Νέα από Αρκαδία. Η κρίση δεν μας συνέτισε

ARKADIA18-150x150177Μπορεί η κρίση να έχει γονατίσει τους πάντες και όλοι να συμφωνούμε στην σωστή κατανομή των φορολογικών βαρών, ωστόσο η πραγματικότητα άλλα καταγράφει. Και μάλιστα με τρόπο γλαφυρό. Επιχειρήσεις να έχουν πλαστά φορολογικά στοιχεία, κοινοπραξίες να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια για να εισπράξουν επιδοτήσεις, ασφαλιστικές και φαρμακευτικές εταιρείες να δίνουν και να παίρνουν πλαστά παραστατικά, αγρότες να εισπράττουν παράνομες επιδοτήσεις και τεράστια ποσά ΦΠΑ, βουλευτής-ηθοποιός να μην εκδίδει φορολογικά στοιχεία, μεγαλογιατροί να μην κόβουν αποδείξεις. Με άλλα λόγια διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες που διαπρέπουν χρόνια τώρα στο σπορ, επιμένουν στις ίδιες πρακτικές, τις ίδιες μεθοδεύσεις, για να αποφύγουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Θα περίμενε κανείς μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια κρίσης, διάτημα αρκετό ώστε να ετοιμαστεί η κοινωνία και να οργανωθεί στη βάση εκείνου του κοινού παρονομαστή (όφελος για όλους, όχι η ζημία του ενός κέρδος για τον άλλο) που χρειάζεται μια κοινωνία για να προοδεύσει. Ότι ο πόνος, δρώσα αρχή της ενεργοποίησης, είναι αρκετά δυνατός για να ξηλώσει τους δεσμούς που μας ενώνουν με παλιές έξεις και πρακτικές αποδεδειγμένα επιζήμιες.

Όμως, τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει. Όπως πάντα, φέρουμε το συμφέρον και την ασυνέπειά μας ως κορώνα, συντηρώντας με ζήλο τη φιλοσοφία «κοινόν έγκλημα, ουδέν έγκλημα».

 

Κλασσικό παράδειγμα, τα διάφορα πολιτικά πρόσωπα, που επιτέλους συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν, ψελλίζουν τις ίδιες φτηνές δικαιολογίες, ότι δήθεν ξεχάστηκαν ή ότι κάποιοι άλλοι ευθύνονται για τις δικές τους παραλείψεις.

Όπως ο κύριος βουλευτής, που μέχρι προχθές ξεσπάθωνε κατά των φαύλων πολιτικών παριστάνοντας τον αντιμνημονιακό αγωνιστή και χθες περιφερόταν από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο, για να δικαιολογηθεί ότι έκανε ένα μικρό λάθος μόνο και δεν δήλωσε εισόδημα 55.000 ευρώ.

Όταν οι κήνσορες και οι τιμητές των πάντων αποδεικνύεται ότι άλλα λένε και άλλα πράττουν, είναι προφανές τι κάνουν όσοι δεν υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο και άρα ελπίζουν ότι δε θα πιαστούν τόσο εύκολα στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ ή της εφορίας.

Για αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος στο χαρτοβασίλειο των φορολογικών διατάξεων που διευκολύνει τους κάθε λογής φοροφυγάδες και να βρει τους μηχανισμούς και τους τρόπους, όπως έχουν κάνει τόσες άλλες χώρες, για να περιορίσει τη φοροδιαφυγή σε ανεκτά, για μια ευνομούμενη χώρα, επίπεδα. Αρκετά, πια. Δεν πάει άλλο.

Αντιδράσεις για Βουδούρη

Οι διαστάσεις που έχουν πάρει οι αντιδράσεις κατά του Οδυσσέα Βουδούρη προβληματίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν σοβαρό «πονοκέφαλο» για πολλούς λόγους. Συν τοις άλλοις, ο προβληματισμός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται και με το γεγονός ότι η βάση του κόμματος, όπως αυτή εκφράζεται από τις συνεδριάσεις οργανώσεων στην Πελοπόννησο, εμφανίζεται εξαιρετικά αντίθετη στην πολιτική διεύρυνσης του κόμματος, αφού ο ανεξάρτητος βουλευτής παραμένει «κόκκινο πανί» για την πλειονότητα των τοπικών στελεχών. Ήδη τα μηνύματα από την βάση δεν είναι ιδιαίτερα θετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή της υπέβαλε η Νομαρχιακή Κορινθίας, ενώ θυελλώδης υπήρξε και η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Μεσσηνίας την Κυριακή, παρόντος του γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα. Απόφαση επρόκειτο να πάρει χθες το βράδυ και η Νομαρχιακή Αρκαδίας. Έτσι, λοιπόν, και παρά την ως τώρα επιμονή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν αλλάζει τίποτα», έμπειρα στελέχη του κόμματος παραδέχονται πως «όλα είναι ανοιχτά», ειδικά αν οι αντιδράσεις δεν κοπάσουν. Πολλώ δε μάλλον, αν κλιμακωθούν…

Ευχαριστήρια επιστολή

Με επιστολή που απέστειλε η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως στην Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών εκφράζει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες της για τη στήριξη του φιλανθρωπικού της έργου με πλούσιες μηνιαίες προσφορές τυποποιημένων ειδών τροφίμων και προσωπικής υγιεινής.

Παναρκαδική Ομοσπονδία

Την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην αίθουσα της Ομοσπονδίας (Πλατεία Κάνιγγος). Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. κ. Βασίλης Γιαννακάκος καλωσόρισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος τους παριστάμενους συμπατριώτες ευχόμενος υγεία, αισιοδοξία, ενώ χαρακτήρισε τα σωματεία σαν χώρο πρωτογενούς λαϊκής πρωτοβουλίας και συλλογικής ελευθερίας, όπου η συνεύρεσή όλων παράγει όρους αμοιβαίας τιμής και εμπιστοσύνης. Τέλος o κ. Γιαννακάκος ανήγγειλε για το 2014: Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Λεβιδιωτών Αττικής και την Ένωση Τριπολιτών Αττικής στην Παλαιά Βουλή εκδήλωσης-αφιερώματος στον Αρκάδα Πρωθυπουργό, Επιστήμονα και Άνθρωπο Αλέξανδρο Παπαναστασίου για την συμπλήρωση 90 χρόνων από ανακήρυξη της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τη σύγκληση του Παγκόσμιου Συνέδριου των Αρκάδων που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι (Ιούλιο) στην Τρίπολη.

Ξεκινά τον αγώνα

Από το Γιάννη Μαρνέρη δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας ανακοινώθηκε πως «ο κορμός του Ψηφοδελτίου της Κυψέλης των Γενεών μας, μέσα από το οποίο θα προκύψει η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής που χρειαζόμαστε στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας για την περίοδο 2014 – 2019», είναι έτοιμος». Και στις 21 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00΄, εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο στο Λεωνίδιο . Εκφράζει δε σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι τη «Συμπολιτεία Αυτοδιοικούμενων Πελοποννησίων Πολιτών» θα κυριαρχήσει.

Υποψήφιος Μαντινειακής Συμπολιτείας

Στο τέλος της εβδομάδας θα επιλεγεί από τα μέλη της Μαντινειακής Συμπολιτείας» ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης, μεταξύ των κ.κ Αντωνίας Γιαννούλη και Γιώργου Θεοχάρη, μοναδικές υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στο συνδυασμό. Προβάδισμα έχει και κατά τα φαινόμενα θα επικρατήσει η κ. Γιαννούλη, η οποία και θα λάβει το χρίσμα μέσα από τις κάλπες που θα στηθούν .

Για τους σεισμοπαθείς

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Αστρους για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό να σταλούν ως ενίσχυση στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς. Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου τρόφιμα, κουτιά με γάλα κ.ά, συγκεντρώνονταν και τοποθετούνταν σε κούτες για να σταλούν στους Γιατρούς του Κόσμου και από εκεί στην Κεφαλονιά. Την ίδια στιγμή μικρά παιδιά του σχολείου (και όχι μόνο) κατασκεύαζαν ένα πανό με αποτυπώματα από τα χέρια τους με θέμα «από τα παιδιά της Βόρειας Κυνουρίας στα παιδιά της Κεφαλονιά». Αξιέπαινη πρωτοβουλία, όχι μόνο γιατί θα βοηθηθούν κάποιοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά και γιατί διαδίδει το μήνυμα της αλληλεγγύης σε μικρούς και μεγάλους. Πηγή: astrosnews.gr

Τον άρτον τον επιούσιον

Εντύπωση προκαλεί μια αγγελία που δημοσιεύεται στον τοπικά Τύπο στα Τρίκαλα και αναφέρει: «Ευσεβής κυρία ζυμώνει πρόσφορα με μεγάλη ευλάβεια» Η αγγελία που δημοσιοποιεί το trikalavoice.gr δείχνει ότι ο καθένας, σε καιρό κρίσης, κάνει ότι μπορεί για τον «άρτον ημών των επιούσιον».

Χαμογελάτε

Η άλλη στο super market βάζει το χαρτί υγείας σε ξεχωριστή σακούλα από τα φαγώσιμα. Λες και σε λίγες ώρες δεν θα συναντηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *