Νέα από Αρκαδία. Καρδιολογική κλινική υπό διάλυση;

ARKADIA18-150x15017Η παροχή δωρεάν υγείας προς όλα τα μέλη της κοινωνίας, αποτέλεσε (τουλάχιστον κατά την μεταπολιτευτική περίοδο) μια θεμελιακή δέσμευση της ελληνικής πολιτείας, όπου προσδιοριζόταν ο ακριβής ρόλος και ο δημόσιος χαρακτήρας της. Το κοινωνικό κράτος, θεωρήθηκε εξ αρχής ως ένα σημαντικό επίτευγμα, αφού επέφερε θετικές αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Μέσα από τις προαναφερθείσες δομές και σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων μέσων αρωγής, το κράτος κατάφερε να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών του, ιδίως εκείνων, που προέρχονταν από οικονομικά αδύναμα στρώματα. Σήμερα, λόγω της οικονομικής ύφεσης (ή με το πρόσχημα αυτής), παρατηρείται μια προσπάθεια ριζικής αμφισβήτησης αυτού του καταξιωμένου στην συνείδηση των λαϊκών οικογενειών, οικοδομήματος.

Το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά στην επιχειρούμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στα καθ ημάς και συγκεκριμένα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της πόλης μας. Ύστερα από μια σειρά αγώνων και προσπαθειών για την αποδοχή της δωρεάς των 600 χιλ. ευρώ προς δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στην καρδιολογική κλινική, και πάνω που είπαμε δόξα σοι ο θεός, επανερχόμαστε σε έναν ιδιότυπο αγώνα για την ματαίωση των προθέσεων του υπουργείου να μεταθέσει δυο επικουρικούς γιατρούς της ως άνω κλινικής στο κλεινόν άστυ. Ήδη ο ένας πήρε μετάθεση και ο άλλος φεύγει λίαν συντόμως, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από εξωνοσοκομειακή παρέμβαση να μετακινηθεί ή ακόμα και να αποσπασθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών ο ένας εκ των τεσσάρων υπηρετούντων γιατρών, με αποτέλεσμα η απομάκρυνσή τους αυτή να αποδυναμώνει δραματικά το Τμήμα και να τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα κάλυψης όλο το μήνα των εφημεριών από καρδιολόγους. Δημιουργείται πλέον τεράστιο κενό , κατά τη διάρκεια του οποίου οποιοδήποτε καρδιολογικό περιστατικό, θα πρέπει να διακομίζεται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων, προς άλλες πόλεις, χωρίς καμία βοήθεια , με ολέθριες συνέπειες, για τους ασθενείς.

Η ενέργεια αυτή υπουργείου, αποδεικνύει ότι είναι ανίκανο να αντισταθεί στις παντοειδείς πιέσεις που ασκούνται από “ισχυρά” εξωνοσοκομειακά κέντρα και με άστοχες κινήσεις για βόλεμα των ημετέρων θέτει νάρκη στον ευαίσθητο αυτό τομέα της υγείας. Γι αυτό πρέπει να το σκεφθούν σοβαρά οι του υπουργείου πριν προχωρήσεις στις ιδιοτελείς αυτές κινήσεις μετάθεσης . Μην προσθέτουν επί πλέον σοβαρά προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αρκετά υποφέρουμε από την άγρια φορολόγηση και

Ο Μοριάς στο Λονδίνο

Εκδήλωση με τίτλο «Η Πελοπόννησος στην Καρδιά του Λονδίνου» φιλοξενεί το κατάστημα του National Geographic στη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Οι Λονδρέζοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Μοριά μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, ενημερωτικά φυλλάδια και γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων. «Πρόκειται για μια καταπληκτική εμπειρία όχι μόνο για όσους λατρεύουν την Πελοπόννησο, αλλά και για τους Λονδρέζους, που θέλουν να μάθουν για τη ζωή εκεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του καταστήματος, Άρθουρ Φέγκον. Το κατάστημα βρίσκεται στην άκρως τουριστική και ακριβή συνοικία του Νάιτσμπριτζ, απέναντι από τα πολυκαταστήματα Χάροντς στο κέντρο του Λονδίνο. Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή της Πελοποννήσου.

«Ο Διόνυσος σε κρίση»

Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός γελοιογραφίας με τίτλο: «Ο Διόνυσος σε κρίση» που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ, υπό την αιγίδα του Τμήματος θεατρικών σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Κυριακή 2/3 στο Τριανόν. Οι επισκέπτες και οι δημότες του Ναυπλίου έχουν την ευκαιρία περπατώντας στην παλιά πόλη να απολαύσουν, τα έργα που εκτίθενται στα σοκάκια της. Οι γελοιογράφοι κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους καλλιτεχνική απάντηση λαμβάνοντας ακόμη υπόψη ότι ο Διόνυσος ήταν πέραν των ανωτέρω και ο εκφραστής της ζωτικής δύναμης και της χαράς για τη ζωή σε κάθε έκφραση. Συμβόλιζε τη γονιμότητα και η λατρεία του συνέβαλε στη γέννηση του σατυρικού δράματος και του θεάτρου. Τέλος, είναι άξιο προσοχής ότι ο Διόνυσος ήταν ο θεός που μετά από χίλιες περιπέτειες στη διάρκεια του χειμώνα έφερνε ξανά στο φως και στον αέρα όλα τα φυτικά πλάσματα. Ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος τέχνης όπου εκτίθενται μέχρι τις 17 Μαρτίου 2014, τριάντα τέσσερα έργα διαγωνιζομένων. Μέσα από τα έργα αυτά μπορεί κανείς να διακρίνει το χιούμορ και την ευρηματικότητα, με την οποία οι διαγωνιζόμενοι προσέγγισαν το θέμα του διαγωνισμού. Οι 3 καλύτερες γελοιογραφίες θα βραβευθούν στις 2 Μαρτίου 2014.

Κυκλοφοριακή μελέτη

Σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του «Αποστολοπουλείου» Πνευματικού κέντρου Τρίπολης, θα γίνει η παρουσίαση της Επικαιροποιημένης Κυκλοφοριακής Μελέτης της Τρίπολης.

Έκθεση κοσμήματος

Κοσμήματα από φυσικά φύλλα, φυτά και κλαδιά, παρουσιάζει η Αίθουσα Τέχνης BotisArt στο Βουλευτικό – Ναύπλιο. Φύλλα ελιάς, τριανταφυλλιάς, φυστικιάς, καστανιάς, πλάτανου, κισσού, φυτά της ελληνικής φύσης, μεταμορφώνονται σε δαχτυλίδια, μενταγιόν, βραχιόλια. Αληθινά κομψοτεχνήματα μοναδικής ποιότητας και ομορφιάς, σε ένα πάντρεμα των στοιχείων της φύσης με τις σύγχρονες μεθόδους τεχνικής, ντυμένα με Χρυσό 24Κ και Ασήμι 1000 βαθμών. Στην έκθεση θα φιλοξενούνται δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνέονται και δημιουργούν από τη φύση, παρουσιάζοντας πίνακες ζωγραφικής και έργα σε μικτές τεχνικές. Σ’ αυτήν την εικαστική περιπέτεια θα παρουσιαστούν επίσης αποκριάτικες μάσκες και έργα που δημιούργησε η εικαστικός, σκηνογράφος και ενδυματολόγος Κατερίνα Χατζοπούλου.

Διάρκεια έκθεσης από 28 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου, καθημερινά και Κυριακή από 11 π.μ – 9 μ.μ.

Θεμελίωση νηπιαγωγείου

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία των αρχών της Τρίπολης και του νομού θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού θεμελίωσης του νέου 4ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Τρίπολης. Το νέο νηπιαγωγείο βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα Φιλικών επί της οδού Δευκαλίωνος και θα έχει δυναμικότητα 50 νηπίων. Η μελέτη κατασκευής του έργου, που εκπονήθηκε από τον Δήμο Τρίπολης, προβλέπει σύγχρονα υλικά δόμησης κατάλληλα για σχολικά κτήρια και συμβατά με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της Τρίπολης. Ειδικό βάρος έχει δοθεί στην ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία του.

Μερικά από τα στοιχεία της ενεργειακής ταυτότητας του κτηρίου αποτελούν η πολύ καλή μόνωση της τοιχοποιίας και της στέγης, τα θερμομονωτικά κουφώματα τελευταίας γενιάς, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες και το υβριδικό σύστημα θέρμανσης του κτηρίου που αποτελείται από ηλιακό σύστημα θέρμανσης σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Ο Αsτέρας σε smart phone

Ο Αστέρας Τρίπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας, αναβαθμίζεται και συγχρονίζεται με τη νέα τεχνολογία, προσφέροντας εφαρμογή για τα νέα της ομάδας σε συσκευές Android! Έτσι, μπορεί κανείς, να κατεβάσει την εφαρμογή αυτή της ομάδας και να μην χάνει στιγμή από τα νέα της, παρακολουθώντας, μεταξύ άλλων βίντεο από τις δραστηριότητές της ομάδας και να διαβάζει όλα τα νέα γύρω από τους Αρκάδες.

Χαμογελάτε

– Τι σχολή έχεις τελειώσει;

marketing

Και με τι ασχολείσαι;construction manager of suvlaki = (τυλιχτής πιτόγυρου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *