Νέα από Αρκαδία. Τα σκάνδαλα και οι ΜΚΟ

ARKADIA18-150x150177Η αποκάλυψη του σκανδάλου με πρωταγωνίστρια μια ΜΚΟ που υποσχόταν να μαζέψει νάρκες αλλά επιχορηγούσε την ακίνητη περιουσία των προσώπων που εμπλέκονται στην απάτη, «καταβροχθίζοντας» 9 εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Χρόνια τώρα σέρνονται πληροφορίες για συμμετοχή και άλλων πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με αμφίβολο αντικείμενο, σε πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Χωρίς κανένα έλεγχο. Λες και πρόκειται για τα άγια των αγίων. Ευτυχώς που το «σπυρί» έσπασε από τη Δικαιοσύνη και την Οικονομική Αστυνομία, αποκαλύπτοντας το «πάρτι» αυτό των εκατομμυρίων ευρώ, με πρωταγωνιστή τέως πρωθυπουργικό σύμβουλο. Και από ότι φαίνεται δεν θα είναι η μοναδική περίπτωση.

Κατά καιρούς, κάποιοι πιάνονται στα πράσα να τσεπώνουν παράνομα χρήματα του ελληνικού λαού. Γεγονός που αποδεικνύει ότι γύρω από την υπόθεση των ΜΚΟ στη χώρα μας είχε στηθεί ένα απίστευτο γαϊτανάκι παράνομων επιχορηγήσεων, με χρήματα που αύξαναν τελικά την προσωπική περιουσία των αετονύχηδων διαχειριστών των συγκεκριμένων ΜΚΟ.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι όλες οι λειτουργούσες ΜΚΟ είναι προϊόν απάτης και μέσο παράνομου πλουτισμού των υπευθύνων τους. Υπάρχουν και πολλές, που τα χαρακτηριστικά τους, ο ρόλος τους, οι δράσεις τους, οι τρόποι χρηματοδότησής τους και ο τρόπος λειτουργίας τους ανταποκρίνονται στο ρόλο που ετάχθησαν να υπηρετούν.

Παρόλα αυτά και με αφορμή το αποκαλυφθέν περιστατικό, θα πρέπει να ελεγχθεί και να διαπιστωθεί τι έχει γίνει και με τις χρηματοδοτήσεις που έχουν διατεθεί σε όλες τις ΜΚΟ. Και όχι μόνο στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά σε όλα τα υπουργεία, σε όλο τον δημόσιο τομέα. Επείγει η άμεση τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας ώστε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, πρόχειρο και επιπόλαιο σε σχέση με τα χρήματα που διακινούνταν και διακινούνται, να βελτιωθεί. Παραλείψεις να συμπληρωθούν, ατέλειες να καλυφθούν και ασφαλιστικές δικλίδες να προβλεφθούν

 

Εις το εξής να τεθούν αυστηροί κανόνες λειτουργίας και ελέγχου της δράσης τους από την πολιτεία, ώστε να αποτρέπονται στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα..

Διαφημίζουν την πόλη μας

Έναν πρωτότυπο και έξυπνο τρόπο βρήκαν τα μέλη μιας ομάδας μαθητών της Αρκαδικής Πρωτεύουσας, με την ονομασία “3citizens”, και με την υποστήριξη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Τρίπολης, για να διαφημίσουν την πόλη τους. Παρουσιάζουν ένα τραγούδι αφιερωμένο σ᾽ αυτήν, και μέσω της αναζήτησης του ήρωα για αγάπη, προσκαλούν τους ακροατές τους να γνωρίσουν τις απόκρυφες ομορφιές, να περπατήσουν στα αρκαδικά σοκάκια και να αφουγκραστούν την φυσική αίγλη που αποπνέει ο τόπος αυτός.. Βασικοί συντελεστές και συμμετέχοντες είναι:

Σύνθεση-Ενορχήστρωση: Αστέριος Χαρίτος Στίχοι: Γιώτα Μιχαλακοπούλου Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Σπίγγος Μουσικοί Μπάσο-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Βούκλιζας Κιθάρα-Μίξη: Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης Drums: Σταύρος Αλεξόπουλος Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Βάκρος.

Διακρίθηκαν

Οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης : Διονυσία Κανελλοπούλου, Σοφία Κατσίγιαννη, Αθανασία Ηλιοπούλου, Σταυρούλα Κέκου, Παναγιώτα Αρέστη, Μάριος Γεωργακόπουλος, Νίκος Γεωργακόπουλος, Πάνος Κωνσταντόπουλος, Ριντιάν Μαντρέγια και Ξενοφώντας Κωνσταντίνου, απέσπασαν διάκριση στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίηση “Castello di Duino” – 10η έκδοση 2014 (Τεργέστη) με τη συλλογή ποιημάτων τους με τίτλο «Εγώ – εσύ – εμείς : Φίλοι» [Io – Tu – Noi : Amici] με υπεύθυνο εκπαιδευτικό το Βασίλειο Σουβατζόγλου, Δ/ντή του σχολείου.

Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που μαθητές και μαθήτριες του σχολείου διακρίνονται στο διαγωνισμό, μέσα από ομαδική δουλειά. Η διάκριση χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά ενώ ταυτόχρονα προσδιορίζει το μεγάλο εύρος του πεδίου των δυνατοτήτων τους που είναι ευθύνη όλων μας, γονέων , εκπαιδευτικών και πολιτείας να το αξιοποιήσει.

Ο χορός του ΕΟΣ

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, καλεί τα μέλη και τους φίλους του, στο Αποκριάτικο Πάρτι Μασκέ, που θα διοργανωθεί το Σάββατο 22-2-2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στα εντευκτήρια του συλλόγου, (οδός Λαγοπάτη αριθμ 43). Προτεινόμενο θέμα αποκριάτικης ένδυσης η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ!

Το ΔΣ υπόσχεται διασκέδαση με μουσική με DJ και ασταμάτητο χορό μέχρι το πρωί!

Παράλληλα το πρόγραμμα της αναρρίχησης του Σαββάτου θα γίνει κανονικά, και όσοι μασκαρευτούν θα το διασκεδάσουν. περισσότερο!!!

Λαϊκή Συσπέιρωση

Με κεντρικό σύνθημα «Τα τοπικά προβλήματα είναι πολιτικά – Ανατρέπουμε την πολιτική της φτώχειας και της ερήμωσης – Λαϊκή Συσπείρωση παντού!», η Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της Παγγορτυνιακής Ένωσης (Πειραιώς 1, Ομόνοια).

«Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης…»

Η επίσημη προβολή της ταινίας “Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης – Γρηγόρης Λαμπράκης”, η μοναδική σε όλη την Πελοπόννησο, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 8μμ. στο CINEVILLE Τρίπολης. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης. «Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σπάνια φωτογραφικά αρχεία και άγνωστα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά ντοκουμέντα που στοιχειοθετούν τη μοναδική περίπτωση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Πολύτιμο υλικό που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, το οποίο υποβλήθηκε σε ειδική επεξεργασία για να διασωθεί και να μοιραστεί με το κοινό δεκαετίες αργότερα. Μεταξύ άλλων εμφανίζεται ο ίδιος ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, πλάνα από το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του και τη μεγαλειώδη κηδεία/διαδήλωση, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν ή και συνεργάστηκαν με τον Γρηγόρη Λαμπράκη». Τo σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Η είσοδος για την επίσημη προβολή της ταινίας τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου είναι ελεύθερη για τους δημότες. Λόγω, όμως, της περιορισμένης διαθεσιμότητας των θέσεων, για κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρες 10μμ- 2μμ με το CINEVILLE Τρίπολης, στο τηλέφωνο: 2710- 231200.

Φυσικές καταστροφές και δήμος Τρίπολης

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας οι φυσικές καταστροφές παρουσιάζουν αύξηση με αποτέλεσμα την απώλεια περιουσιακών στοιχείων αλλά και ανθρώπινων ζωών. Τα γεγονότα αυτά εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή από την ομάδα Πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης , με εστίαση σε τοπικό επίπεδο και με ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη αλλά και στη στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δ.Ε.Υ.Α.Τ, όμορους Δήμους, Αστυνομία, Στρατό και εθελοντικές ομάδες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Προς τούτο η ομάδα αυτή του δήμου αποτελούμενη από τους : Κατσαφάνα Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Τρουπή Πετρούλα, Προϊσταμένη Δ/νσης Περιβάλλοντος και Μητρόπουλο Αντώνιο, Προϊστάμενο Τμήματος Περιβάλλοντος, επεξεργάστηκε κείμενο προτάσεων και εμπειριών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων με την επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με στόχο την ενημέρωση του πληθυσμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους.

Χαμογελάτε

Αν τρομάξεις Αγγλο: Oh my god!

Αν τρομάξεις Γάλλο: Oh my diew!

Αν τρομάξεις Έλληνα: Γ…ω το σπίτι σου ρε μαλάκα, πας καλά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *