Boehringer Ingelheim. Επίσημη απάντηση, σχετικά με το Pradaxa®

pradaxa Επίσημη απάντηση Boehringer Ingelheim σε δημοσιευμένα άρθρα σας σχετικά με ιδιοσκεύασμα της εταιρείας

Αξιότιμοι κύριοι,

Πριν λίγες ημέρες, η ιστοσελίδα του Συλλόγου σας, αναπαρήγαγε αναφορά που σχετίζεται με αγωγές που έχουν κατατεθεί στις ΗΠΑ από ασθενείς – ή τις οικογένειες τους – που έλαβαν θεραπεία με Pradaxa®.

Στη Boehringer Ingelheim, η ασφάλεια των ασθενών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Υποστηρίζουμε σθεναρά την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του Pradaxa® και σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε το Pradaxa® σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις. Πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί ότι η Boehringer Ingelheim έδρασε κατάλληλα και υπεύθυνα κατά την έρευνα, ανάπτυξη και διάθεση αυτού του σημαντικού φαρμάκου.

Το Pradaxa® όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες ενδείξεις έχει τη δυνατότητα να σώσει ζωές, δεδομένου ότι προστατεύει σημαντικά τους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή από εγκεφαλικό επεισόδιο. Επιπλέον ο κίνδυνος αιμορραγίας σε κάθε περίπτωση χορήγησης αντιπηκτικής αγωγής, είναι σημαντικό να σταθμίζεται έναντι του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο σε ασθενείς με Κολπική Μαρμαρυγή.

Το Pradaxa® έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 100 χώρες και τόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) όσο και ο FDA έχουν επιβεβαιώσει τη θετική σχέση οφέλους / κινδύνου του Pradaxa® και το ότι παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία των ασθενών, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες ενδείξεις.

Η πρόσφατη αξιολόγηση ασφάλειας του FDA αναφέρει ότι οι ασθενείς υπό Pradaxa® δεν φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα επεισοδίων σοβαρής αιμορραγίας σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με βαρφαρίνη.

Από την έγκρισή του έως σήμερα, η χρήση του Pradaxa® συνεχίζει να αυξάνεται και ισοδυναμεί σήμερα σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ασθενείς-έτη στο σύνολο των εγκεκριμένων ενδείξεων .

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του Pradaxa® είναι καλά τεκμηριωμένες, μέσα από ένα ευρύ κλινικό πρόγραμμα για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου, το οποίο περιέλαβε πάνω από 18.000 ασθενείς, και απέδειξε τα οφέλη που προσφέρει η θεραπεία με Pradaxa® στους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, σε σύγκριση με τη βαρφαρίνη.

Με εκτίμηση,

Κων/νος Σταυρινός Εμμανουήλ Μιτάκης

Δ/ντής Ιατρικών και Κανονιστικών Διευθυντής Τμήματος Επικοινωνίας

Υποθέσεων

Βοehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε Βοehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε

Το άθρο

https://www.isarkadias.gr/39592/news/iatrika_nea/boehringer-antimetopi-me-pano-apo-2-000-agoges-stis-ipa-gia-to-pradaxa/

 

One thought to “Boehringer Ingelheim. Επίσημη απάντηση, σχετικά με το Pradaxa®”

  1. Σωστή απάντηση της εταιρείας και έτσι είναι…τώρα όταν αλλάζουμε το sintrom και δίνουμε σε όλους τους ασθενείς dabigatran,αυτό είναι ιατρική κρίση.Επίσης προσθέτω ότι είναι αποτελεσματική στη μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή και διαβάστε τα συχνά πάνελ του medscape που μιλούν για περιστατικά και σωστή χορήγηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *