Περίπου 165 γυναίκες υπεβλήθησαν σε δωρεάν μαστογραφίες στην Τρίπολη (video)

Ευοίωνα τα μηνύματα, που πέρασαν μέσα από την κίνηση του Συλλόγου Λεβιδιωτών Τρίπολης, ο οποίος σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, κατόρθωσε να στηρίξει την πρωτοβουλία που ήταν να έρθει κινητή μονάδα μαστογραφίας στην Τρίπολη, προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό γυναίκες της επαρχίας, όπου ειδικά τώρα σε αυτούς τους καιρούς της οικονομικής ύφεσης είναι κάτι πολύτιμο να συμβαίνει, κυρίως για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, όπου ταλανίζει δυστυχώς μεγάλο ποσοστό γυναικών της Χώρας και όχι μόνο.

Η κα Παρασκευοπούλου Μαρία, πρόεδρος του συλλόγου Λεβιδιωτών  Τρίπολης, μας ενημέρωσε ότι εξετάστηκαν γυναίκες ηλικίας 40- 70 ετών, ξεπερνώντας τον αρχικό προβλεπόμενο αριθμό που ήταν να εξεταστούν 150 γυναίκες, καθώς υπεβλήθησαν σε έλεγχο μαστού 165 γυναίκες.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου, χάρη και στην κα Μαριάννα Νάνου, που είχε την έμπνευση.

Σημαντική προσπάθεια ωστόσο σε όλο αυτό, αποτέλεσε και η δυναμική παρουσία των εθελοντριών, όπου στήριξαν την όλη διαδικασία με μεγάλη ζέση και χαρά. Να αναφερθεί ότι όπως τόνισε η κα Παρασκευοπούλου, όσες γυναίκες εξετάστηκαν το έκαναν χωρίς καμία προκατάληψη και μάλιστα έδειχναν ιδιαίτερα ικανοποιημένες μετά από την όλη διαδικασία. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα τα λάβουν μετά από 2-2,5 μήνες, ενώ όπου υπάρχει πρόβλημα η αντικαρκινική εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα για τις περιπτώσεις αυτές.

Το πιθανότερο και το αισιόδοξο είναι ότι σύντομα όλα δείχνουν ότι θα ξαναγίνει τέτοια ενέργεια για να εξεταστούν κι άλλες γυναίκες, όσες δεν κατόρθωσαν αυτή τη φορά, μιας και η υγεία δυστυχώς έχει γίνει λόγω των οικονομικών συγκυριών πολύτιμο αγαθό, οπότε ανάλογες πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικό να συμβαίνουν.
http://www.arcadiaportal.gr/news/peripou-165-gunaikes-upeblithisan-se-dorean-mastografies-stin-tripoli-video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *