Συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ)

μπεζαςΟ Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη και τον Ταμία κ. Φώτη Πατσουράκο του ΙΣΑ.

Σχετικά με τον έλεγχο της υπερβάλλουσας συνταγογράφησης ο κ. Μπέζας ενημέρωσε ότι προωθείται έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης για την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών ιατρών και ασθενών από τα μηνιαία όρια συνταγογράφησης για το 2014. Συγκεκριμένα, πρόκειται να εξαιρεθούν χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, καρδιοπαθείς τελικού σταδίου, ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια και μεταμοσχευθέντες ασθενείς. Επίσης, θα εξαιρεθούν από το πλαφόν οι νοσοκομειακοί ιατροί που συνταγογραφούν για ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία και θα θεωρηθούν ως νεοεισερχόμενοι ιατροί (η επιτρεπόμενη δαπάνη θα αντιστοιχεί στο 80% της ειδικότητάς τους) εκτός από αυτούς που έχουν ξεκινήσει να συνταγογραφούν κατά τη διάρκεια του 2013 και αυτοί που έχουν ξεκινήσει τα έτη 2011 και 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη για τα εμβόλια, τους ορούς και τα παράγωγα αίματος που συνταγογραφούνται δεν συμπεριλαμβάνονται ήδη στη φαρμακευτική δαπάνη και επομένως δεν προστίθενται στο πλαφόν των ιατρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *