Νέα από Αρκαδία. Προκλητικές αυξήσεις

ARKADIA18-150x150177Μεγάλο πλήγμα στις μετακινήσεις αλλά και στην επιβατική κίνηση γενικότερα του εθνικού δικτύου αναμένεται να προκαλέσουν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που αγγίζουν το 60%!

Η υλοποίηση των αυξήσεων που είχε “παγώσει” τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να μην συμπέσουν με την επικύρωση των συμβάσεων από την Βουλή, αλλά και με την έξοδο των εκδρομέων της εορταστικής περιόδου, τώρα πλέον είναι γεγονός. Οι πιέσεις των κατασκευαστών βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και το “ανεξόφλητο γραμμάτιο” των προηγούμενων συμβάσεων, εξοφλείται, τη στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος το δημόσιο να εκτεθεί σε νέο κύκλο διεκδικήσεων για απώλειες εσόδων των παραχωρησιούχων.

Το κόστος πλέον σε κάποια διόδια απογειώνεται και είναι άγνωστο αν σταματήσει εδώ. Η χώρα ήταν και παραμένει, ως φαίνεται, τσιφλίκι των κάθε λογής εργολάβων. Αυτοί κινούσαν τα νήματα, αυτοί καθόριζαν τις αμοιβές τους. Μέσα από κανάλια και εφημερίδες, πίεζαν και διεκδικούσαν κατά το δοκούν. Διαπλεκόμενοι μέχρι το κόκκαλο με την πολιτική εξουσία, εθνικοί εργολάβοι και προμηθευτές μονοπώλησαν την εγχώρια αγορά, έγιναν απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και επέβαλαν τους δικούς τους όρους στην κοινωνία.

Και ενώ θα περίμενε κανείς η βαθιά κρίση που ενέσκηψε πως θα άλλαζε κάπως τους όρους του παιχνιδιού, εις μάτην. Οι κυβερνώντες, αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία, χωρίς καμιά αυτοκριτική για τα δεινά που μας σώρευσαν, ανίκανοι και άχρηστοι, εξακολουθούν να διοικούν τη χώρα, να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον των ανθρώπων της, που εν τω μεταξύ τούς έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και την ταπείνωση, και να συνδιαλέγονται με τους εργολάβους της συμφοράς.

Η απαξιωμένη πολιτική τάξη συνεχίζει να συναγελάζεται με την εγχώρια και ευρωπαϊκή ελίτ, να επιβαρύνει υπέρμετρα τους πολίτες και να υπογράφει νέα δάνεια που δεσμεύουν τον τόπο για μισόν αιώνα, σαν να μην έχει μεσολαβήσει τίποτα. Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο.

Για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Η Feelgood παρουσιάζει στις κινηματογραφικές αίθουσες, μεταξύ αυτών και της Τρίπολης, το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, με τίτλο “Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης: Γρηγόρης Λαμπράκης”, από 20 Φεβρουαρίου 2014.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σπάνια φωτογραφικά αρχεία και άγνωστα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά ντοκουμέντα που στοιχειοθετούν τη μοναδική περίπτωση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Πολύτιμο υλικό που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, το οποίο υποβλήθηκε σε ειδική επεξεργασία για να διασωθεί και να μοιραστεί με το κοινό δεκαετίες αργότερα. Μεταξύ άλλων εμφανίζεται ο ίδιος ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, πλάνα από το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του και τη μεγαλειώδη κηδεία/διαδήλωση, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν ή και συνεργάστηκαν με τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Συνέντευξη Παυλή

Ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική η συνέντευξη του Δ. Παυλή στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Super TV και στον Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο. Υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός στη θητεία του δημάρχου κ. Σμυρνιώτη τον οποίο κατηγόρησε για τον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών, που επιβάρυναν οικονομικά την πόλη. Ειρωνεύτηκε την προσπάθεια οικειοποίησης των έργων που έγιναν στην πόλη από τον ίδιο, γιατί είναι έργα προηγούμενων δημαρχιών, κατηγορώντας τον ως δήμαρχο που δεν έχει όραμα καθότι δεν οραματίστηκε κάτι καινούργιο. Δήλωσε ότι κατέρχεται εκ νέου ως υποψήφιος δήμαρχος και ζητά τη συνεργασία όλων όσοι στέκονται απέναντι στον κ. Σμυρνιώτη.

Την κίνηση Τσιαμούλου, που ανεξαρτητοποιήθηκε και κατεβαίνει επί κεφαλής δικού του συνδυασμού, χαρακτήρισε ως υπερφίαλη καθότι, όπως είπε, «πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε την όποια δύναμη μας δίνει ο λαός και νομίζουμε ότι είναι προσωπική», θεώρησε ωστόσο πως είναι μια επιλογή που θα κριθεί από το λαό.

Ομιλία για την εγκληματικότητα

Το ΝΠΔΔ Τρίπολης διοργανώνει ομιλία σχετικά με την εγκληματικότητα κατά της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας της τρίτης ηλικίας στην αίθουσα του ΚΑΠΗ (πλατεία Βαλτετσίου 4) τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:30. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από το Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης. Δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων βίας προς τους ηλικιωμένους, οι ομιλητές θα δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα ως προς τα βασικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία τους. Η παρακολούθηση της ομιλίας είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ελαιοτεχνία και Οινόραμα 2014

Ο Δήμος Γορτυνίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα λάβει μέρος με δικό του περίπτερο στην έκθεση «Ελαιοτεχνία και Οινόραμα 2014», 7-10 Μαρτίου 2014 στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στην Αττική, όπου θα προβληθούν όλα όσα σχετίζονται με την ελιά και το ελαιόλαδο καθώς και με το αμπέλι, τα σταφύλια και τα αποστάγματα. Συγχρόνως θα λειτουργήσουν ενημερωτικά συνέδρια και δύο διαγωνισμοί ελαιολάδου, ποιότητας και τυποποίησης.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Γορτυνίας, θα δώσει ένα βήμα στους παραγωγούς να παρουσιάσουν δωρεάν τα προϊόντα τους και στους επαγγελματίες του τουρισμού την δυνατότητα προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας στο μεγάλο κοινό της Αττικής, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή σε μια τέτοια έκθεση, που την επισκέπτεται πολύς κόσμος, θα συμβάλλει στην εν γένει προβολή της Γορτυνίας.

Ανταλλαγή προϊόντων

Το Κοινωνικό Δίκτυο Τρίπολης προχωρά σε δράσεις προτείνοντας ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών. Δίνεις κάτι που δεν χρειάζεσαι και παίρνεις κάτι άλλο που δεν το έχει ανάγκη ο συμπολίτης σου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν στο koinonikodiktyotripolis@gmail.com μία μικρή φωτογραφία και ένα σύντομο κείμενο έως 100 λέξεων στο tokaridi. Tokaridi είναι ένα εβδομαδιαίο e-mail που θα έρχεται στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και θα σας ενημερώνει για όλες τις κοινωνικές και συμμετοχικές υπηρεσίες και δράσεις. Κάθε Παρασκευή στις 18:00, θα κυκλοφορεί ηλεκτρονικά. Στείλτε το e-mail σας, στείλτε ό,τι έχετε ανάγκη ή ό,τι θέλετε να προσφέρετε για να συμμετέχετε και εσείς. Το Φεβρουάριο θα ξεκινήσει δοκιμαστικά για ένα μήνα. Η πρώτη αποστολή θα είναι την Παρασκευή 7/2/2014 στις 18:00. Σκοπός να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ανθρώπων, υπηρεσιών και αναγκών, μία νέα κοινωνική οικονομία.

Μια βαλκανική ιστορία

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και την Anemon Productions, παρουσιάζει την έκθεση «A Balkan Tale/ Μια βαλκανική ιστορία» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, τα εγκαίνεια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 12:30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2014. Πρόκειται για μία έκθεση που δίνει αφορμές για δημόσιο διάλογο αναφορικά με την κοινή ιστορία των Βαλκανίων ενώ, ταυτοχρόνως, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Παρουσιάζει πενήντα σημαντικά μνημεία που χτίστηκαν κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια – λουτρά, υδραγωγεία, εκκλησίες, τζαμιά, γέφυρες, πτωχοκομεία, σπίτια, επαύλεις – όπως τα απαθανάτισαν, μέσω του φακού τους, πέντε διακεκριμένοι φωτογράφοι από την Αθήνα, το Βελιγράδι, τα Σκόπια, τα Τίρανα και το Πρίζρεν.

Μέλη ΣΥΡΙΖΑ

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Τρίπολης διοργανώνει Γενική Συνέλευση Μελών την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας. Θέματα: 1. Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής 2. Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Χαμογελάτε

Τα μάθατε τα νέα; Ραντεβού στο Ληξούρι!

Κύριε διευθυντά, βουλευτές, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, πρωθυπουργοί, ακόμη και ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης («Ήρθα να εκφράσω τη συμπαράσταση όλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου»), άπαντες οι πολιτικοί μας μετέβησαν στην Κεφαλονιά.

Μπροστά στην προεκλογική περίοδο ούτε ο φόβος του Εγκέλαδου δεν τους κρατά στα γραφεία τους…

Μετά τιμής, Πανδώρα Πηγή:tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *