Ένωση γιατρών Ν. Χανίων.Καταγγελία για σοβαρά ιατρικά λάθη

Δεν έκαναγιατροίν σωστές διαγνώσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ένωσης Γιατρών

Σοβαρές καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής για το τετραήμερο προληπτικής ιατρικής που διοργανώθηκε στις 18-21 Ιανουαρίου, κάνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων, αναφερόμενη και σε σε «τραγικά ιατρικά λάθη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων καταγγέλει τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε το «τετραήμερο προληπτικής ιατρικής» στις 18-21 Γενάρη παρακάμπτοντας πλήρως τόσο τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, που αποτελεί και τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης. Δεκάδες συμπολίτες μας εξετάστηκαν στο χώρο του Δημαρχείου (!) για οστεοπόρωση και κύφωση-σκολίωση και πολλοί από αυτούς παραπέμφθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας με τρόπο επιστημονικά ατεκμηρίωτο και σαφώς δαπανηρό. Το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστώνονται τραγικά ιατρικά λάθη σε «ασθενείς» που για καλή τους τύχη ζήτησαν και μια δεύτερη γνώμη από συναδέλφους μας στο νοσοκομείο Χανίων.

Αυτή είναι η αντίληψη για τη δημόσια Υγεία που φέρει η κυρίαρχη πολιτική και οι εκφραστές της στην τοπική αυτοδιοίκηση: υποτίμηση του καθολικού και δωρεάν χαρακτήρα της, πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, αντιεπιστημονική προσέγγιση της προληπτικής ιατρικής και εν γένει της ιατρικής, πίεση στους ασθενείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμακαι για υπηρεσίες περίθαλψης που αποδεδειγμένα δεν χρειάζονται.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της υποβάθμισης των κοινωνικών αγαθών έχουν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Καλούμε τους πολίτες των Χανίων να γυρίσουν την πλάτη στους κάθε λογής πλασιέ της ιδιωτικής υγείας (Άδωνις, Σκουλάκης) και να παλέψουν μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Χανίων για δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας έγκυρη και έγκαιρη περίθαλψη.

Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΧ».

 

haniotika-nea.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *