Απεβίωσε ο ασθενής με την πρώτη τεχνητή καρδιά

texnhth kardiaΟ ασθενής ο οποίος είχε υποβληθεί στην πρώτη εμφύτευση μιας αυτόνομης τεχνητής καρδιάς, την οποία σχεδίασε και κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία Carmat, απεβίωσε χθες, 75 ημέρες αφότου είχε λάβει την προσθετική του καρδιά, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό νοσοκομείο Ζορζ-Πομπιντού στο Παρίσι.

«Εβδομήντα πέντε ημέρες μετά την εμφύτευση της πρώτης βιοπροσθετικής τεχνητής καρδιάς Carmat σε έναν άνδρα 76 ετών που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, ο ασθενής απεβίωσε την 2η Μαρτίου 2014» εξήγησε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Τα αίτια του θανάτου «δε μπορούν να διευκρινιστούν παρά μόνο μετά την εις βάθος ανάλυση των πολυάριθμων ιατρικών και τεχνικών δεδομένων που έχουν καταγραφεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πρώτη αυτόνομη τεχνητή καρδιά, την οποία σχεδίασε και κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία Carmat, εμφυτεύτηκε την 18η Δεκεμβρίου 2013 σε έναν ασθενή που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

 

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας έδωσαν το πράσινο φως στα τέλη Σεπτεμβρίου για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επέμβασης, της πρώτης του είδους της παγκοσμίως, προσφέροντας νέες προοπτικές σε ασθενείς που θεωρούνται καταδικασμένοι εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμων μοσχευμάτων.

Στο δελτίο Τύπου το νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού διευκρινίζει ότι οι θεράποντες γιατροί «επιθυμούν να υπογραμμίσουν τη σημασία των πρώτων πληροφοριών που μπορούν να λάβουν από αυτήν την πρώτη κλινική προσπάθεια, που αφορούν στην επιλογή του ασθενούς, στην μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενούς, στην θεραπεία και στην πρόληψη των δυσκολιών που συνάντησαν».

 

Χαιρετίζει επίσης «το υψηλό φρόνημα του ασθενούς» που «έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, μέσω της εμπιστοσύνης του, το θάρρους του και της θέλησής του, προσέφερε μία αξιομνημόνευτη συμβολή στις προσπάθειες στις οποίες έχουν επικεντρωθεί οι γιατροί στη μάχη μιας ασθένειας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

http://www.zougla.gr/kosmos/article/apeviose-o-as8enis-me-tin-proti-texniti-kardia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *