Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού: Οι εικόνες ντροπής στα διεθνή ΜΜΕ

8d32df5c220dc3f3a94a3d46f6122e21_XLΔιεθνείς διαστάσεις έχει πάρει το θέμα του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο του κόσμου στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.

Μετά τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, το γαλλικό δίκτυο France24 φιλοξενεί εκτενές δημοσίευμα με τίτλο «Έλληνες κρατούμενοι έδωσαν φωτογραφίες από το κολαστήριο του νοσοκομείου των φυλακών».

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 209 κρατούμενοι εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60. Ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ’ ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους.

Οι νοσηλευόμενοι εδώ και μία εβδομάδα αρνούνται τη θεραπεία τους και απέχουν από το συσσίτιο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, οι οποίες παραβιάζουν όλους τους επιβαλλόμενους κανόνες υγιεινής για ένα νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Ένας από τους νοσηλευόμενους, που αναφέρεται ως Δημήτρης από το France24 και υποφέρει από βαριά μορφή καρκίνου, δηλώνει: «Έχουμε κάνει πολλές φορές απεργία τα τελευταία χρόνια, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Έτσι, αυτή τη φορά περάσαμε κρυφά ένα κινητό τηλέφωνο για να δημοσιεύσουμε την απεργία μας στα social media και στον υπόλοιπο κόσμο».

«Οι κρατούμενοι εδώ πάσχουν από πολλές και διαφορετικές ασθένειες. Υπάρχουν ασθενείς με καρκίνο, με νεφρική ανεπάρκεια, με βαριές παθήσεις του αναπνευστικού, οι περισσότεροι από τους μισούς είναι φορείς του AIDS και υπάρχουν και αυτοί με μεταδοτικές ασθένειες, όπως φυματίωση, ηπατίτιδα και ψώρα. Είμαστε όλοι μαζί, ανακατεμένοι, αυτοί με τις μεταδοτικές ασθένειες με όλους τους υπόλοιπους. Συχνά, λένε στους ασθενείς ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα φάρμακα που χρειάζονται. Πρόσφατα, οι κρατούμενοι συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσουν φάρμακο για έναν ασθενή, που το χρειαζόταν για να επιβιώσει».

 

Τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου προκάλεσαν την αντίδραση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος δήλωσε πολύ ανήσυχος για τις υποβαθμισμένες συνθήκες κράτησης των κρατουμένων». Ο κ. Μούιζνιεκς έχει ασχοληθεί ξανά εκτενώς με την Ελλάδα, στην εργασία του για τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας στις ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποιώντας συνολικά για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, εξαιτίας των σκληρών περικοπών στις κρατικές δαπάνες.

 

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/409975/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *