Ο ΕΟΠΥΥ αρρώστησε την … Ελλάδα !

ενιεοπυυ-Ο ΕΟΠΥΥ κουρεύει χωρίς να πληρώνει

-Ας κουρευτούν αντίστοιχα και οι αμοιβές της διοίκησης

-Ας τεθεί όριο δαπάνης με βάση την μέση αξία παραπεμπτικού ανά ειδικότητα

-Σήμερα μέσο κόστος ανά παραπεμπτικό 7,7 ευρώ!

Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ και του Προέδρου του, κ. Κοντού, σχετικά με τον αριθμό των παρακλινικών εξετάσεων που θεώρησαν ως απαραίτητες οι ιατροί προκειμένου να θεραπεύσουν τους ασθενείς του.

Στην ανακοίνωση λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ με αμετροέπεια επιρρίπτει ευθύνες στους ιατρούς και αποκρύπτει την ευθύνη του οργανισμού για το συνεχές “κούρεμα” των παροχών προς τους ασφαλισμένους του. Θεωρεί ο ΕΟΠΥΥ υπερβολή το μέσος κόστος των παραπεμπτικών να είναι 7,7 ευρώ !!!

Ας καταλάβει ο ΕΟΠΥΥ ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο και χωρίς στοιχεία στο ιατρικό έργο, εκτός αν θέλει η διοίκηση να ασκήσει η ίδια ιατρική και να αναλάβει ακέραια την ευθύνη της ιατρικής κάλυψης του πληθυσμού!

Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Κοντός ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ο πρώτος manager της χώρας,

ότι δεν μπορεί να “αγοράζει” υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα σε τιμές που ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ έχει καθορίσει και στη συνέχεια να “κουρεύει” και να “φεσώνει” τους συνεργάτες του.

Μόνο ως θρασύτατη μπορεί να χαρακτηρισθεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση καθώς δεν απαντά στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί δε θεσπίζει όριο δαπάνης με βάση την μέση αξία παραπεμπτικού ανά ειδικότητα, σύμφωνα με τις επανειλημμένες προτάσεις μας;

2. Γιατί δε λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ; Ποιος άλλος, εκτός από τη διοίκηση του Οργανισμού, είναι υπεύθυνος για την ανεπάρκεια ελέγχου;

3. Πως είναι δυνατόν να θέλει με τα μισά χρήματα που ο ΟΠΑΔ διέθετε για 1,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων , να εξυπηρετηθούν 10 εκ. ασφαλισμένοι;

4.Γιατί επιχειρεί να παραπληροφορήσει τους ασφαλισμένους; Θα ήταν πιο έντιμο να παραδεχθεί ότι ΔΕΝ μπορεί να εξυπηρετήσει οικονομικά τις ανάγκες του πληθυσμού. Αντίθετα επιχειρεί να “πουλήσει” υγεία στον Ελληνικό Λαό με τις πλάτες των χαμηλά αμειβομένων ιατρών που στη συνέχεια, χωρίς ντροπή τους “κουρεύει” έξω από κάθε λογική.

5. Γιατί επιτρέπει σε ιατρικές επιχειρήσεις να συνταγογραφούν και να εκτελούν συγχρόνως;

6. Mε ποια λογική ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ πλήρως από 1/1/2012 τις υπηρεσίες που έχει αγοράσει;

7. Γιατί δεν παραδέχεται ότι το rebate και το clawback είναι αποτέλεσμα της τραγικής υποχρηματοδότησης του οργανισμού και της διοικητικής και ελεγκτικής ανεπάρκειας που χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες του πολύπαθου οργανισμού.

8. Γιατί δεν “κουρεύει” αντίστοιχα τις αμοιβές της διοίκησης στο ύψος που αντιστοιχεί στο rebate και στο clawback;

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να σταματήσει τα παιχνίδια στις πλάτες των ασφαλισμένων, να ζητήσει συγνώμη από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας, να πληρώσει ΑΜΕΣΑ τα “φέσια” του οργανισμού προς τους παρόχους και να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Από το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

 

τηλ. 2107785805

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *