ΠΙΣ. Να σταματήσει ο ΕΟΠΥΥ τους εκβιασμούς με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες

ΠΙΣ6-150x120Συνάντηση στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, μεταξύ του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκου, του Προέδρου και Γενικού Γραμματέα της ΠΟΣΙΠΥ, κ.κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου και Ι. Κλεινάκη, και του Προέδρου της ΠΟΣΚΕ, κ. Φώτη Πατσουράκου.

Αντικείμενο της συζήτησης οι Υπουργικές αποφάσεις και το Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τις ελεγκτικές εταιρείες και τον τρόπο επιβολής τους στους παρόχους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εμμένει στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να μην αποδέχεται το μέτρο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών, τη στιγμή που οι Περιφερειακές Διευθύνσεις ΥΠΑΔ έχουν όλη την δυνατότητα του ελέγχου και των εκκαθαρίσεων.

Σε μια χρονική περίοδο που τα μικρά και μεσαία ιδιωτικά ιατρεία κλείνουν, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της μεγάλης ύφεσης, είναι αδιανόητο να επιβάλλονται μεγάλες επιβαρύνσεις στους ιατρούς – παρόχους, οι οποίοι θα κληθούν ήδη να πληρώσουν το έργο των ελεγκτικών εταιρειών.

Ζητούμε να σταματήσουν το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τα εκβιαστικά διλήμματα, να συνεργαστούν άμεσα με τους θεσμικούς φορείς, για να μπορέσουμε να συλλειτουργήσουμε σε ένα καθεστώς το οποίο δεν θα επιδέχεται αμφισβητήσεις και θα εγγυάται την ομαλή παροχή των υπηρεσιών Υγείας για το μέλλον.

Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε να οριστεί άμεσα επιτροπή διαπραγμάτευσης, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και τα Προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Υγείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων, προκειμένου αυτή να διαπραγματευθεί και να προτείνει στην Πολιτεία τους όρους και τις προϋποθέσεις ελέγχου, εξόφλησης και συμβάσεων με τους ιατρούς – παρόχους.

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου συνέρχεται η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας και θα δώσει τις απαντήσεις του ιατρικού σώματος, για όλους τους τομείς της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Υγείας.

Δυστυχώς, τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι ο ιατρικός κόσμος και η κοινωνία είναι όμηροι μιας αδίστακτης πολιτικής στον τομέα της Υγείας, έναντι της οποίας οι αντιδράσεις θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να τις καταργήσουν στην πράξη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *