Σκέτο δηλητήριο. (Έθνος απατεώνων η Ελλάδα)

Σκέτο «δηλητήριο» για την Ελλάδα και τους Έλληνες ήταν το κύριο άρθρο γνώμης που δημοσίευσε μια από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες εφημερίδες της Αυστραλίας και που ήταν το αποκορύφωμα μιας εβδομάδας με ιδιαίτερα αρνητικά δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου για την ελληνική οικονομία.

Το άρθρο του Paul Sheehan στην εφημερίδα «The Sydney Morning Herald» δεν αναφερόταν όμως μόνο στην οικονομία. Με αφορμή ην οικονομική κρίση, παρουσίαζε την Ελλάδα ως «έθνος απατεώνων», γεγονός που προκάλεσε οργή και έντονες αντιδράσεις.

Στο συγκεκριμένο άρθρο υποστηρίζεται ότι «το εθνικό σπορ της Ελλάδας είναι η κοροϊδία και η εξαπάτηση σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής».
Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Ελληνικού Προξενείου του Σίδνεϊ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία, απέστειλε άμεσα απαντητική επιστολή στην εφημερίδα, απαιτώντας τη δημοσίευσή της και ανατρέποντας με επιχειρήματα και στοιχεία έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του σχολιαστή.
Η εφημερίδα «The Sydney Morning Herald» θεωρείται από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο έγκυρες εφημερίδες της Αυστραλίας με κυκλοφορία κοντά 300.000 φύλλα ημερησίως.

Το άρθρο του Paul Sheehan έχει τίτλο «Πετάξτε έξω την Ελλάδα που κλέβει πριν η σαπίλα παραλύσει όλο τον κόσμο» («Throw out cheating Greece before the rot cripples rest of the world») και ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα, αν και μακρινή χώρα με οικονομία μικρού μεγέθους, αντιμετωπίζει προβλήματα χρέους τα οποία επηρεάζουν γενικότερα την παγκόσμια οικονομία και ειδικότερα την απόδοση των καταθέσεων των Αυστραλών» εν είδει εισφορών για εφάπαξ καταβολή τους μετά τη σύνταξη (superannuation). Ο αρθρογράφος, μάλιστα, διατυπώνει την άποψη ότι «το εθνικό σπορ της Ελλάδας είναι η κοροϊδία και η εξαπάτηση σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής».

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι είναι απαραίτητο «να πετάξουν έξω τη χώρα από τους κόλπους της ευρωζώνης» και να συνειδητοποιήσουν τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στο σύνολό της ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε στην ευρωζώνη, αλλά ούτε και στην Ε.Ε., παρά τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται και έχουν βυθίσει τη χώρα στην ύφεση». Ωστόσο, σημειώνει ότι οι Έλληνες «δεν αξίζουν τη συμπάθεια ούτε την κατανόηση της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις παρουσιάζουν ψευδή οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να ενταχθούν στην ΟΝΕ, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σήμερα σε καρκίνωμα για την ευρωζώνη».

Εν συνέχεια, ο αρθρογράφος αναφέρεται στο «εθνικό άθλημα» της Ελλάδας, το ποδόσφαιρο, το οποίο επίσης «χαρακτηρίζεται από κοροϊδία και εξαπάτηση» και προβάλλει ως αιτιολόγηση «την υπόθεση παράνομων στοιχημάτων και στημένων αγώνων, η οποία στοιχειοθετήθηκε από την ΟΥΕΦΑ πριν από δύο χρόνια, ενώ η ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική άρνησης και πλάνης, ουδέποτε έδωσε επίσημη απάντηση στις κατηγορίες ούτε έλαβε ποτέ επίσημη θέση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί η υπόθεση στο ελληνικό δικαστήριο και να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα».
Θεωρείται, ως εκ τούτου, ως ένα ακόμα παράδειγμα που επιβεβαιώνει την κατάταξη της Ελλάδας από τον οργανισμό Διεθνούς Διαφάνειας «στην κορυφή των πιο διεφθαρμένων ευρωπαϊκών χωρών μαζί με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίες όμως έχουν το άλλοθι ότι εξέρχονταν από ένα εξόχως καταπιεστικό κομμουνιστικό σύστημα». Καταγράφει, μάλιστα, ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για φοροδιαφυγή, εξ ου και η χρεοκοπία», ενώ οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να συλλέξει φόρους στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, απέτυχε, καθώς το φορολογικό σύστημα είναι εξόχως διεφθαρμένο και η κουλτούρα της φοροδιαφυγής βαθειά ριζωμένη στη νοοτροπία των πολιτών, το οποίο είναι λογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σύστημα κάθε άλλο παρά δίκαιο».
Επίσης, αναφέρει ότι η παραοικονομία «αντιπροσωπεύει το 27,5% του ΑΕΠ, σε ποσοστό διπλάσιο από το αντίστοιχο της Αυστραλίας, χωρίς να συνυπολογίζεται το κέρδος από τις παράνομες δραστηριότητες», ενώ για την παρούσα κατάσταση θεωρεί συνυπεύθυνη την ΕΚΤ, η οποία «αγοράζει ομόλογα-φάντασμα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, τη στιγμή που οι αγορές γνωρίζουν ότι το μνημειώδες χρέος των εν λόγων χωρών ξεπερνά κατά πολύ το κεφάλαιο της ΕΚΤ, και παράλληλα συμπεριφέρεται ωσάν να είχε τον έλεγχο της δημοσιονομικής και φορολογικής πολιτικής των ξεχωριστών μελών της ευρωζώνης».

Τέλος, ο κ. Sheehan διαπιστώνει ότι η ευρωζώνη χωρίζεται σε δύο διακριτά μέρη, όπως άλλωστε αποτυπώνουν και οι διεθνείς αγορές, «από τη μία πλευρά βρίσκονται οι σπάταλες μεσογειακές χώρες (PIGS) και από την άλλη οι σώφρονες σκανδιναβικές χώρες και η Γερμανία, οι οποίες έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής και της διάθεσης να συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα». Καταλήγει ότι η Ελλάδα «ζει με δανεικά ήδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σε συνθήκες μαζικής παραίσθησης», ενώ επικαλείται την υπόθεση Θάνου-Κεντέρη, οι οποίοι «αποδείχθηκε ότι είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και σκηνοθέτησαν τροχαίο ατύχημα για να αποφύγουν το τεστ αντιντόπινγκ». Εν κατακλείδι αναφέρει ότι «όλη η χώρα κινείται προς την καταστροφή και αυτή είναι η αλήθεια».

http://www.smh.com.au/opinion/politics/throw-out-cheating-greece-before-the-rot-cripples-rest-of-the-world-20110914-1k9lp.html

One thought to “Σκέτο δηλητήριο. (Έθνος απατεώνων η Ελλάδα)”

  1. Γιατι,αδικο εχουν ;
    Εχουμε φτασει στο δυσκολοτερο σημειο σαν κρατος σε περιοδο μη πολεμου και αντι να κοιταμε πως θα διορθωσουμε 5 πραγματα,συνεχιζουμε να χωνουμε το κεφαλι στην αμμο !!!
    ”Καλλιτερα να σου βγει το ματι,παρα τ’ονομα…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *