ΕΝ.Ι.ΕΟΠΥΥ. Χαρίζουμε 1.000.000 ευρώ στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. !

ενιεοπυυΘέμα: Χαρίζουμε 1.000.000 ευρώ στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. !

Συνεδρίασαν χθες Δευτέρα 03/02/2014 οι Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι οι ελεγκτικές εταιρείες εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν συστήσει ολιγοπώλιο με αποτέλεσμα να απαιτούν εξωφρενικές αμοιβές. Θεωρούμε πως το ποσοστό 2,5% έως 3,1% επί του συνόλου των υποβολών μας που αξιώνουν είναι εξωπραγματικό, όταν για το πολύ πιο εντατικό και κοστοβόρο έργο ελέγχου των κλινικών έχουν συμφωνήσει αμοιβή που δεν ξεπερνά το 1,25%. Θυμίζουμε βεβαίως ότι ο Φ.Π.Α. με τον οποίο επιβαρύνεται η ανωτέρω αμοιβή αποτελεί επιπλέον κόστος για τους παρόχους Π.Φ.Υ., ενώ οι ελεγκτικές εταιρείες απαιτούν και προκαταβολή (!!!) για να εκκαθαρίσουν παλαιές οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.!

Επισημαίνουμε ότι το έργο του ελέγχου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εξαντλείται στον διοικητικό έλεγχο των σφραγίδων και υπογραφών επί των τυπωμένων ηλεκτρονικών παραπεμπτικών! Δεν είναι δυνατόν γι’ αυτή την χαμηλού εργατικού κόστους εργασία να αξιώνεται τέτοια αμοιβή!

Έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει την επιθυμία ενδελεχούς ελέγχου, πλην όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλλουμε αυτές τις απαράδεκτες αμοιβές προς τους ιδιώτες ελεγκτές, για έργο που όφειλε να είχε εκτελέσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. !

Προς απόδειξη της βουλήσεώς των μελών μας για ολοκληρωμένο έλεγχο και δεδομένου ότι η αμοιβή που αξιώνουν οι ελεγκτικές εταιρείες υπερβαίνει την αντίστοιχη των κλινικών, προβαίνουμε σε δημόσια – υπό όρους – προσφορά ποσοστού 0,2% επί των υποβολών μας, συνολικού ποσού ύψους 1.000.000 ευρώ, προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να χρηματοδοτήσει υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων του, οι οποίοι θα οφείλουν να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση εντός χρονικού διαστήματος 60 ημερών. Η πρότασή μας έχει ως σκοπό την ενίσχυση των δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την προστασία των θέσεων εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται στις δημόσιες δομές ελέγχου και στην γρήγορη ολοκλήρωση του ελέγχου.

Θεωρούμε πως το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να συνδράμει τους συμπαραστάτες του παρόχους υγείας εμπράκτως την στιγμή που έχει επιδείξει σπουδή στην επιβολή rebate και claw back(αναγκαστικών εκπτώσεων) που εξαφανίζουν τους έντιμους παρόχους. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι αποτέλεσμα των δικών του λαθών και παραλείψεων (διαχρονικά) και η μονομερής άσκηση πιέσεως και απειλών προς τους καλόπιστους συνεργάτες του (παρόχους υγείας) να υποκύψουν και να καταβάλουν εξωφρενικές αμοιβές στους ελεγκτές τους για να καλυφθεί η κρατική ανεπάρκεια είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική.

 

Ελπίζουμε τόσο ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όσο και το Υπουργείο Υγείας να αξιοποιήσει την προσφορά μας, προκειμένου να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους για γρήγορη εκκαθάριση αλλά και να διασφαλίσουν τις δημόσιες θέσεις εργασίας και το πρόσθετο εισόδημα που θα προκύψει για τους υπαλλήλους του οργανισμού.

 

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ

 

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

α) Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων

β) Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών

γ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.)

Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *