Γ.Πατούλης στην Γ.Σ. του ΠΙΣ. “Να φύγουν όσοι είναι άσχετοι και ερασιτέχνες από την Υγεία”

15_2_proedros_ISA_PISΝα φύγουν όσοι είναι άσχετοι και ερασιτέχνες από την Υγεία: Αντί να λογοδοτούν στην Τρόικα, να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό — ΙΣΑ: Μεταρρύθμιση από μηδενική βάση πριν πεθάνουν οι άρρωστοι και μεταναστεύσουν οι γιατροί

Μια Μεταρρύθμιση Υγείας με στόχο το όφελος του ασθενή πολίτη ζήτησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης στη Γενική Τακτική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνει απόψε τις εργασίες του, με τη συμμετοχή όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων τη χώρας.

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για το αδιέξοδο στο οποίο έχει επέλθει ο ελληνικός λαός που τρέχει από γιατρό σε γιατρό για να γράψει ανεπιτυχώς τα φάρμακά του λόγω του πλαφόν και για τις ολέθριες συνέπειες που έχει στη Δημόσια υγεία η αδυναμία προσέγγισης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης από τους ασφαλισμένους. «Με βίαιο τρόπο εφαρμόζονται απάνθρωπες και ανθρωποκτόνος πολιτικές στην υγεία, μέσα από έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό, που παίζει κορώνα γράμματα την υγεία του λαού μας. Μόνος αξονας ενδιαφέροντος τα νούμερα της τρόικα και όχι οι ζωές των ανθρώπων!!! Οι ασφαλισμένοι ζητιανεύουν τα φάρμακα για τα οποία, χρόνια ολόκληρα πλήρωναν στα Ταμεία τους, εκλιπαρώντας μια περίθαλψη που δικαιούνται.. Οι γιατροί ζητούν τα ψίχουλα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ ο ίδιος ο Οργανισμός, φτάνει στο κατάντημα του εκβιασμού να ζητά να πληρώσουν οι γιατροί 18 εκατομμύρια ευρώ στις Ιδιωτικες Ελεγκτικές Εταιρείες, προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους!!!»

 

Για πρωτάκουστα στον ιατρικό κόσμο τη Ευρώπης μέτρα μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, καταγγέλλοντας την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που «σκοτώνει» όταν η ιατρική συνταγή αλλάζεται από μη γιατρούς αυθαιρέτως με το φθηνότερο γενόσημο, όταν κλείνουν, χωρίς εναλλακτικές, οι Μονάδες ΕΟΠΥΥ, όταν, από τη μία αυξάνεται ο όγκος των ασθενών που προσέρχονται στους γιατρούς της ΠΦΥ και από την άλλη μειώνεται κατά 20% με πλαφόν «κόφτη» η δυνατότητα συνταγογράφησης.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Πατούλης στο κλίμα δίωξης του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους λειτουργούς Υγείας, τονίζοντας: «με στεντόρεια φωνή λέμε ότι το κυνήγι ενάντια στους αρρώστους και στους γιατρούς πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Προσφύγαμε στο ΣτΕ για το πλαφόν και προβήκαμε σε ασφαλιστικά μέτρα για δεκάδες γιατρών μελών μας. Καταθέτουμε μεθαύριο αναφορά στον εισαγγελέα για την ανθρωποκτόνο αυτή πολιτική, την οποία αναφορά και θα ελέγχουμε βήμα προς βήμα. Το θέμα πλέον δεν είναι πολιτικό. Είναι ποινικό Είναι ανθρωπιστικό. Τα εργαστήρια έχουν βιαστεί. Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί βρίσκονται σε απόγνωση.. Και οι υπόλοιποι προσπαθούν ανεπιτυχώς να επιβιώσουν. Όσο δε, για τους 59 συναδέλφους που αυθαίρετα ο ΕΟΠΥΥ στέρησε το δικαίωμα της συνταγογράφησης, περιμένουν ακόμη την ΥΠΕΔΥΦΚΑ να συνεδριάσει για να μπορέσουν να συνεχίσουν να συνταγογραφούν. Ένα είναι το μήνυμά μας: Όποιος δε γνωρίζει και δε μπορεί, να πάει σπίτι του.»

 

Αίτημα του ΙΣΑ είναι η παραίτηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και η έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

 

Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς μέλη του να αναστείλουν τις συμβάσεις τους, οι οποίες ούτως ή άλλως τον επόμενο μήνα καταργούνται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, και να συνταχθούν σε μια πανιατρική προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, των δεδουλευμένων οφειλών τους και της αξιοπρέπειας τους.

Κλείνοντας την εισήγησή του στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι αδιαπραγμάτευτες θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι:

) η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού από τον κάθε ασθενή,

2) οι συλλογικές συμβάσεις του ΙΣΑ με τον ΕΟΠΥΥ για όλους τους γιατρούς μέλη του που το επιθυμούν και

 

3) η αμοιβή των γιατρών κατά πράξη και περίπτωση,

ενώ έκανε δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς, τους υγειονομικούς και τους φορείς χρηστών υγείας να συμμετέχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω και μέσα στον ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39 την Τετάρτη 19/2 και ώρα 13:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 

One thought to “Γ.Πατούλης στην Γ.Σ. του ΠΙΣ. “Να φύγουν όσοι είναι άσχετοι και ερασιτέχνες από την Υγεία””

  1. Επίσης καλό είναι να φύγουν και όσοι χρησιμοποιούν τον ΙΣΑ για την προσωπική τους προβολή και σαν μέσο εκπλήρωσης των προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *