Skip to main content

Ρέθυμνο. Καταθέτουν μήνυση οι γατροί για το «ποντικοφάρμακο»

nosokomeio-rethymnou2Στην κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για εξωτερική παρέμβαση με στόχο, όπως αναφέρουν,  τη συκοφάντηση του προσωπικού και την απαξίωση του Ακτινολογικού Τμήματος, καθώς και κατά παντός υπευθύνου για διασπορά ψευδών ειδήσεων προχωρά η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση. Αφορμή για τη μήνυση, το θέμα με την ουσία που βρέθηκε σε φιαλίδιο σκιαγραφικού και το οποίο, σύμφωνα με τους γιατρούς πριν ακόμη συνταχθεί και ανακοινωθεί πόρισμα, διαρρέονται διάφορα «σενάρια» που αλλάζουν καθημερινά όπως και οι χημικές ουσίες, από αντισηπτικό σε ζιζανιοκτόνο και από ζιζανιοκτόνο σε ποντικοφάρμακο

Στην απόφαση της η Συνέλευση της Ένωσης αναφέρει:

Η ψήφιση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων, καθώς και το άγνωστο μέλλον των Κέντρων Υγείας και Περιφερικών Ιατρείων, αποτελούν τις από καιρό προδιαγεγραμμένες σημερινές πράξεις του δράματος που παίζεται στη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας. Η γενική κατακραυγή δεν πτόησε τους «ιθύνοντες».

Σε τοπικό επίπεδο, όλα τα παραπάνω θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του νοσοκομείου μας, ενώ διογκώνονται απελπιστικά τα προβλήματα των ασφαλισμένων, οι οποίοι σπρώχνονται στον Καιάδα μαζί με τους ανασφάλιστους.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει στις συνελεύσεις και στις ανακοινώσεις μας τις δυσχέρειες που πηγάζουν από την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού, τα κενά στις εφημερίες πολλών ειδικοτήτων, την έλλειψη υλικών, φαρμάκων και αντιδραστηρίων, τα προβλήματα στη σίτιση και απολύμανση, τα πολυανθεκτικά μικρόβια, καθώς και το τεράστιο πρόβλημα της πρόσβασης στο ΕΣΥ των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.

Αντί για λύσεις στα παραπάνω προβλήματα, βιώνουμε επιπροσθέτως στο Ρέθυμνο και άλλες καταστάσεις, όπως την πολιτική δίωξη του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Γ. Σαριδάκη, με ανυπόστατες και γελοίες κατηγορίες ή το πρόσφατο ζήτημα με τη βλαβερή ουσία που βρέθηκε σε φιαλίδιο σκιαγραφικού του ακτινολογικού τμήματος και που έλαβε τεράστια δημοσιότητα, τα οποία εγείρουν διάφορα ερωτήματα. Όσον αφορά το τελευταίο, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και πριν ακόμη συνταχθεί και ανακοινωθεί πόρισμα για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, διαρρέονται στο Τύπο διάφορα «σενάρια» που αλλάζουν καθημερινά όπως και οι χημικές ουσίες, από αντισηπτικό σε ζιζανιοκτόνο και από ζιζανιοκτόνο σε ποντικοφάρμακο. Ποιος επωφελείται από το διασυρμό του Ακτινολογικού Τμήματος; Ποιος συμβάλλει τα μέγιστα στην απαξίωση του Νοσοκομείου μας; Κρύβονται συμφέροντα πίσω από αυτή τη δόλια ενέργεια; Υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται γι αυτή; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προσωπικό του εργαστηρίου δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την άθλια ενέργεια καθ΄αυτή, αλλά ούτε και με τη διάχυση αντιφατικών πληροφοριών προς τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για εξωτερική παρέμβαση με στόχο τη συκοφάντηση του προσωπικού και την απαξίωση του Ακτινολογικού Τμήματος, καθώς και κατά παντός υπευθύνου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις συμπαράστασης που θα προηγηθούν, καθώς και κατά την ημέρα της δίκης του προέδρου μας, Γιάννη Σαριδάκη.

Κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών Μαρτίου, σύμφωνα με το πλαφόν που ορίζει ο νόμος και σε περίπτωση «εντέλλεσθε» από τη Διοίκηση για επιπρόσθετες (απλήρωτες) εφημερίες, προσφυγή σε ένδικα μέσα, όπως ορίζει και η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας (ΟΕΝΓΕ).

Επαναφορά του αιτήματος στο Διοικητικό Συμβούλιο για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο νοσοκομείο και τη δημιουργία του αντίστοιχου γραφείου, για τα οποία δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση”.

http://www.cretalive.gr/crete/view/katathetoun-mhnush-oi-gatroi-gia-to-pontikofarmako/144093

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.