Νέα από Αρκαδία. Η εκδίκηση της γυφτιάς

ARKADIA18-150x150177Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα, από τη Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης στο προ ημερών Δημοτικό Συμβούλιο. Για μια ακόμη φορά το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών και της ανυπαρξίας ελέγχου και ποινών στους παρανομούντες επιχειρηματίες απασχόλησε το Σώμα. Χωρίς αποτέλεσμα. Οι ίδιες ανιαρές απαντήσεις, στις ενοχλητικές ερωτήσεις και καταθέσεις των εκπροσώπων του δήμου, που τώρα δεν ήταν η αντιπολίτευση, μόνο, αλλά και η συμπολίτευση της δημοτικής κοινότητας.

Κραυγές αγωνίας και απελπισίας από όλους για το μέλλον αυτής της πόλης, που αν αφεθεί έτσι, χωρίς έλεγχο είναι άγνωστη η τελική κατάληξη.

Η δημοτική αρχή φαίνεται πως έχει αποφασίσει να τα θυσιάσει όλα στο όνομα του κέρδους και του πολιτικού οφέλους. Η πλατεία Πετρινού έχει γεμίσει τραπεζοκαθίσματα μειώνοντας τον δημόσιο χώρο στο ελάχιστο. Οι καφετέριες της πόλης έφτασαν σε τέτοιο σημείο εξάπλωσης που ο έμπροσθεν αυτών δημόσιος χώρος νομίζουν πως τους ανήκει. Η Δημητρακοπούλου έχει κλείσει σχεδόν. Φτιάξανε ιδιοκατασκευές, κλείσανε καμάρες, παρεμβαίνοντας στον χώρο, και θεωρούν παρασιτική την ύπαρξη ανθρώπων που επιλέγουν να μην καταναλώσουν αλλά να χαλαρώσουν σε ένα παγκάκι. Εξ ου και τα ελάχιστα παγκάκια που υπάρχουν.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως ο δημόσιος χώρος μας ανήκει. Η πλατεία Πετρινού, η οδός Εθνικής Αντίστασης και η Τάσου Σεχιώτη μας ανήκουν. Ανήκουν σε όλους τους δημότες. Δεν μας κάνουν χάρη οι καφετέριες, εμείς ξεχειλώσαμε την ανοχή μας και κατέλαβαν το χώρο μας.

Οι υπερβολές, η απουσία ελέγχου και η έλλειψη μέτρου στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μας έφεραν στα όριά μας.

Είναι ώρα πια να διεκδικήσουμε το δημόσιο χώρο που μας κλέβουν με τα τραπεζοκαθίσματα και τις περίκλειστες κατασκευές. Να ανακαταλάβουμε τα πεζοδρόμια των καφετεριών, που δεν χωρούν οι πεζοί, τα παιδικά καροτσάκια και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Είναι ώρα να εφαρμοστεί η κανονιστική διάταξη όχι μόνο για την πλατεία αλλά και για τους νέους πεζόδρομους. Εκεί που η αναρχία γιγαντώθηκε και οι νόμοι καταχωνιάστηκαν.

Τούτο για το καλό όλων μας. Και ημών των δημοτών αλλά και των ίδιων των καταστηματαρχών. Πριν τους εκδικηθεί η γυφτιά της αυθαιρεσίας και αρχίσει ο μαρασμός, όπως συμβαίνει με τον πεζόδρομο της Δεληγιάννη.

Να αποσυρθεί

Με ανακοίνωσή τους που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Παπασταματάκης και ο Γραμματέας του κ. Ρουμανάς, ζητείται η απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αναφέρει η ανακοίνωση, συρρικνώνει το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , πλήττει την επαγγελματική προοπτική των νέων ιατρών και τα εργασιακά δικαιώματα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Με την ψήφιση του Νομοσχεδίου επέρχεται υγειονομική γενοκτονία . Γι αυτό και καλεί τα κόμματα και όλους τους Βουλευτές, ειδικότερα τους γιατρούς Βουλευτές, να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να πουν όχι στα απάνθρωπα σχέδια διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης.

Ελεγχόμενη στάθμευση

Η ελεγχόμενη στάθμευση στο πάρκινγκ της κάτω αγοράς και σε αυτά των οικοπέδων επί των οδών Δαρειώτου και Εθνομαρτύρων και Φωτάκου 11 αλλά και σε συγκεκριμένους δρόμους, επανέρχεται. Προχθές Τετάρτη υπάλληλοι του δήμου άφησαν ειδοποιητήρια στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων με τα οποία γνωστοποιούσαν την επανάληψη της ελεγχόμενης στάθμευσης από τη Δευτέρα 10-2-14 με τιμές 0,50 ευρώ ανά ώρα στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης και στα οικόπεδα και 1,00 ευρώ ανά ώρα στις οδούς. Η προμήθεια των καρτών θα γίνεται από τα περίπτερα της πόλης.

Έκθεση CERN

Μια έκθεση του CERN, που είναι το ακρωνύμιο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, θα φιλοξενηθεί στην Καλαμάτα με τη βοήθεια και συμπαράσταση του Δήμου, με απώτερο στόχο να γίνει μόνιμη. Την προοπτική αυτή καλωσόρισε ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου, ευχαριστώντας και συγχαίροντας το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Δικαιουλάκο, ο οποίος προέβη στις καταρχήν συνεννοήσεις, δεδομένου ότι είναι Φυσικός και Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Καλαμάτας, που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και προβολή των επιστημών.

Η έκθεση του CERN στην Καλαμάτα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική κοινότητα, θα γνωρίσει στο ευρύ κοινό τις νεότερες εξελίξεις για τη δραστηριότητα του CERN και την εξερεύνηση του κόσμου των μικροσωματιδίων και του ατόμου, θα αποτελέσει έναυσμα για τους 12.000 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Καλαμάτας να δουν τη Φυσική με άλλο πρίσμα, ιδίως στο γοητευτικό τομέα της εξερεύνησης των μυστικών της δομής της ύλης, θα επιβοηθήσει την αύξηση της επισκεψιμότητας της Καλαμάτας. Θα βελτιώσει επίσης την επιστημονική όσμωση μεταξύ CERN και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σκυλόψαρο

Ένα σκυλόψαρο μήκους περίπου 2 μέτρων και βάρους 200 κιλών έπιασε σήμερα (χθες) το πρωί στα δίχτυα του ο Λεωνιδιώτης επαγγελματίας ψαράς Φάνης Ρουσάλης (Νήρης), λίγα μίλια νοτιοανατολικά του Λεωνιδίου στη θέση Μπουρνιάς. Το ψάρι τεμαχίστηκε σε λίγα λεπτά από τον έμπειρο ψαρά και πουλήθηκε αμέσως στην Τρίπολη, καθώς αποτελεί έναν πολύ νόστιμο μεζέ και τρώγεται είτε ψητός είτε τηγανητός. Πηγή: Leonidion.gr

Οι θέσεις του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στις 10 Φλεβάρη 2014 και ώρα 7:00μμ, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των Ευρωεκλογών, τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου.

Απεργούν οι καθηγητές

Σε 24ωρη απεργία για σήμερα 7-2-14 καλεί του καθηγητές της Αρκαδίας η τοπική ΕΛΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε ένδειξη υποστήριξης της νομικής προσπάθειας, στην παρούσα φάση, για την ακύρωση αποφάσεων διαθεσιμότητας-απόλυσης, γνωρίζοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ θα αποτελέσει δεδικασμένο γεγονός για μελλοντικές εξελίξεις. Ήδη, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας έχει ήδη καταθέσει φάκελο με στοιχεία και εκθέσεις μέσω της ΟΛΜΕ προς τους δικηγόρους για την υποστήριξη της υπόθεσης.

ΧαμογελάτεΝα ρωτήσω, μια που είπε ο Σαμαράς ότι θα ξαναβάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη, θέλετε να μπούμε δίπλα στις Μαλδίβες που δεν έχω πάει ;

Παπαμήτρος Γιάννης οδοντίατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *