Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Πέμπτη: Πανιατρική- Πανυγειονομική απεργία και συλλαλητήριο

οενγεΠέμπτη: πανιατρική- πανυγειονομική απεργία και συλλαλητήριο

Αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας, όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία κατέρχονται σε 24ωρη απεργία και διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11πμ στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Οδοντιατρική Ομοσπονδία, οι Ομοσπονδίες γιατρών και εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι Ομοσπονδίες γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Αίτημα όλων υγειονομικών είναι να μην ψηφιστεί αυτό το τερατώδες νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για τη δημιουργία πλήρους, καθολικού, δωρεάν συστήματος υγείας, το οποίο θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που ζουν στη χώρα, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, οικονομική κατάσταση και τόπο διαμονής.

Μετά τη λήξη της πορείας θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ από κοινού με τους Προέδρους των Ενώσεων Γιατρών όλης της χώρας, προκειμένου να διαμορφώσει τη θέση της Ομοσπονδίας στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περίθαλψη και τους λειτουργούς της υγείας.

Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *