Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ελεγκτικές εταιρείες

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Πειραιάς, 12-2-2014

Α.Π. 521

Προς

– Υπουργό Υγείας & ΚΑ Κο Γεωργιάδη

– Υφυπουργό Υγείας Κο Μπέζα

Το εκβιαστικό Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ της 10ης/2/2014 είναι απαράδεκτο και ως κείμενο και ως προθεσμία ημερομηνίας. Ας σταματήσουν πλέον οι εκβιασμοί και τα διλλήματα στους Ιατρούς, που προσέφεραν και προσφέρουν «δωρεάν»-απλήρωτοι τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους πολίτες, από τους οποίους το Κράτος εισπράττει εκατομμύρια ευρώ.

Η οργανωτική-διοικητική «ανικανότητα» του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρωθεί από τον Ιατρικό Κόσμο, για ιδιωτικές εταιρείες που «επέλεξε» ο ΕΟΠΥΥ. Επιτέλους υπάρχει και νομοθεσία στη χώρα μας που διέπει τις Συμβάσεις! Αν ο ΕΟΠΥΥ κατήργησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και εισβάλουν τώρα Ιδιώτες επί πληρωμή από τον πάροχο, (πράγμα που γεννά πολλά ερωτηματικά), ας υποστεί τις λάθος επιλογές του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά τονίζει ότι θα στηρίξει τους Ιατρούς στην Δικαιοσύνη. Ζητά άμεση εκκαθάριση των οικονομικών τους υποχρεώσεων από τον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα εγκαίρως. Επιτέλους ο ΕΟΠΥΥ έχει και Πολιτικούς Προϊστάμενους που θα πρέπει να πάρουν θέση και όχι να κωφεύουν.

– ΕΜΕΙΣ ζητάμε άμεση απόσυρση των ημερομηνιακών δεσμεύσεων

– ΕΜΕΙΣ ζητάμε άμεση αποπληρωμή και των ληξιπρόθεσμων και των νέων οφειλών

– ΕΜΕΙΣ ζητάμε να μας απαντήσουν ποιός είναι ο υπεύθυνος για τις διάφορες αποφάσεις που αντιβαίνουν Συμβάσεις εργασιακές, την Ηθική και την Δικαιοσύνη. Άλλωστε μην ξεχνάμε το κοινώς αποδεκτό «όποιος πληρώνει, διαλέγει», γιατί εδώ διαλέγετε εσείς και πώς επιλέξατε τους Ιδιώτες ελεγκτές και μάλιστα χωρίς τιμολόγιο; (Επισυνάπτουμε σχετικό μας έγγραφο).

– Καλούμε τους Ιατρούς Εργαστηριακούς & Κλινοεργαστηριακούς να μην συνάψουν σύμβαση με καμμία Ιδιωτική Ελεγκτική Εταιρεία

Επειδή πρέπει να σταματήσουμε να ανταλλάσσουμε έγγραφα, θα ζητήσουμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ                                       ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εοπυυ  ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 11-02-2014            κλικ εδω

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *