Βαρνάβας Δ. Δήλωση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

 

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

ΒΑΡΝΑΒΑς Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2014

Μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα Νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%. Πρόκειται για τρομακτικό φόρτο εργασίας, τον οποίο τα αποψιλωμένα από προσωπικό και πόρους Νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα απερίγραπτη ταλαιπωρία αλλά και κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών.

Ήδη καταγράφονται αναμονές 8 ωρών στα επείγοντα, ενώ η αναμονή στα τακτικά περιστατικά φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος. Όσοι έχουν την ατυχία να επισκεφτούν αυτές τις μέρες δημόσιο Νοσοκομείο μιλούν για εικόνες που θυμίζουν Ιράκ και άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Κι ενώ εξελίσσεται αυτή η κατάσταση ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να περιέρχεται τους τηλεοπτικούς σταθμούς και να διασύρει τους γιατρούς ως υπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση, ως να μην είναι ο ίδιος που διεκπεραιώνει ρόλο δολιοφθορέα στις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

Εάν χρονίσει αυτή η κατάσταση τότε θα γίνει μη αναστρέψιμη και όλοι οι δείκτες υγείας θα επιδεινωθούν δραματικά. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεσα αλλαγή πολιτικής στο χώρο της υγείας. Αλλιώς σε λίγους μήνες θα κάνουμε λόγο για υγειονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *