Δεν πληρώνουμε ελεγκτικές εταιρείες για να πάρουμε τα λεφτά μας – Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να κάνει την εκκαθάριση

ΙΣΑsmallΔεν πληρώνουμε ελεγκτικές εταιρείες για να πάρουμε τα λεφτά μας

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να κάνει την εκκαθάριση

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σε συνέχεια της με αριθμό πρωτ. 42824/10-2-14 επιστολής μας σας ενημερώνουμε ότι μετά και τις επανειλημμένες συναντήσεις μας και την πρόσφατη επικοινωνία μας με τις ελεγκτικές εταιρείες, το κόστος του ελέγχου που πρέπει να επωμιστούν οι ιατροί, εργαστήρια, πολυϊατρεία, ανέρχεται σε 2,5% πλέον Φ.Π.Α δηλαδή σύνολο 3,1% επί της δαπάνης που έχει υποβληθεί και θα ελεγχθεί κάθε πάροχος Υγείας.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε το κόστος αυτό είναι αδύνατον να το επωμιστούν τα μέλη μας όταν μάλιστα υφίσταται πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές, rebate και clawback που τους ελαττώνουν πάνω από το 50% αυτό που στο τέλος θα εισπράξουν. Οι ελεγκτικές εταιρείες αδυνατούν να μειώσουν το κόστος διότι δεν μπορούν όπως αναφέρουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

 

Μόνη διέξοδος που βλέπουμε για να λυθεί το αδιέξοδο και να προχωρήσει ο έλεγχος, που και εμείς ζητούμε, είναι η πρότασή μας που σας επαναλαμβάνουμε να γίνει η εκκαθάριση από τις Περιφερικές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, που και οι ίδιες με έγγραφά τους αποδέχονται και ανακοινώνουν ότι μπορούν να κάνουν, ιδίως στις επαρχιακές διευθύνσεις.

 

Οι περιφερικές διευθύνσεις της επαρχίας μπορούν να βοηθήσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα με την μεταφορά σε αυτές για έλεγχο δαπανών των μεγάλων αστικών κέντρων πράγμα που θα συμβεί αντιστρόφως αν γίνει ο έλεγχος από τις ελεγκτικές εταιρείες.

Κε Υπουργέ

Σας καλούμε την ύστατη στιγμή να αναλογιστείτε τις ευθύνες που αναλαμβάνετε με την μη αποδοχή της πρότασής μας και που θα έχει σαν συνέπεια το πλήρες αδιέξοδο και την οικονομική καταστροφή των ιατρών με απρόβλεπτες συνέπειες στην Δημόσια Υγεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ Ε                          ΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *