Νέα από Αρκαδία. Υποθέσεις που αραχνιάζουν στα συρτάρια της δικαιοσύνης

ARKADIA18-150x150177Αποτελεί κοινή διαπίστωση, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, πως ο υψηλός ο αριθμός των υποθέσεων που εκκρεμούν στα διάφορα δικαστήρια και των οποίων η εκδίκαση δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στα αμέσως προσεχή χρόνια, αποτελεί ένα βαρίδι για τη σωστή απόδοση της δικαιοσύνης. Εκείνο, όμως, που δεν επισημαίνεται παράλληλα είναι ότι η ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή υστέρηση δεν οφείλεται μόνο στην ανεπαρκή απόδοση της Δικαιοσύνης, αλλά και στη διαχρονική αδυναμία ή αδιαφορία των κυβερνήσεων να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις ταχείας εκδίκασης των διαφόρων υποθέσεων.

Με δυσάρεστα αποτελέσματα στο κοινωνικό πεδίο αλλά και στον οικονομικό ιστό της χώρας, καθώς αποφάσεις για οικονομικά σκάνδαλα σε τομείς του δημοσίου λιμνάζουν και οι υπεύθυνοι παραμένουν ατιμώρητοι, καρπούμενοι τη λεία από τη βραχυχρόνιας ή μακροχρόνια θητεία τους σε καίριες θέσεις ευθύνης, χωρίς κανένα έλεγχο.

Η υπόθεση της αγοράς του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Παναρκαδικού νοσοκομείου, που αραχνιάζει σε κάποια συρτάρια της εισαγγελίας της πόλης μας, άγνωστο γιατί και που τελευταία επανέφερε στην δημοσιότητα ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάς, εντάσσεται πιθανώς σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες. Το νοσοκομείο, έχασε δυστυχώς με την αγορά αυτή, και τον εξοπλισμό αλλά και τη δυνατότητα να προχωρήσει δυνατά στο μέλλον θωρακισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η αργοπορία στην απόδοση της δικαιοσύνης έχει περιπλέξει την υπόθεση.

Και όμως κάτι πρέπει να γίνει. Οι κρατικές προμήθειες και συμβάσεις που αξιοποιήθηκαν συστηματικά και κατά κόρον -όπως καθημερινά αποκαλύπτεται- από επίορκους κρατικούς λειτουργούς σε διάφορα σημεία της χώρας, σε συνεργασία με διαπλεκόμενους με επιχειρηματικά συμφέροντα πολιτικούς, πρέπει να ελεγχθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και για να γίνει αυτό επείγει αυτή την ώρα η ενίσχυση του δικαστικού σώματος σε κάθε τομέα, με άξιο και ικανό σε αριθμό προσωπικό. Είναι κωμικοτραγικό σε μια χώρα με απαράδεκτα υψηλό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων να υπάρχει έλλειψη προσωπικού εκεί ακριβώς που θα έπρεπε να υπάρχει υπερεπάρκεια. Αν τέτοιες παραδοξότητες δεν ανατραπούν, οι ελπίδες για ένα σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος δεν θα δικαιωθούν. Και κάποιοι θα πίνουν εις υγείαν των κορόϊδων, και θα μένουν ατιμώρητοι.

Προεκλογικά Περιφέρειας

Παρά το γεγονός ότι ήδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον Δήμο Αθηναίων υπάρχουν επίσημοι και αντάρτες υποψήφιοι από τη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην στήριξη υποψηφίων στις 13 περιφέρειες της χώρας. Οριστική πρέπει να θεωρείται η στήριξη της υποψηφιότητας Τατούλη από τη ΝΔ ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.

Από την άλλη και σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πνέουν μένεα κατά του Θανάση Πετράκου, πρώην περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο για τη δημοσιοποίηση της απόφασης της τοπικής οργάνωσης Μεσσηνίας για τον Βουδούρη, παρότι η γραμμή ήταν να μη δημοσιοποιηθεί αλλά και επειδή εκτιμούν ότι έβαλε το χεράκι του για το φιάσκο της Μεσσηνίας επηρεάζοντας τοπικά στελέχη. Δεν αποκλείεται – πιστεύουν- να θεωρεί δυνάμει αντίπαλο στην έδρα του το Βουδούρη.

Γιαννούλη από «Μαντινειακή Συμπολιτεία»

Οριστικοποιείται αύριο το απόγευμα η υποψηφιότητα της Αντωνίας Γιαννούλη ως επί κεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη διεκδίκηση του δήμου Τρίπολης. Η άλλη υποψηφιότητα του πολιτικού μηχανικού Γιώργου Θεοχάρη αποσύρθηκε και εκ των πραγμάτων η κ. Γιαννούλη θα είναι η μοναδική υποψήφια που θα ανακηρυχθεί επίσημα από τη γενική συνέλευση της παράταξης στο Παλαιό Δημαρχείο. Στη συνέλευση αυτή μπορεί να πάρει μέρος κάθε συνδημότης μας με δικαίωμα λόγου και ψήφου, που ενδιαφέρεται και παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας αναφέρει η πρόσκληση της παράταξης.

Ισότιμα για τις εκλογές

Σε συστράτευση για από κοινού κάθοδο στις εκλογές του Μαίου καλεί με επιστολή του ο κ. Παυλής τους Τζιούμη και Τσιαμούλο στο πλαίσιο ενός «ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της διαμόρφωσης ενός προγράμματος που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη Τρίπολη και θα βγάλει από το αδιέξοδο την πόλη και θα δώσει προοπτική και ελπίδα στους πολίτες της», όπως αναφέρει. Προς τούτο επιστρατεύει το επιχείρημα ότι «σχεδόν το 50% των πολιτών της Τρίπολης εμπιστεύθηκε τότε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας, σε συνδυασμό με το έντονο κύμα δυσαρέσκειας που επικρατεί σήμερα στην πόλη για την παρούσα Δημοτική Αρχή, γεγονός που μας δημιουργεί την επιπλέον ευθύνη για ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και διατύπωση προτάσεων, προκειμένου η κίνηση μας να διευρυνθεί και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη λύση αλλά και την πιο αποτελεσματική επιλογή στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου». Γι αυτό και καλεί όλους ως ισότιμους συνομιλητές να θέσουν τις βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία.

Πότε γιορτάζει

Κατά τρεις μέρες ενωρίτερα θα εορτάσει ο συμπατριώτης μας Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος την ονομαστική του εορτή, δηλ. την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Στεφάνου της Αρναίας. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, πως αφ ενός δεν τελείται θεία λειτουργία την ημέρα της εορτής, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και εφ ετέρου συγκαλείται σε έκτακτη σύγκληση η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να παρίσταται.

 

Γορτυνιακά

 

Η Δημοτική Παράταξη «Γορτυνία Νέα Εποχή» με επικεφαλή τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο, διοργανώνει ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, 11.00 π.μ., στα Τρόπαια (Πνευματικό Κέντρο) με θέμα «Οδεύοντας προς τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 ». Στην συνέλευση θα συζητηθεί ο απολογισμός του έργου της παράταξης καθώς και η συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές.

 

Χαμογελάτε

 

Από σχολικά μαργαριτάρια

 

Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι. (γυµνάσιο Αθήνας)

Η σοßιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερßία φοράνε σερßιέτες. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. µε δυο έννοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και µια όταν δουλεύει σε πρατήριο. (γυµνάσιο Αθήνας)

Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό. Παθητική φωνή: Ο λαγός µε κυνηγάει. (γυµνάσιο Κορίνθου)

Οι ßηταµίνες ßρίσκονται ακριßώς ανάµεσα από τις αλφαµίνες και τις γαµαµίνες. (γυµνάσιο Θεσσαλονίκης)

Το ακριßώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαßολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγµατα του Σατανά. (λύκειο Ξάνθης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *