Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 22-9-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φόρος από τα 350 ευρώ το μήνα!

Φόρο εισοδήματος ακόμη και για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (6.500 ευρώ, Eurostat) επιφύλαξε η κυβέρνηση, η οποία ρίχνει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, κόβει μισθούς και συντάξεις, στέλνει στην ανεργία αμέσως 30.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Η ΑΥΓΗ: Εκτελούν την κοινωνία

Τρία επίπεδα ζωής καλούνται να κατέβουν οι Ελληνες πολίτες, ιδιαίτερα οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και τα μεσαία εισοδήματα, με την πρώτη δόση μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο

Υστερα από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη μεθοδολογία που ακολούθησε η ΕΛΣΤΑΤ για να παρουσιάσει το έλλειμμα της χώρας, η Ν.Δ. ύψωσε χθες τη σημαία για τη διερεύνηση καταγγελιών και ευθυνών όπου και αν υπάρχουν.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Θυσίες στο βωμό της τρόικας ενώ πάμε ολοταχώς για ανεξέλεγκτη χρεωκοπία

Στο σφαγείο της Τρόικας, η κυβέρνηση προχώρησε χθες στο πρώτο μακέλεμα συνταξιούχων και εργαζομένων στο Δημόσιο με μέτρα τα οποία εντάσσει το πλαίσιο της περιβόητης αναθεώρησης του μεσοπρόθεσμου, χωρίς να τα εξαντλεί σε μια δόση – που σημαίνει ότι μετά και το νέο γύρο διαπραγματεύσεων του υπουργού Οικονομικών με τους Τροϊκανούς το Σαββατοκύριακο το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν κι άλλα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κόλαση με τον Γιώργο σε… εφεδρεία

Ληστεία μετά φόνου (η πρώτη δόση). 30.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι τέλους του χρόνου. Στις 5.000 κατεβαίνει το αφορολόγητο (θα πληρώνουν ακόμα και οι… υψηλόμισθοι των 400 ευρώ!). Αγριες περικοπές σε κύριες συντάξεις, πρόωρες (κάτω των 55) και εφάπαξ. Κρύφτηκε το «δίδυμο της συμφοράς», με γραπτό κείμενο ανακοινώθηκαν τα μέτρα.

ΕΘΝΟΣ: Ιλιγγος για μισθωτούς – συνταξιούχους

Δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων επιφέρει το νέο πακέτο μέτρων, που θέτει σε ισχύ η κυβέρνηση. Προκαλούν ίλιγγο σε περισσότερα από 5 εκ. νοικοκυριά. Κρίθηκαν απαραίτητα για την εξασφάλιση της έκτης δόσης και την εκταμίευση του νέου δανείου.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελληνοτουρκική συνομοσπονδία: «όραμα» του τεκτονισμού!

Η θεωρία του ελληνοτουρκισμού παραμένει σε πολύ μεγάλο βαθμό «παρεξηγημένη» στην Ελλάδα, εφόσον έχει ταυτιστεί από διάφορους κύκλους με την «τουρκολαγνεία», την εθνική υποτέλεια στον «νεοοθωμανισμό», ενώ έχει καταστεί συνώνυμη ακόμα και της εθνικής προδοσίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιδρομή χωρίς έλεος. Αφαντοι Παπανδρέου – Βενιζέλος

Με μία γραπτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, «άφαντους» τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και με τα σενάρια πρόωρων εκλογών να «τρέχουν», η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα – σοκ.

ΕΣΤΙΑ: Μηνύματα από το παρελθόν. Η οικονομική κρίσις προ 80 ετών

Παραθέτουμε σήμερα ένα απόσπασμα από το κύριο άρθρο της «Εστίας» με τίτλο «Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΡΙΣΙΣ», το οποίο δημοσιεύθηκε προ 80 ακριβώς ετών (22 Σεπτεμβρίου 1931).Στο άρθρο εκείνο εκαλούντο οι οικονομικοί παράγοντες του τόπου να εκπληρώσουν, εν μέσω της διεθνούς κρίσεως, τις υποχρεώσεις τους απέναντι του Εθνους, απέναντι της ευημερίας της χώρας, αλλά και απέναντι του ιδίου των συμφέροντος.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γκρεμίζουν τις συντάξεις. Δημεύουν τα ακίνητα

Ένα νέο σκληρό και επώδυνο πακέτο μέτρων, προκειμένου να «κατευναστεί» η τρόικα, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση μετά το πέρας, αργά το βράδυ, μιας ακόμα μαραθώνιας συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρώτο κύμα νέων μέτρων-σοκ

Το πρώτο κύμα των νέων μέτρων-σοκ, ύψους 6 δισ. ευρώ για φέτος και το 2012, αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, προκειμένου να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, ανοίγοντας όμως ταυτόχρονα τον ασκό του Αιόλου στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Γιατί οι θυσίες πάνε χαμένες

Ούτε το ΔΝΤ πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το υπέρογκο δημόσιο χρέος της, «βλέπει» ότι λείπουν 4,5 δισ. ευρώ για να επιτύχουμε το στόχο του ελλείμματος και προβλέπει νέες εκροές τραπεζικών καταθέσεων και το 2012.

Ο ΛΟΓΟΣ: Αμαρτίες κυβέρνησης παιδεύουσι Ελληνες…

Με τα όρια της αντοχής των ελληνικών οικογενειών «παίζει» πλέον η κυβέρνηση, με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε να προκαλούν απανωτά σοκ σε συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους και φορολογούμενους.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χιλιάδες λαού χτες στο Σύνταγμα βροντοφώναξαν δεν πληρώνουμε τα χαράτσια

Η πλατιά λαϊκή συμμετοχή στα χτεσινά συλλαλητήρια των συνδικάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας δείχνει τη δυναμική του κινήματος που μπορεί να εμποδίσει τα άγρια μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ: Στο θυσιαστήριο μισθωτοί, συνταξιούχοι και… 30.000 «έφεδροι»

Χωρίς να αποκλείεται η λήψη και νέων μέτρων, η Κυβερνητική Επιτροπή έλαβε τα από ημερών αναμενόμενα μέτρα-σοκ τα οποία αναμένεται να αποδεσμεύσουν την 6η δόση του δανείου και παράλληλα θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ρουλέτα πτώχευσης

Απειλή στάσης πληρωμών στο εσωτερικό. Σχέδιο για «κούρεμα» και ελεγχόμενη πτώχευση στο εξωτερικό. Σε χώρα φτώχειας και χωρίς κυριαρχία μετατρέπεται η Ελλάδα. Τριγμοί στο πολιτικό σύστημα.

City Press: Ομοβροντία νέων μέτρων

Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ. Αύξηση φόρων με μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ. Δημόσιο: Αμεση ένταξη 30.000 εργαζομένων σε καθεστώς εφεδρείας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Κούρεμα» των συντάξεων και 30.000 στην εφεδρεία

Σε βίαιη διόρθωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής με νέο «πακέτο» σκληρών μέτρων, που επικεντρώνονται κυρίως στις συντάξεις και το μισθολογικό κόστος, προχώρησε η κυβέρνηση υπό την πίεση της τρόικας.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Καταιγίδα μέτρων. Περικοπές ύψους 3,2 δισ. ετησίως

Με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας που έρχονται στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα και να εκταμιευθεί η έκτη δόση, η κυβέρνηση, χθες «κλείδωσε» το νέο πακέτο σκληρών μέτρων, πουθα αποφέρουν στα ταμεία του δημοσίου ύψους 3,2 δισ ευρώ.

ΚΕΡΔΟΣ: Η λίστα των μέτρων-φωτιά που συμφωνήθηκε με την τρόικα

Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου και των συντάξεων, εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων μέσα στο 2011 και επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ περιλαμβάνει η νέα «διάσωση» της χώρας, χωρίς κανένας από τους… διασώστες να μπορεί να δεσμευθεί ότι δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Απολύσεις και νέα δραστική περικοπή των εισοδημάτων

Στα ύψη εκτινάσσεται η φορολογική επιβάρυνση των φυσικών προσώπων, με τη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, κάτω από το όριο της φτώχειας (6.897) και σε συνδυασμό με την κατάργηση δεκάδων φοροαπαλλαγών που θα ακολουθήσει με το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις χθεσινές κυβερνητικές αποφάσεις.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=311853

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *