Αδ. Γεωργιάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ονειρώξεις με την εξουσία» (σχετικά με το Ερρίκος Ντυνάν)

γεωργιαδης11«Η ένταξη του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” στο ΕΣΥ, είναι αδύνατη για οικονομικούς λόγους», ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Yπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «εάν δεν ανατραπεί δικαστικά η προχθεσινή απόφαση του Ειρηνοδικείου, που απαγορεύει στην κυβέρνηση να επέμβει στον Ερυθρό Σταυρό και το Ίδρυμα “Ερρίκος Ντυνάν”, είναι βέβαιη η πτώχευση του Ιδρύματος και η αποβολή του ελληνικού από τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό».

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής για τις εξελίξεις σχετικά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αλλά και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ), είχαν προτείνει την ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ, ως λύση στο αδιέξοδο που έχει σημειωθεί.

«Να αναλάβει το Δημόσιο το “Ντυνάν”, κλείνοντας το τερατούργημα του Δημοτικού Νοσοκομείου, ή το Σπηλιοπούλειο, ή να αναλάβει τα χρέη του και να πουλήσει το νοσοκομείο ως κέλυφος. Στη δεύτερη περίπτωση το Δημόσιο θα βγει χαμένο, αλλά κάθε μέρα, ούτως ή άλλως χάνει παραπάνω» είχε προτείνει ο Γερ. Γιακουμάτος.

«Είναι παντελώς αδύνατον για την κυβέρνηση να πάρει το “Ντυνάν” στο ΕΣΥ» απάντησε ο Υπουργός Υγείας.

«Είμαστε σε φάση που οι προϋπολογισμοί μας για τα νοσοκομεία διαρκώς μειώνονται. Πρόσθετο πρόβλημα είναι ότι το νοσοκομείο αυτό έχει χρέη. Φαντάζεστε σ’ έναν ετήσιο προϋπολογισμό 1,6 δισ. να πάει το κράτος να πληρώσει 200 εκατομμύρια;» σημείωσε.

«Να διαγραφούν τα χρέη», παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

«Στα καθεστώτα που υποστηρίζετε εσείς, αυτό γίνεται. Στον δυτικό κόσμο, τα χρέη δεν διαγράφονται με κυβερνητική απόφαση» ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Και το λέω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τι ονειρώξεις έχετε περί εξουσίας. Αν διαγράψετε τα χρέη, ο αντίδικος θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα τα πάρει από κει. Ο μόνος τρόπος για να διαγραφούν τα χρέη, είναι μέσω πτώχευσης».

«Χρειάζεται άμεση δικαστική παρέμβαση σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο» σημείωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος (ΝΔ).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *