιους έχει πάει σε πόλεμο η κυβέρνηση αφού υπακούει τρόικα, αγορές και ΔΝΤ σε «εντολές θανάτου».

«Πόλεμο έχετε με τους μισθωτούς και τους άνεργους γιατί δεν σας άκουσα να πείτε κουβέντα για τα μέτρα που σε ριπές πολυβόλου ρίχνετε. Το χαράτσι στα ακίνητα ξεκίνησε στα 10 ευρώ έγινε σε 10 μέρες 20 και τώρα το κάνετε μόνιμο. Μετατρέπεται τους ιδιοκτήτες ακινήτων -και όχι τους μεγαλο-ιδιοκτήτες- σε νοικάρηδες στο ίδιο τους το σπίτι με σπιτονοικοκύρη την τρόικα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ανακοινώσατε μέτρα, όχι σωτηρίας, αλλά εκτέλεσης της κοινωνίας και φορολογείτε μισθούς και συντάξεις. Κάνετε απαγορευτική την  προμήθεια σε πετρέλαιο θέρμανσης σε νοικοκυριά. Οδηγείτε στην απόλυση ανθρώπους, με την δικαιολογία του πλεονάζοντος προσωπικού. Δεν γνωρίζετε ότι έχουμε τον τρίτο μικρότερο δημόσιο τομέα; Οι πλεονάζοντες είναι στο υπουργικό συμβούλιο».

Στη συνέχεια υπενθύμισε «ξαναγράφετε το μεσοπρόθεσμο μιας και δύο μήνες πριν μας λέγατε ότι εκείνες οι θυσίες ήταν οι τελευταίες. Και τώρα μιλάτε για Αργεντινή. Η Αργεντινή πήγε στο απροχώρητο όχι γιατί συνδέθηκε το πέσος με το δολάριο, αλλά γιατί το ΔΝΤ εφάρμοσε φιλελεύθερη πολιτική, την ίδια με την οποία συμφωνείται εδώ». Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει «φάρμακα αποτυχημένα στην Αργεντινή, ληγμένα πια στην Ελλάδα». Φάρμακα που χαρακτήρισε χειρότερα από την ασθένεια. «Όλα αυτά για να μας σώσετε από την χρεωκοπία. Όχι άλλο σώσιμο».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ακόμα ότι «αυτοί που δεν πλήρωναν τόσα χρόνια και τα έχουν στην Ελβετία δεν έχουν σπίτια εδώ να τα φορολογήσετε. Φορολογείτε το λαό και συζητάτε με τους εφοπλιστές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ακόμα  ότι ο μόνος υπουργός στην ευρωζώνη που βάζει αυτή τη στιγμή ζήτημα εξόδου από το ευρώ είναι ο Ηλ. Μόσιαλος, στην ίδια γραμμή που η κυβέρνηση  προκειμένου να εκβιάσει λαό και βουλευτές δεν νοιάζεται αν καταρρεύσουν οι τράπεζες και η οικονομία, εξού και οι δηλώσεις Μόσιαλου και παλιότερα Δαμανάκη.

Καταλόγισε ακόμα στην κυβέρνηση την πρόθεση να οδηγηθεί η χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία με στάση εσωτερικών πληρωμών, δηλαδή μισθών και συντάξεων αντί για εξωτερικού χρέους.

Απευθυνόμενος δε στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε «σε ιστορικές στιγμές τομής σαν αυτή, μη μιλάτε με τη βεβαιότητα και το στιλ «τι μας λες τώρα και εσύ; Θα γίνεις πρωθυπουργός;» Άλλοι έχουν το σαράκι να γίνουν πρωθυπουργοί. Εμείς επιδιώκουμε νέο συνασπισμό εξουσίας στελεχών που θα σώσουν τη χώρα, μέρος των οποίων σας στήριξαν. Το πρόγραμμα μας είναι για πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και αναδιανομής του πλούτου και σεβασμού της αξιοπρέπειας των Ελλήνων που δεν μπορεί να υπάρχει με το πιστόλι στον κρόταφο».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=312016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *