ΠΙΣ.Να σταματήσουν τώρα οι απειλές και οι εκβιασμοί εις βάρος του ιατρικού κόσμου

ΠΙΣ6-150x120 Μετά τη δημοσίευση του καταστροφικού Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) που αποτελεί τη χειρότερη επιλογή της Κυβέρνησης, αυτά τα οποία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, προκαλούν θλίψη, οργή, αγανάκτηση και δημιουργούν εικόνες ντροπής και απαξίωσης στον χώρο της Υγείας.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αντί να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη από τους ιατρούς και τον ελληνικό λαό για όσα επιχειρούνται σήμερα, καθυβρίζουν και συκοφαντούν το ιατρικό σώμα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθιστά σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο ιατρικός κόσμος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και δεν αποδυναμώνεται. Οι απειλές και οι εκβιασμοί προσβάλλουν την δημοκρατική λειτουργία και την ηθική τάξη, όσο και εάν εκείνοι οι οποίοι τις επιχειρούν, επιδιώκουν να αποδείξουν το ορθόν της “μεταρρύθμισης – διάλυσης” της δημοσίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

Όσοι ιατροί επιθυμούν να κάνουν αίτηση για είσοδό τους στο νέο σύστημα, έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας, ή ακόμη να μην αποδεχθούν ή και να αποχωρήσουν από το σύστημα στο μέλλον, εάν εκείνοι θεωρήσουν ότι οι συνθήκες είναι μειωτικές και απαξιωτικές για το λειτούργημά τους.

Σε μία εποχή κατά την οποίαν η Υγεία και η Περίθαλψη του ελληνικού λαού αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, είναι φρόνιμο να κατέβουν οι τόνοι και να παύσουν οι απειλές, καθώς και να σταθούμε όλοι με περίσκεψη στις ανάγκες των πολιτών, να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους και να βοηθήσουμε όλοι, ώστε να επαναλειτουργήσουν σύντομα οι δημόσιες δομές Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τον ιατρικό κόσμο της χώρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στους πολίτες. Καλεί επίσης τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει επιτέλους, αυτή την επικοινωνιακή «προπαγάνδα».

Είναι βέβαιο ότι δεν είναι μακριά η στιγμή κατά την οποία εμείς θα προσπαθούμε να ανατάξουμε τα συντρίμμια, ενώ ο ίδιος θα παρακολουθεί από μακριά τις “επιτυχίες” της πολιτικής του – τον «εμπρησμό» δηλαδή και τη διάλυση του δημοσίου Συστήματος!

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *